nlc.hu
Aktuális
13 éves lány fúrhatott lyukat egy beteg koponyájába Grazban

13 éves lány fúrhatott lyukat egy beteg koponyájába Grazban

A grazi LKH egyetemi kórház idegsebésze hagyta, hogy kamaszlánya aktívan részt vegyen az egyik beavatkozásán.
Orvosok műtét közben

Peter Freiberger, az áldozat ügyvédje az egyik osztrák hírportálnak azt nyilatkozta, a lány nemcsak részt vett a műtéte, de a beavatkozáshoz szükséges lyukat is ő fúrhatta az áldozat koponyájába, miután idegsebész édesapja ezt megengedte neki. Az ügyvéd épp emiatt úgy döntött, beperli a beavatkozásnál jelen levő orvosi gárdát.

Az ügyvéd emlékeztetett, hogy az idegsebész lánya még kiskorú, ezért ellene nem lehet bűntetőeljárást indítani, ám az ellen a személy ellen, aki a lányt felbiztatta arra, hogy lyukat fúrjon az áldozat koponyájába, minden további nélkül lehet. A 444.hu cikkéből kiderül, az ügyvéd szerint a fentiek kimerítik a testi sértés fogalmát, ezért aki ehhez hozzájárult, bűnösnek kell tekinteni.

Bár a szóban forgó műtét komplikációktól mentesen lezajlott, az egyetemi kórházból az idegsebészt és egy másik orvost is elbocsátottak. Az ügyészség tájékoztatása szerint az eljárás jelenleg is folyamatban van, a vádlottak kihallgatása jelenleg is tart.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top