nlc.hu
Aktuális

Kényszerleszállást hajtott végre Budapesten egy török utasszállító

166 utassal hajtott végre kényszerleszállást egy repülőgép Budapesten

A Turkish Airlines egyik gépének kellett megszakítani az útját.

Kabinnyomás-probléma miatt megszakította útját Budapesten a Turkish Airlines Isztambulból Koppenhágába tartó járata vasárnap délben, a gép leszállt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

A Budapest Airport Zrt. szóvivőjének, Valentínyi Katalinnak tájékoztatása szerint a fedélzeten 166 utas és a személyzet tartózkodott, írja az MTI.

A hvg.hu szerint a Flight Aware adatai azt mutatják, hogy Boeing 737 MAX 8-as repülőgépről van szó, vagyis egy olyan típushoz tartozik, amelynek több gépén is súlyos hibákat találtak az elmúlt hónapokban.

A Turkish Airlines egyik gépe

A Turkish Airlines egyik gépe. (Fotó: Getty Images)

Január elején egy gépük törzsének egy darabja leszakadt a levegőben, ezért az amerikai légügyi hatóságok a földre parancsolták az összes ott közlekedő 737 Maxot.

Egy héttel ez után Japánban úgy szállt fel egy repülő, hogy repedt volt a pilótafülke ablaka, egy másik típusú teherszállító hajtóműve kigyulladt a levegőben, egy felszálló 757-es gép orrkereke pedig leesett.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top