Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

MENEDÉKHÁZ Középkortól ..

Buriburi
Létrehozva: 2005. május 2. 13:38

Szervusztok régi és Új Barátaim, Ismerőseim!
Azt gondolom, hogy legalább egyszer az életében már mindenki érezte magát úgy, hogy szeretett volna elbújni egy kicsit a világ szeme elől.
Szeretett volna álmairól, titkairól beszélni valakivel, tanácsot kérni, vagy csak egyszerűen pihenésre vágyott.
Szeretett volna új emberekkel megismerkedni, segíteni másoknak, ha tud.
Szeretett volna mély fájdalmaira vígaszt találni, vagy valakitől jó szót, dicséretet, símogatás kapni.
A Menedékház befogad és oltalmaz Mindenkit, aki "jó szándékkal" érkezik. Az nem baj, ha valakinek más a véleménye! Itt, csak 1 szabály van: " nem szabad egymást megbántani!"
Sajnos a technika ördöge és a kelet-európai munkamorál megrtéfált, és a beígért időpontra nem tudtam kinyitni a HÁZ virtuális kapuját.
Így viszont több időm jutott a Vendégek fogadására! :)
Szépen feldíszítettem orgonával, violával és tulipánnal a házat, behűtöttem a pezsgőt, megsütöttem a krumplis pogácsát és a tortát, előkészítettem az esti gulyáspartihoz a bográcsot. Fát raktam a kandalló elé, ha kell, hát bedurrantunk! :)
Gondoltam az idősebbekre és a gyerekekre is, Nekik meleg takarót tettem a szobájukba.
A Menedékház ablakából messzire ellátni. A gyönyörű napsütésben mintha már látnék is valakiket felfelé kapaszkodni az eredei úton. Vajon kik ők? Rendszeres látogatók, vagy csak alkalmi kirándulók, akik eltévedtek? Netán egy "vihar" elől menekülő? Talán régi Barátok?
Akárkik is legyenek, szeretettel fogadom Őket! :))
A MENEDÉKHÁZ kapuja NYITVA áll!!
  1. 2016. szeptember 18. 10:05255151.

Szervusz Erika!

A ma éjszakám nyugodtan telt, a tegnapi napom a szokott fájdalmas volt, de kibírható. Sajnos úgy látszik, ez már így állandósul, és csak ezen belül van kicsit jobb vagy rosszabb helyzet, de a kb. 1 hónappal ezelőtti fájdalomban szegény napok nem akarnak vissza jönni.

előzmény:
    erry (255143)
    2016-09-18  08:50
  2. 2016. szeptember 18. 10:01255150.

Kedves Árpi!

A párommal együtt kívánunk születésnapodon jó egészséget, megnyugvást és sok örömöt még sokáig  kedves családod körében

3. 2016. szeptember 18. 09:56255149.

Szép napot Mindeninek!

Kissé szomorkás az idő és kellemesen hűvös....azt szeretném ha ennél nem lenne se hidegebb , se melegebb...

Vera kösz a változatos reggelit, a szép képeket, gondolatokat...

Ildikó......biztos Pintér T leesett a lóról, azért nem ment.....erre gondoltam a szép képed láttán/fák...., mint egy szép ló/

Anikó....biztos jó volt Petivel....nem hozott új képeket? Irtátok, hogy búcsú van nálatok.....annyi szép emléket idézett fel....én nagyon szerettem.Összejött a sok vidéki rokon...., finom falatok, és az esti bál....hát nagyon szerettem......sok jó  barát...

Erika.....nálunk bejött a bulgur, még annyit változtatok, hogy több méretben is létezik, az enyém a legapróbb és azt gondolom a közepes lenne jobb......egyébként nálunk is az lesz a Pötyikénél nemrég látott szezámmagos kínai féle csirkemell darabokkal......több mindennel próbálkoztam....a köles és a hajdina sajnos nem ízlik a családnak....igaz nekem sem.....Ami még tetszik egy bizonyo reform köret ...bulgur-vöröslencse és még valami...

Julika....ha nem találkoznánk addig nagyon jó utat kívánok és sok szép élményt....

4. 2016. szeptember 18. 09:35255148.

Szervusztok!

