nlc.hu
Aktuális

Üzemanyag árstop bevezetés 2024

Hamarosan visszajöhet a benzinárstop

A nemzetgazdasági miniszter szerint üzemanyagárstop bevezetését fontolgatja a kormány.

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter pénteken arról beszélt, hogy kormánya üzemanyagárstop bevezetését fontolgatja. Az újabb beavatkozási szándékot azzal magyarázzák, hogy a Magyarországon az üzemanyag ára a régiós átlag felett van, a kormány és a Mol 2023 szeptemberében kötött megállapodása ellenére is – írja a Népszava.

Hamarosan visszajöhet a benzinárstop

Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára

jelenleg 640, míg a régiós országokban 620 forint. A magyarországi átlagár 3,2 százalékkal magasabb a régiós átlagértéknél. A dízel üzemanyag heti átlagos ára Magyarországon 654 forint volt, ami 31 forinttal, 5 százalékkal haladta meg a régiós 623 forintos átlagárat.

Nagy Márton most azt mondta,  „elgondolkodnak”

a beavatkozáson, hogy „erősebben nyomatékosítsák” a megállapodást, de döntést még nem hoztak. Az Orbán-kormány a legutóbbi országgyűlési választások előtt, 2021. november 15-én egyszer már bevezette a benzinárstopot Magyarországon, ami 2022. december 6-ig maradt hatályban. Akkorra olyan mértékű ellátási zavarok jelentkeztek a piac működésébe való beavatkozás miatt, hogy a benzinkutak egynegyede már nem jutott üzemanyaghoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top