nlc.hu
Aktuális

Gyámhivatal kontra állatmenhelyes család

Kutyáik miatt vehetik el egy nyíregyházi család 4 gyerekét

A hatóság szerint veszélyben vannak a gyerekek, mert több kutya is bent alszik a házban.
Kósa család,

Elvenné a gyámhivatal egy család négy gyerekét, mivel a nyíregyházi ingatlanon – ahol élnek – egy állatmenhely is működik, ahol átlagban 50 kutya vár arra, hogy örökbe fogadják. A szülők mellett a gyerekek – egy 13, 11, 9 és 4 éves – is gondozzák az állatokat, családtagnak tekintik őket. Éppen ezért került bajba a négygyermekes család. A gyámhivatal szerint ugyanis veszélyes a gyerekekre nézve, ha ennyi kutyával élnek együtt – számolt be a Tények.

Volt egy kis félreértés igazolatlan hiányzás miatt, és nekik hivatalból ki kellett jönni, és sokkolta őket a rengeteg kutya. Úgy fogalmaztak, hogy nem felel meg a társadalmi normáknak” – mesélte az anya, Kósa Enikő, a Felemás Mancsok Kölyökmentő Alapítvány vezetője. Az sem érdekelte a hatóságot, hogy az ebek chippel vannak ellátva, oltottak és állandó orvosi felügyelet alatt állnak.

Mivel a család főként a házban tartja az állatokat, a gyámügy szerint ez zavarhatja a gyerekeket a pihenésben. A család viszont állítja, ez nem igaz. A gyerekek jól teljesítenek az iskolában, empatikusak és segítőkészek – érvelnek a szülők.

A gyámhivatal védelmébe vette a gyerekeket, felajánlották a családnak, hogy költözzenek ki a saját házukból és menjenek albérletbe. Azt mondták a családnak, hogy ha egy hónapon belül nem változtatnak az életkörülményeiken, akkor kiemelik a gyerekeket a családból.

A menhelyet működtető szülők a végsőkig küzdenek a gyerekeikért.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top