A finisbe értem...vettünk olyan repülőre való nesszeszert...apró tégelyek amibe naptejet, arckrémet, szájvizet, mosóport..ilyesmit tettem. Ezzel vacakoltam. Azt hiszem a bőrönd készen van. A legnehezebb ruhát vesszük fel, egy fehér vászon nadrág az, az lesz a "meleg " ruhám,  hogy az se nyomja a súlyt, az MBT cipő ami nehéz a lábamon lesz. 

Gabi!

Jó társaságban vidáman telik az idő, én nyugodtan tudok várakozni...úgy el tudok bámészkodni a Keletiben is amikor egy órát kell várjak. egyedül. nem izgulok egyáltalán, inkább olyan jó érzés, a várakozás..milyen is lesz? Ilyen messze , ilyen, már  majd egzotikus helyen nem voltam. Azért Pötyi Szingapur reptere is nagyon izgalmas...ki tudja, mit hoz a jövő..a végén még belejövök..pedig azt mondtam ez olyan utolsó lesz..de soha be mond, hogy soha...

5. 2016. szeptember 18. 09:24255147.

Drága  Árpi  Barátom   Szeretettel  Köszöntelek   Születésnapodon  

6. 2016. szeptember 18. 09:13255146.

Kedves Árpi!

Szeretettel köszöntelek születésnapodon, minden jót kívánok.

7. 2016. szeptember 18. 09:10255145.

Szervusztok.

Tegnap szép délutánt töltöttünk Petivel, ma még befut indulás előtt, de az már csak pár perc mert mindig sürget az idő.

Teljesen őszies az idő, szürke és esőreálló.

Julika, kívánok nagyon kellemes nyaralást, szép élményeket és szerencsés hazaérkezést. Sok-sok képet nekünk.

Ildi, nagyon szép levelet hoztál, és SZ.Z. nagyon szépen megfogalmazta. Épp tegnap láttam Rékasit egy szív és érrendszeri nyilvános nap ünnepi asztalánál, gondolom díszvendég lehetett.

Ünnep lévén /búcsú/ nem akarok kopácsolós munkába fogni, valami téli helyet szeretnék a virágoknak összetákolni, mert mindig nehéz az átteleltetés. Nem baj, lesz egy laza napom.

8. 2016. szeptember 18. 08:53255144.

Kedves Árpi!

Születésnapod alkalmából minden jót kívánok!!!!!!!!!

9. 2016. szeptember 18. 08:50255143.

Napsugaras szép reggelt!

Süt a nap, de egy kicsit hűvös van.......kora reggel csak 11 fok volt......azóta nem néztem a hőmérőre.....A tegnapi programot az eső elmosta.....Mára még nem terveztünk semmi menőkés dolgot.....majd kialakul....mint púpos gyerek a prés alatt, ahogy mondani szokták......

Vera ma is, mint mindig finomakat hoztál, okos gondolatokkal és gyönyörű képekkel......Hogy telt az éjszakád? És a tegnapi napod?

Sacika megcsodáltam az alkotásaidat......gyönyörűségesek......és biztos finomak is....Nem gondoltam komolyan a diktatúrát.......maradunk a demokráciánál......Ez nálunk bevált.....

Francika elolvastam Szőke Zoltán levelét......nagyon nagy igazság van benne......Sajnos saját magamon tapasztaltam.....Érdemes elgondolkodni rajta......Hogy vagy?

Julika már biztos összepakoltad a bőröndödet.......van egy kis izgalom, ugye? Ha reggel nem találkoznánk, most kívánok jó utat, sok szép élményt....

Tegnap jött egy kiadvány a kispesti szenior programokról......lesz Szenior Akadémia, okostelefon-kezelői tanfolyam, számítógépes is........még török nyelvtanfolyam is.....Nagyon érdekesek......Most böngészem melyikre menjek.....keresek valami kézimunka szakkört.......Julika szépséges munkái meghozták a kedvem a kézimunkához, de sokat felejtettem, jó volna felidézni a technikát.....

Hogy a főzésről is írjak, már kész a karaj és tarja csontokból és csirkelábból álló levesem.....Egy szavazattal nulla ellenében nyert a rántott szelet......tejfölös uborkával.....köretnek kipróbálom a bulgurt.....Próbálta már valaki?  De azért csinálok zöldséges muffint is köretnek...hátha nem jön be a bulgur.....Magamnak tököt rántok és cukkinit......nem kívánom a húst.....

Legyen szép napotok!

10. 2016. szeptember 18. 08:40255142.

Kedves Árpád, nagy szeretettel köszöntelek születésnapod alkalmából.

