nlc.hu
Aktuális
Home office traktorosokat keresnek

Megdöbbentő álláshirdetés: home office traktorosokat keresnek

Virtuális traktorkezelőket keres egy amerikai mezőgazdasági vállalat, amelyik azon dolgozik, hogy forradalmasítsa a mezőgazdaságot.

Virtuális traktorvezetőket keres a traktorflottája irányítására az amerikai Sabanto vállalat. A Sabanto önvezető traktorokat használ a mezőgazdaságban, a virtuális traktorvezetők tehát valójában nem vezetni fogják a traktorokat, inkább csak azt felügyelik, hogy az önvezető járművek rendesen végezzék a dolgukat – írja a Blikk.

A meghirdetett pozíció valódi neve nem virtuális traktorvezető, hanem autonóm rendszer-üzemeltető. A Sabatonnál úgy gondolják, hogy az önvezető traktorokkal olcsóbb és hatékonyabb gazdálkodást tesznek majd lehetővé. A traktorok irányítása tehát már nem a helyszínen, az irányítófülkében történik, hanem otthonról, számítógép és applikációk segítségével. A technológia lehetővé teszi, hogy egy ember egyszerre több járművet is irányítson.

Traktor

Képünk illusztráció (fotó: Getty Images)

A munkamenet nagyjából így fest:

Hajnalban az úgynevezett virtuális terepkezelőnk (vFO) utasításokat kap a gazdaság vezetőjétől a napi szükséges szántóföldi műveletekről. A helyi személyzet az autonóm rendszert az első mezőbe helyezi. A vFO ezután üzembe helyez egy küldetést, és távolról figyeli azt. A vFO felelős azért, hogy értesítse a helyi gazdaságvezetőt, ha tankolásra van szükség.

A munkavállaló hétfőtől péntekig 08:00 és 18:00 között áll rendelkezésre, a munkavégzést home officeban vagy a cég irodájában végezhetik. Az önvezető járművek forradalma ettől még kisebb-nagyobb gondok miatt várat magára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top