nlc.hu
Aktuális

24 ezren kapnak magas nyugdíjat Magyarországon

24 ezren vannak a leggazdagabb magyar nyugdíjasok

A KSH frissen közzétett adataiból kiderül, hogy nőtt a nyugdíjasok aránya a magyar lakosságon belül, és azt is megtudhattuk, hányan vannak azok, akik igazán magas nyugdíjban részesülnek.

A 2022-es 25,1% helyett mostanra 25,3% lett a nyugdíjasok aránya a magyar társadalomban, ami azt jelenti, hogy minden negyedik magyar állampolgár részesül havonta a nyugdíjellátásból. Az átlagnyugdíj jelenleg nagyjából 230 ezer forint volt az összesen 2 millió 423 ezer fős táborban. A férfiak ellátási összege nagyjából 30 ezer forinttal haladta meg a nőkét – írja a Portfolio.

Nyugdíjasok

Nyugdíjasként boldogan (fotó: Pixabay)

Minden ötödik nyugdíjas nyugdíja meghaladta a 300 ezer forintot, a 120 ezer forintnál kisebb összegben részesülők aránya pedig 9%-ot tett ki. A nagyon alacsony nyugdíjak jó része külföldön szerzett jogosultságok melletti résznyugdíj volt.

600 ezer forint feletti nyugdíjban összesen 15 825 férfi és 8052 nő részesülhet, ők számítanak most a magyar nyugdíjas társadalom elitjének.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top