Tudom, tapasztalatból, hogy ez az első ünnep /és sajnos a többi is/ nagyon fájdalmas, de túl kell élni valahogy, mert az életben eltöltött idő minden ember számára más-más.

Valahogy átalakul az élet egy ilyen tragédia után de megpróbáljuk  tovább élni az életet, választva a legjobbat, amit elérhetünk.

11. 2016. szeptember 18. 08:35255141.

Jó reggelt.

Ma éjjel nem sokat aludtam, de úgy látszik ennyi kellett.

Itt szomorkás az idő, nem fogom átvenni hangulatilag, majd csak kisüt a nap.

Julika, nagyon kellemes utazást, fényképezzél, vigyázz a lábadra, remélem jól szuperál majd a cipőd is. Ha nem lesz drága beruházhatsz ott is egy botfélére, igaz nem tudod haza hozni, mert visszafele sem  szállhatsz fel vele a repülőre. Jaj azt a szép kilátást, amit a repcsiből láthatsz, feltétlen örökítsd meg. Ha találsz Wifit valahol, dobj fel egy képet a Fb-ra.

Gabi, SZZ levelével kapcsolatban, hogy ezt megértsük nem kell hozzá megbetegedni és elérni az idős kor határát, ez valahogy belülről jön. 

Ma már sok fiatal tudja és érti, persze kell hozzá olvasni dolgokat, és a megtapasztalás is kell, de az sem jön csak úgy ripsz-ropsz, hogy érzékeljük a hangyányi javulásokat is.

Vera, köszönöm a szép képeket és a reggelit.

Ma itt búcsú lenne, templomi orgona koncert lesz /nem megyek el, mert misével egybekötve lesz és nem tudok annyi ideig a padban ülni.

Jött volna még Pintér Tibor is, felajánlva a bevételt a templom javára, de valami közbejött így későbbre tolódik.

Lehet, hogy holnap már nem tudok bejelentkezni, a szolg.váltás miatt.

12. Torolt_felhasznalo_101801
    Torolt_felhasznalo_101801
    2016. szeptember 18. 08:15255140.

Jó reggelt! 

Nálunk nem volt internet, már egy ideje küszködök vele. Kihúztam a rútert, modemet, vártam 10 percet, semmi. Már éppen telefonálni akartam, amikor végre beindult. 

Belülről nézve gyönyörű, ragyogó idő van, de csak 15 fok. 

Pici nem tudtál aludni, korán keltél, már az indulás lázában vagy? Nagy vállalkozás előtt állsz, repülővel megkoronázva. Jó hosszú lesz az út Ferihegyig is, aztán még órákat kell eltölteni az indulásig? Persze ez a repülőknél mindig így van az átszállásoknál is. Addig ülnek az emberek a csomagjaikon? Ezt a részét nem nekem találták ki... Viszont ez az utazás nem a pihenésről fog szólni! De hát valamit valamiért! Biztosan nagy élmény lesz minden része! 

Kellemes vasárnapot kívánok ebben a kellemes őszies időben!

13. Torolt_felhasznalo_101801
    2016. szeptember 18. 08:04255139.

ÁRPIKÁM!

Szeretettel köszöntelek születésnapodon!

Kívánom, hogy még nagyon sok évet tölts  erőben, egészségben szerető családod, unokáid körében! 

14. 2016. szeptember 18. 07:02255138.

Jó reggelt!

Jó étvágyat, kellemes barangolást Vera képei között. Az a kutyás..vagy farkas? nagyon jó!!!!!

előzmény:
    veracsek (255136)
    2016-09-18  06:47
  15. 2016. szeptember 18. 06:51255137.

Hozok ennivalót:

16. 2016. szeptember 18. 06:47255136.

Napindítók:

"Nem sok ember akad, aki kimondja azt, amit gondol, és azt teszi, amit mond."

(Ken Follett)

A fogyasztói társadalom arra nevel minket, hogy ha valami nem működik, cseréljük, lehetőleg minél gyorsabban, mindig valami újabbra, valami (látszólag) jobbra. Fast-food felfogás. Ez vezet oda, hogy manapság ennyire felületesen éljük az életünket, elvesztek az igazi értékek, a tartalmas beszélgetések, a minőségi együtt töltött idő.

Makai Rita

17. 2016. szeptember 18. 06:21255134.

Kedves Árpád!

