nlc.hu
Aktuális

Videóban mondott köszönetet az egyik bicskei áldozat

Videóban mondott köszönetet az egyik bicskei áldozat

A 24 éves fiatal megköszönte a magyaroknak a támogatást, és arra biztatja a többi áldozatot, hogy merjenek kiállni a nyilvánosság elé.
A Kossuth Zsuzsa gyermekotthon épülete Bicskén

A kegyelmi ügy kirobbanása és Novák Katalin köztársasági elnök lemondása után is érkeznek újabb hírek a molesztált bicskei áldozatokról és K. Endre próbálkozásairól. Az elmúlt napokban kiderült: a gyermekotthon volt igazgatóhelyettese nemcsak az elnöki kegyelem után keresett meg egy egykori áldozatot, hogy az ártatlanságáról szóló nyilatkozatot kérjen tőle, hanem még 2021-ben, a jogerős ítélete után, börtönbe vonulása előtt is.

Most névvel és arccal megszólalt a bicskei gyermekotthon egyik volt lakója, aki állítása szerint szintén áldozat. Kovács Andor 12 évet töltött az intézményben, abban az időszakban, amikor a pedofil igazgató, Vásárhelyi János és helyettese, K. Endre vezették az intézményt.

Az otthon volt lakója a rövid videójában megköszöni az embereknek, hogy kiálltak mellettük, és arra biztatja sorstársait, hogy ha hasonló helyzetben vannak, legyenek bátrak, és lépjenek a nyilvánosság elé.

Íme a videó teljes szövege: 

„Kovács Andor vagyok, 24 éves. A bicskei gyermekotthonban nevelkedtem hétéves koromtól egészen 18 évesig. Abban az időben, mikor még János bácsi volt az igazgató, és K. Endre volt az igazgatóhelyettes. Én is áldozat vagyok, és szeretném megköszönni annak a sok magyar embernek, aki kiállt mellettünk, nagyon-nagyon jól esett, hogy így kiálltak mellettünk a magyarok. Szeretném üzenni azoknak a gyerekeknek, akik ilyen helyzetben vannak, hogy ne féljenek, bátran álljanak a nyilvánosság elé, és szólaljanak fel. Higgyétek el, vegyetek rólunk példát, hogy igazságot tudnak nektek szolgáltatni. Szóval ne féljetek, szólaljatok fel nyilvánosan, bátran. Éljen Magyarország, köszönöm szépen, hogy ennyi ember kiállt mellettünk.”

(Kiemelt kép: Wikipédia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top