nlc.hu
Aktuális
A segélyhívó központtól kért pénzt egy nő

Meghökkentő eset: a segélyhívó központtól kért pénzt egy nő

Megdöbbentő hangfelvételt tett közzé a rendőrség.

„Nem tudnak utalni nekem egy kis pénzt a bankszámlaszámomra?” – ezzel a kérdéssel hívta fel a 112-t egy nő nemrég. A segélyhívó központ munkatársai elképedtek a hívás után. Mint a Tények riportjából kiderül, a telefonáló halálosan komolyan gondolta a kérést, még káromkodott is, amikor azt mondták neki, hogy ebben nem tudnak segíteni.

A 112-es segélyhívót csak vészhelyzet esetén lehet hívni.

Egy-egy ilyen párbeszéd ugyan humorosnak tűnhet, viszont óriási bírságot vonhat maga után: a telefonálót akár 150 ezer forintra is büntethetik.

“Kétféle segélyhívó van. Van, aki szórakozik. Ez a rosszabb. És vannak olyanok, akik nem értik, nem tudják, hogy a segélyhívó rendszer mire szolgál, illetve milyen típusú segítséget lehet kérni” – magyarázta Dr. Bóna Gyula, osztályvezető rendőr alezredes.

Már többször is volt arra példa, hogy egy-egy telefonáló hajmeresztő kérdést tett fel a segélyhívó központ munkatársainak. Május elején egy férfi a tüzelő kutyája miatt akart segítséget kérni: a tűzoltókkal akarta eloltatni az ebet.

Évente akár 5 millió hívás is érkezik a 112-höz. A szakemberek azt kérik, senki ne hívja fel feleslegesen a központot.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTI Fotó: Varga György 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top