Szeretettel köszöntlek a születés napodon. Minden jót kívánok, egészséget, megnyugvást...és még nagyon sok örömet a szerető családod körében

18. Torolt_felhasznalo_101801
    2016. szeptember 17. 22:40255133.

Nagy igazság van benne, nem is vontam kétségbe egy pillanatig sem. Amíg fiatal az ember nem is érintik meg ezek a dolgok, csak később az idő múlásával van egyre nagyobb jelentősége, amikor már nem olyan természetes az, hogy egészségesek vagyunk és az eltelt évtizedek nyomot hagytak bennünk, felborult az egyensúly. 

Köszönöm, hogy elhoztad... 

előzmény:
    franci47 (255132)
    2016-09-17  22:32
  19. 2016. szeptember 17. 22:32255132.

Gabi!

Egyre többen vannak akik  érzik és tudják, hogy van ilyen, és összhangban kell lenni a léleknek a testtel.

Nagyon szépen megfogalmazta és hatással van a lélekre. Ott kell először gyógyulni.  Ha ez megvan követi a test is.

A Fb-on találtam, úgy gondoltam hasznunkra válik, ha elolvassuk.

Látod téged  is  megállított egy pillanatra. Időzz el még  egy kicsit a sorok között is.

Mindenkinek jó éjszakát.

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_101801 (255131)
    2016-09-17  21:09
  20. Torolt_felhasznalo_101801
    2016. szeptember 17. 21:09255131.

Én, bár csak a Barátok Közt-ből ismerem, de szeretem Rékasit. Szőke Zoltánról (Miklós) nem is gondoltam volna, hogy ilyen mélyenszántó gondolatokat tud közölni. Ő is nagyot alakít a BK-ban. Sok minden történt Rékasi magánéletében, itt a válására gondolok. Biztosan megviselte, sima válás nincs. Ez is megingathatta a lelki egyensúlyát, aztán jött ez a baleset és a munkából való kiesés. Fél, ha sok időre kiesik, elfelejtik, az anyagiakról nem is szólva... Ezért is emésztheti magát. Szorítok neki, hogy rendbe jöjjön minden szempontból. A műsorban vagány fickót alakít, de az életben nem biztos, hogy olyan... 

Néha kicsit nehéz értelmezni a szavait, de szépen szól hozzá "Miklós". 

Honnan szerezted be ezt a levelet? Biztosan mobilon íródott... 

előzmény:
    franci47 (255130)
    2016-09-17  20:34
  21. 2016. szeptember 17. 20:34255130.

Szőke Zoltán levele Rékasi Károlynak.

szia Rékasi Károly .
    ... ismet azt olvasom, hogy nem javul az allapotod....
    szerintem az allapotoddal nincs semmi baj, hiszen eletben vagy es kuzdesz.
    kuzdesz ?
    MI ELLEN KUZDESZ, KI ELLEN KUZDESZ ?
    egy bakterium ellen vagy ON-MAG-addal ?
    Szellem - Lelek - Test : ebbol vagyunk ossze gyurva Kari, mindnyajan. Ha kizokkennuk e harom alkoto elemunk egyensulyabol, Isteni mivoltunkbol ( Szellembol ) akkor ezt, koveti a Lelek, sot a Test is.
    Ha a Test azt jelzi, hogy valami nem stimmel akkor az okot semmikepp sem kivul kell keresni - hanem Belul.
    Belul, ahol a Lelek lakik.
    A Szivunkben.
    Szivunkben lakik Isten - A Feny - A Szeretet.
    Mar Oseink is ezt vallottak : SEGITS MAGADON - AZ ISTEN IS MEGSEGIT !
    Csupan ennyi a dolgod.
    Talald meg MAG-adban azt a gyermeket, aki meg tud Bocsatani On-Mag-anak. Ez meghozza a Megertest az Elfogadast es ami a legfontosabb - az ELENGEDEST !!!
    Van mit elengednunk, mindenkinek. Ez alol Te sem lehetsz kivetel. De ez csak akkor mukodik ha felszamolsz magadban mindazzal ami metelyezi Lenyedet.
    Hamvas Bela batyjank azt mondja,hogy a Demonologia nem mas mint rossz On ismeret.
    Lakik bennunk valaki aki elhiteti velunk mindazt amit az erzek szerveinkkel felveszunk ebbol a hamis vilagbol.
    Ez az EGO.
    Ez a nem velunk szuletett lakotars, eleteken at kiser minket es ott csucsul mindnyajunkban arra varva , hogy felismerjuk : duh, feltekenyseg, harag, kevelyseg....es meg sorolhatnam sokaig, mi mindennel kelett felszamolnom... (es azota is idorol-idore).
    Univerzumunkat a SZERETET elteti.
    Tehat minket Embereket is.
    Csak paranyi reszecskei vagyunk a Mindensegnek, akiket a SZERETET kot ossze.
    Es ebbola lancbol Te sem hianyozhatsz.
    ENGEDJ EL Mag-adbol minden energiat ami nem oda valo , vissza az Anya Foldbe, hogy onnan megujulva vissza fogadhasd magadba.
    Felejts el MINDENT amit tudsz !
    Ujra kell tanulnunk Elni, Jarni, Kommunikalni.
    De ez a korforgas tanit minket , ez altal Tapasztalunk es ez gyujtja meg bennunk a langot ami FENNYEL es ISTENI SZERETTEL jarja at Lenyunket.
    SZERESD ES FOGADD EL ONMAGAD
    Figyelj Kari, sem teriteni sem szediteni nem akarlak :-D ( annyira gondolom ismersz)
    AZ ELETED A TET, HAVER !!!

