Aktuális
Szponzorált tartalom

Így isszák a kávét a csillagjegyek

Vajon milyen kávét rendel magának egy klasszikus mérleg és hogyan fogyasztja a reggeli koffeinbombát a kos? Megpróbáltuk összepárosítani a különféle csillagjegyeket a hozzájuk leginkább illő kávétípusokkal.

Kos – egy bombasztikus nitro kávé

A kos impulzív tűz jegy, aki tele van energiával és kreativitással, vagyis született vezető. Ahhoz, hogy egész nap fenn tudja tartani a „pörgést” a reggelt egy igazi koffeinbombával kell kezdenie. Az ő temperamentumához legjobban az Amerikában rendkívül népszerű nitro kávé illik. Ez egy speciális, hidegen főzött kávé, amelynek lényege, hogy a kávéőrleményből hosszú idő alatt (12-24 órán keresztül) hideg vízzel oldják ki az összetevőket, majd végül nitrogén gázzal dúsítják fel az italt, amitől telt, krémesen habos és selymes ízű lesz. Az ilyen kávé kevésbé savas, tehát a gyomrot nem terheli meg annyira, és bár rendszerint cukor nélkül fogyasztandó, rengeteg energiát biztosít a nap indulásakor az örökmozgó kosnak.

Bika – tejszínes kávé minden nap

A kényelmet nagyra becsülő bikát, aki az élet kellemes élvezeteiben leli legnagyobb örömét, leginkább egy klasszikus, szépen megkomponált habos, tejszínes kávé veszi le a lábáról, amiben természetesen jó sok cukor van. Mivel föld jegyről van szó, a bika szereti a kiszámíthatóságot, az állandóságot, a komótos napi rutinokat és hagyományokat. Ha egyszer megkedvel valamit, ahhoz sokáig ragaszkodni fog. Így van a reggeli tejszínes kávéjával is, amiről a világ minden kincséért sem monda le.

Ikrek – egy gyors doppio vagy egy vödör tejeskávé

Az ikrek kiszámíthatatlan, mozgékony, érdeklődő és mindenek felett rendkívül kommunikatív. Ahhoz, hogy bonyolult személyisége minden oldalát megélhesse, jó sok „üzemanyagra” van szüksége, és gyakran kell feltöltődnie újabb és újabb energiaadagokkal. A gasztronómiában az egyszerű és gyors dolgokat kedveli, ezért az ő kávéja a doppio, vagyis a dupla presszó egy kevés habbal, cukor nélkül. Ez a kávé gyorsan elkészül, hamar „bedobható” és nem igényel különösebb ceremóniát, ugyanakkor jó sok koffeint tartalmaz, és így elegendő erőt ad az álladó zsizsegéshez, ami az ikrek egyik fő jellegzetessége. Mivel ellentmondásos és szélsőségekre hajlamos jegyről van szó, azon se lepődjünk meg, ha a dupla presszó helyett egy söröskorsónyi tejeskávéval a kezében jelenik meg.

Rák – vaníliás latte pokrócban

A rák imádja a hasát és rendkívül ínyenc személyiség. Ugyanakkor szereti az otthon melegét, a szívélyességet, és a csendes, meghitt pillanatokat is – például egy pokrócba burkolózva és egy forró, kényeztető ital társaságában órákon át képes olvasgatni egy félreeső zugban. Az ő kifinomult stílusához és életszeretetéhez egy vaníliás latte passzol a legjobban.

Oroszlán – cortado aranycsészében

Ők a fényesen ragyogó, körberajongott a sztár, a megkérdőjelezhetetlen tekintélyű vezető, a trendteremtő stílusikon, aki mindig tisztában van a legfrissebb divattal, na és persze önmaga nagyszerűségével is. Kávéból is az éppen aktuális menőség érdekli – így neki egy finom cortado eshet jól mostanában. A gőzölt tejjel és tejhabbal készülő eszpresszó nagyon stílusos ital, amely remekül illik az oroszlán temperamentumához, ráadásul épp trendi is.

