nlc.hu
Aktuális

Rendőrt hívott, mert nem vehetett melegítőgatyát

Nem akarták kiszolgálni a Primarkban, hívta a rendőrséget

A biztonsági őrrel keveredett konfliktusba, és a rendőröktől várt segítséget.

Érdekes hangfelvételt tett közzé a West Yorkshire-i rendőrség. A felvételen egy férfi azért hívta fel a 911-et (ott a 999-et), hogy elpanaszolja, hogy a helyi Primark biztonsági őre nem akarja őt beengedni az üzletbe, pedig csak egy melegítőgatyát szeretne vásárolni. A hívó úgy gondolta, hogy ilyen helyzetben ildomos a rendőrség segítségét kérnie – írja a brit Mirror.

Primark

Nagyon kellhetett neki az a melegítőgatya… (Fotó: Profimédia)

Itt állok a Primark előtt. Itt ez a biztonsági őr csávó… Természetesen csak melegítőgatyát szeretnék vásárolni. Szeretném, ha kijönnének intézkedni és feljelenthetném őt, érti? Nem engedi nekem, hogy melegítőgatyát vegyek

– hangzott a súlyos panasz. A segélyhívóban dolgozó nő ekkor türelmesen próbálta elmagyarázni a férfinak, hogy a panasza nem tartozik a rendőrségre, a biztonsági őr csak a dolgát végzi, és biztos van valami oka, amiért nem szolgálják ki őt. Ha pedig panasza van, azt a boltnál jelezze, ne a rendőröknél. A férfi ekkor vitába szállt:

Nem, nem a munkáját végzi, egyszerűen csak egy s***fej!

Az operátor újra közölte vele, hogy ez nem rendőrségi ügy, tegyen panaszt a boltnál, majd jelezte, hogy meg kell szakítania a vonalat, hogy újra segélyhívásokat fogadhasson. A rendőrség a felvételt azért tette közzé, hogy a tankönyvi példáját mutassa be annak, hogy milyen esetekben ne forduljunk soha rendőri segítségért, és ne tartsuk fel a segélyhívó munkatársait. A Primark hamarosan Magyarországon is megnyitja az üzletét, de ha a biztonsági őr nem enged be, jobb, ha nem hívod a rendőrséget.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top