Olellek, Z.
    ( ha gondolod dumcsizhatunk )

22. 2016. szeptember 17. 20:06255129.

Tegnap  éjszaka éjfél felé kimentem megnézni a holdat.

Ilyen fotót tudtam készíteni, szépséges felhők vették körül a világító holdat,

az első fotón olyan a felhő a hold alatt mint Magyarország.

a harmadik kép fekete fehér. Nem sokkal tér el a színestől.

előzmény:
    Picivirág1 (255127)
    2016-09-17  19:45
  23. 2016. szeptember 17. 19:45255128.

Bocsánat...ez már volt!

előzmény:
    Picivirág1 (255127)
    2016-09-17  19:45
  24. Torolt_felhasznalo_101801
    2016. szeptember 17. 19:42255126.

Köszönöm Pici! Akkor kedden délután már jelentkezel, miután kialudtad magad! Várunk! Ezt a hszt-t elmentem, mert még sokszor megkérdezném... 

előzmény:
    Picivirág1 (255124)
    2016-09-17  19:33
  25. 2016. szeptember 17. 19:37255125.

Olyan összecsukható botot vittem volna, de a bőröndbe nem fér és a kézi táskából is kikandikálna a fogója. Meg szabva mekkora lehet a bőrönd, és 10 kilót lehet vinni. Az Aldiban vettünk akciós bőröndöt, olan repülő, szabvány. Pille könnyű. Van nekem kicsi bőröndöm de az kínai és nehéz, 3 kilóval indulna a súly. nehéz a kerék..az új bőrönd olyan 4 kereked, istenien gurul, jön mellettem

előzmény:
    potymama (255121)
    2016-09-17  17:40
  26. 2016. szeptember 17. 19:33255124.

Kérésetekre közlöm:

19.-én, hétfőn fél 10 kor  indul a buszom Csabára. 10. 19. kor indul a vonat Szolnokra, átszállás -Ferihegyre érkezem 13.05. Azt hiszem fél 5 kor indul a gép. Vissza 26.-án, hétfőn jövök, éjjel 1 kor érek Csabára, majd taxival haza.

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_101801 (255123)
    2016-09-17  17:58
  27. Torolt_felhasznalo_101801
    2016. szeptember 17. 17:58255123.

Pici! Többen is kérdeztük, mikor indulsz és mikor érkezel pontosan? Tudnunk kell, hogy mennyi ideig leszel távol, mikorra várjunk haza a sok élménnyel! 

előzmény:
    Picivirág1 (255116)
    2016-09-17  16:07
  28. 2016. szeptember 17. 17:56255122.

Hahaha!

29. 2016. szeptember 17. 17:40255121.

Lajosnak van összecsukhatós botja..vagy már írtam?

Egy mozdulattal csukható 3 részre és nyitható.

Ügyes dolog..mert elfér egy táskában.

Egyébként turista helyeken mindenütt lehet botot kapni.

előzmény:
    Picivirág1 (255120)
    2016-09-17  16:58
  30. 2016. szeptember 17. 16:58255120.

Remélem nekem nem lesz ilyen ijesztő élményem. A bot itthon marad, azt biztos. 

előzmény:
    potymama (255118)
    2016-09-17  16:16
  31. 2016. szeptember 17. 16:36255119.

