nlc.hu
Aktuális

Tréfából gyújtotta fel a kollégáját

Tréfából felgyújtotta a kollégáját, másodfokú égési sérülés lett a vége

Jó csínynek gondolta, most az ügyészségen kell felelnie.

A Tatabányai Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, aki tréfából felgyújtotta a munkatársa ruháját.

Az eset még 2023. október 2-án történt, amikor is a két férfi Tatabányán, benzinnel működő fűkaszával füvet nyírt. A munkások 11 óra körül pihenőt tartottak, és a füves területet szegélyező betonpadkára ültek le. Az elkövető azonban hirtelen felállt a betonpadkáról azért, hogy megviccelje kollégáját. A nála lévő égő cigicsikket a munkatársának a háta mögé tette, majd ráöntött a csikkre egy kupaknyi benzint, amelytől az lángra kapott, és lángra gyújt az illető ruhája is – számolt be az ugyeszseg.hu.

A “tréfamester” az égést látva egyből igyekezett eloltani a tüzet, és segített levenni a lángoló pólót a munkatársáról, aki a csíny következtében másodfokú égési sérülést szenvedett.

A biztonsági kamera mindezt rögzítette is.

Ugyancsak munkahelyi tréfának gondolták azt egy szlovákiai üzemben, hogy sűrített levegőt fúj az egyik munkás a kollégája fenekébe. A poén azonban borzalmas sérülést okozott, az elkövetőt pedig 2 év börtönt kapott. A túlnyomás ugyanis teljes terjedelmében megrepesztette a gyanútlan férfi vastagbelét, végleges rokkantságot okozva számára, mindemellett azóta csak speciális ételeket fogyaszthat. 

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top