nlc.hu
Aktuális
Mumifikálódott holttest Sóskúton

Mumifikálódva találta meg egy nő a szomszédját, két hónapja feküdt a nyugágyban

Vizsgálja a rendőrség az esetet.

Mumifikálódott holttestet találtak a Pest vármegyei Sóskúton, egy ház kertjében. A szomszédoknak az tűnt fel, hogy jó ideje nem látták a 60 év körüli nőt, és furcsa szag árad a telke felől.

“Elég kellemetlen szag volt, de mi azt hittük, mivel ennek a hölgynek nagyon sok cicája volt, hogy valamelyik macska elhunyt. Nem is tulajdonítottunk neki különösebb figyelmet. De amikor azt vettük észre, hogy hetek óta nem volt kihúzva a kuka, ugyanis ő szokta elsőként kihúzni az utcára, akkor gondolkoztunk azon, hogy mi lehet a baj”nyilatkozta a Tényeknek az egyik szomszéd.

Az idős asszonyra a kempingágyban találtak rá a kertjében, betakarózva feküdt ott már két hónapja. “Tudtuk, hogy a hölgy nyáron ki szokott menni a kertbe, és kint alszik. Vagy egy nyugágyon, vagy egy sátorban, de mindig kint aludt” – mesélte a szomszéd, aki rátalált.

Már lila volt az idős asszony bőre, mumifikálódott. Úgy tudni, rákos volt, régóta egyedül élt a macskáival, nem látogatta senki.

A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit. Az elsődleges információk szerint nem történt gyilkosság.

Két évvel ezelőtt amúgy az olaszországi Comóban bukkantak a rendőrök egy mumifikálódott asszonyra, aki feltehetően már két éve üldögélt egy kis széken ugyanannál a konyhaasztalnál, ahol végleg elaludt. A  szomszédok azt hitték, hogy a koronavírus-járvány elején elköltözött az idős és magányos hölgy.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top