Bocs Pötyi, de éppen jött valaki.

Leírjam valahova, hogyan kell, vagy már tudod is?

Egy-egy program kell hozzá, de semmi az egész.

előzmény:
    franci47 (255117)
    2016-09-17  16:13
  32. 2016. szeptember 17. 16:16255118.

Saci..gyönyörűek és biztos finomak is az eltett dolgaid.

Pici

amikor mi utaztunk Lajos is csak bottal tudott közlekedni, vittük a repülőre nem szóltak érte.

Előtte utazott ki Brazilba Alexa ő meg a kézitáskájában hagyta a manikűr készletét, kivettették és kidobatták vele.

Amikor meg mi jöttünk haza..hoztam ajándék öngyújtókat..elvették..igaz írtak róla 3 oldalas jegyzőkönyvet..angolul.

Persze minden rep.társaság más és minden országban mások a rendelkezések.

Amikor Londonban beszálltunk volna a Hong-Kongi gépbe..még a cipőt is le kellett venni..lecsatolni Lajosnak a nadrág szíját, órát,ezeket egy kis kosárkába..nekünk meg át kellett menni mezítláb az átvilágítós kapu alatt és  amit az elöző repülőről elmentettünk..vizet, kaját az mind kidobni egy szemetesbe.

Ez fájt a legjobban, mert várakoznunk kellett a csatlakozásra sokat és jól jött volna a kaja.

Ezt muszáj még elmesélnem...Szingapúrban..egyébként olyan gyönyörű reptér van..mindenütt szőnyegpadló, pálmafák, vízesések...kaktusz kert, uszoda...stb. de nem ez a lényeg, hanem Lajos átment a lézeres kapu alatt az összes útlevél csomag társaságában..nálam meg éktelenül elkezdett vijjogni a vészjelző.

Percek alatt körbevett vagy tíz golyószórós katona és katonanő. Egy mozdulattal szét rúgták a lábamat terpeszbe, kezemet fel és olyan prüttyögős kézi motozóval végig pásztáztak.

Olyan röhejes volt, hogy meg se ijedtem. A zsebembe felejtettem a szemüvegemet, amit ugye a kis kosárkába kellett volna tennem..annak fémszára volt és az jelzett be.

Mondtak valami aztán átkísértek a kapun..de mire Lajost megtaláltam abban a tömegben az volt rémisztő.

Szóval jó kis sztori volt.

33. 2016. szeptember 17. 16:13255117.

Mindkettőt lehet, csak külön külön.

előzmény:
    potymama (255115)
    2016-09-17  15:41
  34. 2016. szeptember 17. 15:41255115.

Ildi

a Viki.com-ról lehet filmet is letölteni..vagy csak a feliratokat?

Ezt szerettem volna kérdezni..én kis tudatlan.

35. 2016. szeptember 17. 15:24255114.

Sacikám, pont elkerültelek.

Nagy gratulációs a szépséges savanyúságokhoz, még hogy szép, de biztos nagyon finom is. Jó szórakozást kellemes délutánt kívánok.

Annuska, szolgáltató váltás lesz, hétfőn megyünk be lemondani. Lehet, hogy csak két napos elvonás lesz, nem tudni. Nem lesz TV-énk sem internet, sem vonalas telefonunk. Lehet, hogy számváltozás is lesz. Pénzért nem fogjuk megvenni, akkor  inkább lemondjuk és az újnál kapunk majd.

A színes levelek nekem is nagyon megtetszettek.

Majd megírom a számot.

Jön az eső megint nagy kék felhők tornyosulnak felettünk.

előzmény:
    silinga (255110)
    2016-09-17  14:09
  36. 2016. szeptember 17. 14:51255113.

Nem akarok politizálni, de nálam kiütötte a biztositékot reggel a Kossuth rádió 8 órakor. Az a sok hazugság ami akkor elhangzott a szavazással kapcsolatban, hogy miért kell nem-mel szavazni. Az egészben az volt a legcsunyább, ahogy a katolikus ifjusági szervezet vezetője nyilatkozott.

Szerintem a józanul gondolkodókat nem hogy rávennék, hogy elmenjenek szavazni. de inkább elfordulnak, olyan ocsmány ez a kampány.

előzmény:
    Nusimama (255112)
    2016-09-17  14:45
  37. 2016. szeptember 17. 14:45255112.

