nlc.hu
Aktuális
Szexuális erőszak miatt letartóztattak egy 91 éves milliárdost

Szexuális erőszak miatt letartóztattak egy 91 éves milliárdost

Évtizedekkel ezelőtt zaklathatta a nőket, most lett belőle ügy.

Szexuális erőszak és zaklatás gyanúja miatt letartóztatták az osztrák-kanadai állampolgárságú, 91 éves Frank Stronachot, a Magna International autóalkatrész-gyár milliárdos alapítóját. Mint az MTI írja, az üzletembert 5 bűncselekmény – köztük szexuális erőszak, szexuális zaklatás, nővel szemben szeméremsértő cselekedet és erőszakos fogva tartás – elkövetésével vádolják, amelyeket az 1980-as évek és 2023 között követett el. Stronach azonban tagadja az ellene felhozott vádakat.

A rendőrségnél csupán annyit nyilatkoztak, hogy több áldozattal is foglalkoznak, de a védelmük érdekében ennél többet nem közölhetnek. Arra kérték a nyilvánosságot, hogy akinek információja van a bűncselekményekről, vagy áldozatuk volt, jelentkezzen.

A milliárdost – akinek komoly befektetései voltak a lóversenyüzletben is, valamint megkapta az ország egyik legmagasabb kitüntetését, a Kanada Rendet – feltételesen szabadlábra helyezték, és egy későbbi időpontban kell megjelennie az ontariói bíróságon.

A napokban amúgy Kanye Westet is szexuális zaklatással vádolták meg. A zenész szerint azonban alaptalanok a vádak, sokkal inkább a nő – aki az egykori asszisztense volt – zsarolta őt, miután visszautasította a közeledését.

Kiemelt fotó: Carlos Osorio/Toronto Star via Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top