1. Új impulzus, igazi élmény
Egy jó minőségű kávétej krémessé varázsol minden kávét, természetes cukortartalma megédesíti, megemelt fehérjetartalma aranybarna színt kölcsönöz neki. A bársonyos ízű kávék kedvelőinek így gyakorlatilag elengedhetetlen feketéjéhez a kávétej. Ha még nem kóstoltad, akkor épp itt az ideje. Tegyél egy próbát, nem fogod megbánni!
Tudtad? Gyakori tévhit, hogy a kávéhoz adott tej valamilyen formában csökkenti a kávé élénkítő hatását, semlegesíti a koffeint. Valójában a hozzáadott tej semmilyen hatással sincsen a koffeintartalomra, sem az antioxidáns-tartalomra. Ráadásul a kávé kalciumelvonó hatását már 1-2 evőkanál tej vagy kávétej is képes teljes mértékben ellensúlyozni.
2. Szereted a kávé markáns ízét? Akkor a te barátod a kávétej!
A kávétejek krémesen sűrű állaga kiemeli a kávé lágy textúráját is. Szóval, ha igazi kávéimádó vagy, akkor bolondítsd meg a hétköznapokat egy kis kávétejjel. Ha egy mód van rá, magas minőségű kávétejet válassz, ami mentes mindenféle adalékanyagtól és tartósítószertől. Szerencsére ezek a termékek már elérhetőek a boltokban. Kövesd figyelemmel!
Tény! Magyarország fejlett kávéfogyasztó nemzetnek számít, a 15 éven felüli lakosság 70 százaléka rendszeres, napi kávéfogyasztó. A megkérdezettek 7 százaléka leginkább reggel kávézik, 52 százalékuk közvetlenül ebéd után is, illetve az álmos délutáni órákban (46 százalék) szokott egy adag aromás, erősítő kávéhoz nyúlni. Az olaszokkal ellentétben Magyarországon a többség tejjel issza feketéjét.
3. Diétázók, egészséges életmód követőinek sem kell lemondani az élvezetekről
Léteznek már a boltok polcain olyan kávétejek, amelyek biológiai gazdálkodásból származó és garantáltan GMO-mentesek, nem csoda, hogy ezek a tudatos vásárlók kedvenc választásai. Illetve vannak csökkentett, csupán 4 százalék zsírtartalmú termékek is, aminek köszönhetően, kitűnő választás azoknak, akik odafigyelnek az alakjukra.
Tehát, ha tudatosan éled a mindennapokat vagy épp diétázol, akkor sem kell lemondanod az élményről!
A legjobbat a végére hagytuk
A téli hosszú estéken igazi társra lelhetsz és még az ünnepi készülődésben is segítségedre lesz a kávétej, amit egyébként nemcsak a kávédba, hanem a forró csokidba is becsempészhetsz.
És még mi mindenbe?
A kávétejet használhatod sütéshez is, hogy a legfinomabb sütemények kerüljenek az asztalra. Ha igazán habos hatást és finom ízvilágot szeretnél elérni, akkor tejszínes receptekben használj kávétejet alternatívaként. A sajttorta egész évben hódít, viszont tökéletes választás lehet a karácsonyi asztalra is. Szezonális ízesítésben sós karamellával, mézeskaláccsal vagy éppen narancsos-gyömbéres öntettel koronája lehet a karácsonyi vacsorának. Használj az elkészítéséhez kávétejet a még pompásabb ízélményért!
(Nyitókép: iStock)