Ildike, nagyon érdekes a zene hatása a vérre. Szép a szines levelek képe.

Miért nem lesz neted?

Sacika, csodásak a savanyuid. Sok munkád van benne. Gratulálók az aranyéremhez.

Magdika vajon meguszta-e az esőt.  Itt kb. 11 óráig elég intenziven esett, azóta olyan öszi szitáló eső van.

előzmény:
    franci47 (255111)
    2016-09-17  14:16
  38. 2016. szeptember 17. 14:16255111.

Csak hogy még egészségesebbek legyünk itt az egyik gyógymód.

Mellékelve egy kis cukros alma.

A zene hatása vérünkre

39. 2016. szeptember 17. 14:09255110.

Szép délutánt Mindenkinek!

Nálunk reggel esett kicsit, most nagyon szépen süt a nap....

Délelőtt sok dolgom akadt....Itt vannak a gyerekek....át terveztem az ebédet.....a tegnapi bableves maradt, de kívánságra csirkepörkölt lett uborkasalátával.......és megfőztem holnapra a csirkeaprólék levest....hogy mi lesz melléje az attól függ hányan leszünk

Verácska....reggel ügyes voltál, még a kávét se kellett magamnak lefőzni....

Anikó......kellemes délutánt Petivel/mindig ilyen nevű fiút szerettem volna/

Annuska.....finomat főzté te is ....ki kell használni amig igazi paprikát , paradicsomot lehet kapni, vagy szedni...

Erika....azért csak óvatosan azzal a diktatúrával, még ha demokráciába csomagolod is.....

Pötyike.... olyan ügyesek a lányok nálatok ezekkel a kis plussz munkákkal, biztos jól jön a zsebpénz kiegészítés.....persze ehhez lehetőség is kell..

Julika....mikor is indulsz pontosan?

Magdinak talán ott is jó ideje van , a hangulat biztos kiváló...

Gabi....ha én ennyi vízet innék, már alulról szagolnám az ibolyát......a szervezetem mindig jelez........a többi pont elfogadható.......bár az én bakancslistámon teljesen mások szerepelnek...

Tegnap elkezdődött a játékklub élet.....nehezen indultam, de nagyon jó volt.....és az sem utolsó, hogy egy játékban  aranyérmes lettem......ami nem igazán jellemző...

Estefele  Veráékhoz megyünk.....Lucsi nagyon készül, azt írta kétféle sütit sütött egyedül....na ez sem jellemző...

A "műveim"......szívesen osztogatnám....

40. 2016. szeptember 17. 13:42255109.

Sziasztok.

Én is ideértem, bár igyekeztem korábban is.

DE belefogtam a számgép rendbetételének, mert nagy káosz van nálam, már mindent nehezen találok meg.  Most csoportosítottam, kivettem a torrentből egy csomó filmet, és átraktam a készek közé.

Mivel lehetséges, hogy már hétfőtől nem lesz netem, így most inkább megcsinálom. Nagyon fárasztó, éppen olyan, mint a ruhaválogatás, vagy még rosszabb.

Anikó a rejtélyt megoldottam több féle címen vannak a sorozatok és én nem tudtam beazonosítani, most megvan.  /Kilenc farkú róka c. nem tévesztendő össze a kétfarkú kutyával. /

Láttam sokat irtatok, olvastam, nem bírok reagálni ennyi sok hsz-re. Nem is kell.

Itt most nagyon szép idő van, süt a nap olyan ősziesen. Délelőtt még volt egy kis eső, aztán kellemes idő.

41. 2016. szeptember 17. 12:55255108.

Julika, látom megvan a válasz, igen orvosi engedmény, javaslat szükséges az ilyen segédeszközökhöz. A tisztálkodási szereket is abba a csomagba tedd, amelyiket feladod. Bocs hogy okoskodom.

előzmény:
    Picivirág1 (255107)
    2016-09-17  11:26
  42. 2016. szeptember 17. 11:26255107.

Most olvastam utána..csak olyan botot lehet felvinni amit az orvos felírt. Ez túra bot, azt nem lehet vinni..köszönöm a tájékoztatót..majd találok valami botot ott is.

előzmény:
    Picivirág1 (255105)
    2016-09-17  11:14
  43. 2016. szeptember 17. 11:19255106.