Szűz – tejeskávé hidegen

Ez az érzékeny, ám kalandvágyó jegy szereti a különlegességeket. Ezen kívül fontos számára a természet és nagy gondot fordít a saját egészségére is, egyszóval nem könnyű olyan kávét találni neki, amely minden igényének megfelel. Különc stílusához, ízléséhez és életmódjához legjobban egy hideg tejeskávé illik cukor nélkül, szigorúan fair-trade kávéból készítve.

Mérleg – egy csinos cafe latte

A szépség és a harmónia áll a mérlegek életszemléletének középpontjában. Mind közül ez a legkifinomultabb ízlésű jegy, amely természeténél fogva az élet minden területén egyensúlyra törekszik. Nagyra értékeli a klasszikus értékeket mind a belbecs, mind a külcsín tekintetében, ezért egy tökéletes cafe latte némi cukorral minden szempontból a legjobb választás számára, különösen akkor, ha ezt kellemes baráti társaságban, egy elegáns kávézó teraszán fogyaszthatja el.

Skorpió – tömény, fekete eszpresszó

A mély érzésű, lényegre törő és alapos skorpió becsüli az erőt, az egyenességet és a bátorságot. Mindenben a tartalmas, hatékony és komplex dolgokat kedveli, ezért neki egy sötét pörkölésű, forró, erős espresso a legideálisabb, ha kávézásról van szó. Természetesen cukor és tej nélkül, sallangmentesen, tisztán, feketén.

Nyilas – dupla presszó feketén

A magasba törő, nagy terveket szövő és azokat következetesen meg is valósító nyilas az egyik legimpozánsabb kiállású az állatövi jegyek között. Komoly céljaiért rendkívüli erőfeszítéseket képes tenni, így neki mindig szüksége van az extra energiára. A dupla presszó számára a szükséges üzemanyag, amelyet nem az élvezet kedvéért, hanem a benne található energiáért fogyaszt feketén.

Bak – mocha sok nyalánksággal

A bak keményen dolgozik, és minden akadályt leküzd azért, hogy elérje céljait. Miközben egyre előre tör a felszínes külsőségekkel és egyéb úri huncutságokkal nem sokat törődik, mert ezek csak felesleges ballasztot jelentenek számára, amelyek visszahúzzák és hátráltatják törekvéseiben. Ám amikor ritkán megpihen, szereti kényeztetni magát kifejezetten frivol és különleges dolgokkal, így neki tejes-csokoládés-kávés a mocha a tökéletes választás.

Vízöntő – masala chai egzotikus tálalásban

A varázslatos vízöntő mindig teljesen egyedi utakat jár. Szeret filozofálni, utálja a közhelyeket, az átlagos dolgokat, időnként kifejezetten bogarasnak tűnik, máskor viszont rendkívül nagyvonalú és laza. Titokzatos személyiség, aki körül soha semmi nem szokványos, és folyton újabb és újabb meglepetésekkel szolgál. Akkor is kerüli a hétköznapi megoldásokat, amikor kávét iszik, ezért neki az egzotikus, párolt teával és egy eszpresszóval készülő masala chai felel meg leginkább.

Halak – jéghideg frappé

Misztikus, színes, fürge, kedves és néha sikamlós – ilyen a halak jegyű ember. Erősen vonzódik a művészetekhez, és szabadságvágya talán minden más állatövi jegy képviselőjén túltesz. A társaságban általában rendkívül népszerű, egyedi látásmódja és meghökkentő ötletei mindenkit lenyűgöznek – egyszóval igazi közönség kedvenc. Frappáns stílusához, különlegességéhez és kedvességéhez legjobban az instant kávéporból készült, kevés tejporral és cukorral ízesített, mixerrel habosra kevert jéghideg frappé illik.

 

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top