Én is hülyeségnek tartom a sok ivást. Mindenki annyit igyon, amennyit kíván...vagy ha nem kíván, akkor is tudja, vízre szüksége van, és egy egy pohárral igyon meg. valahol olvastam egy orvos véleményét, hogy mennyire ártalmas tud lenne a sok víz ivás. Az a lány, aki a Balatonon kábítót szedett azért halt meg, mert nagyon sok vizet ivott rá..persze a kábító kívánja, de a sok víz felborította a szervezet háztartását. 

előzmény:
    potymama (255101)
    2016-09-17  10:39
  44. 2016. szeptember 17. 11:14255105.

Ancsa! Mi van, ha nekem bot szükséges a járáshoz...akkor nem mehetek bottal..legyen a táskámban? Persze tudom, vannak szabályok...ez a bot úgy fér be a kézitáskámba, hogy a markolata kilátszik. Most mi a teendő? 

előzmény:
    ancsa46 (255097)
    2016-09-17  10:20
  45. Torolt_felhasznalo_101801
    2016. szeptember 17. 11:06255104.

Én a mai ebédet nagyon egyszerűen oldottam meg. Laci még mindig eszi a bablevest, mivel én másnap már nem akartam enni belőle, és még mára is maradt, én pedig kiolvasztom a bolognai szószt, az lesz spagettival. Mivel nem tudni, holnap milyen idő lesz, oldalast sütök sütőzacskóban. Beleszerettem ebbe a módszerbe, nem pattogtatja össze zsirral a sütőt és még piros is lesz. Nemrégen csináltam és nagyon finom lett jó sok fokhagymával, páccal. 

46. Torolt_felhasznalo_101801
    2016. szeptember 17. 11:02255103.

Tegnap volt a FB-on egy orvos, aki azt vallja, hogy napi 4 liter víz ivása minden betegségből kigyógyít! 

Erre Laci ajánlotta a tevés módszert... Ismeritek? Megitatják a tevét, aztán hogy még többet tudjon inni, a t..keit két féltégla közé nyomják, az azt mondja, hogy hűűűűű.... és iszik még. Sajnos, vagy hál'istennek, ez nőknél nem alkalmazható... 

előzmény:
    potymama (255101)
    2016-09-17  10:39
  47. Torolt_felhasznalo_101801
    2016. szeptember 17. 10:59255102.

Annuskám, az első pont teljesítése folyamatban. Már ittam két pohárral, amikor nem is voltam szomjas, és meg volt a mozgás is. Éppen elállt az eső, csodás a levegő. Először mentem egy kört, aztán mivel szorított a régi sportcipőm, felvettem egy másikat, a régit. Az jó volt. Újra elindultam. Az út felét normál tempóban tettem meg, a második felénél gyorsítanom kellett, mert meg lett a mozgás hatása... 

Az új dolog kipróbálása... ez nem lehet mindennapi feladat, ki képes erre? Majd gondolkozom rajta, hátha eszembe jut valami. 

Szerintem egészségesen táplálkozom, legalább is a kereteim és lehetőségem határain belül. Ez egy nagyon relatív dolog, kinek mi az egészséges. Van egy ismerősöm, aki a paleo táplálkozás megszállottja. Szegény két gyerekét is így táplálta születésüktől fogva. Most a nagyobbik óvodába került, ott ugye ezt nem tudják neki biztosítani. Sokáig a nagyi hordta be a kaját a gyereknek, de elkezdték csúfolni, mert ugye a gyerekek már csak ilyenek... aztán már boldogan eszi a hagyományos kaját és csak ímmel-ámmal a paleót. Bele kellett nyugodni. 

A pozitív gondolkodás nálam hangulatfüggő. Most éppen meg van. Örömmel várom az őszt is, biztosan lesznek szépségei, nem szegi kedvemet. 

Többször eljárni otthonról. Éppen most kezdtem az edzést, aminek első tétele a jó cipő megtalálása. Tervezünk egy vácrátóti arborétum látogatást. Nagyon szép őszi program. 

Boldognak lenni? Na ez is relatív, kit mi tesz boldoggá. Tudok az apróságoknak is örülni. Pl. kedden szállítják a Billerbeck párnámat. Boldogan fogok benne aludni, remélem jobban, mint eddig. 

Ez van Annuskám. Viszont ezekre minden nap kell törekedni, nem csak egyszer.... Majd kinyomtatom és kitűzöm magam elé a falra. 

előzmény:
    Nusimama (255096)
    2016-09-17  10:16

Címlap