Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

„Hangszigeteltesse a lakását a hangos gyerek szülője!”

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2012. február 7. 14:29
Olyan hangos egy brit kislány, hogy a szomszédok ki akarják lakoltatni a családot, de ők bírósághoz fordultak. Soma különvéleménye.

Tovább a cikkre...
  1. 2012. február 9. 13:5169.

    Hát, szóval..... izé.. ha a házatok kisdedei felnőnek, és kamasszá cseperednek, akkor esetleg majd ők szolgáltatnak "utcazenét" 

    Ha csak vasárnap üvölteti a srác, még mázlitok is van.  

    előzmény:
    AlmaLatina (68)
    2012-02-09  13:47
  2. 2012. február 9. 13:4768.

    Ezek szerint én igen szerencsés házban lakom. A lépcsőházunkban 12 lakás van, és 6 kisgyerek lakik, abból 2 csecsemő. Én még nem hallottam semmit, a szomszédaim nagyon aranyosak, kedvesek, tiszták, rendes emberek. A házunknak van egy nagy belső udvara, körben egy járdával és egy gyönyörű kerttel, hintával, homokozóval. Minden tavasztól őszig a ház összes gyereke ott játszik. Na, ott aztán megy a játék. Nyáron délutánonként beindul az automata öntözőrendszer és az egész kert csupa víz lesz. Akkor van a gyerekeknek az igazi menyország. Késő délutánonként vacsorafőzés közben röhögni szoktam a konyhában, még egymagamban is, ahogy a 2-3 évesek hajtják a pucér talpukkal a műanyag biciklit a vizes betonon és sikítoznak hozzá.  Tavaly volt egy vendégem, aki erre a sikítozásra azt találta mondani, hogy itt nálunk totál diliház van és ő egy napot sem tudna itt lakni, 5 perc után már fejfájása is lett. Azóta sem értem. Nálunk a gyerekzsivaly senkit sem idegesít. A szembelevő házban viszont lakik egy kamaszfiú, akit mi térzenésznek hívunk - na ő már nálam is kiveri a biztosítékot, azzal, hogy bekapcsolja a maxi basszust a zenegépén és az egész környéknek ingyen zenét szolgáltat vasárnap reggel 8-tól délután 2-ig. Ha én lennék a szomszédja, a lakásukban már nem volna áram. A másik amit nem bírok, amikor valaki a lépcsőházban cigizik. Volt 1 ilyen lakónk, de hál istennek 1 db illedelmes kérés után talált magának másik helyet. Cserébe vittem neki kostolót valami sütiből, amit én sütöttem. 1 alkalommal volt, hogy az egyik lakó szilveszter este 8-kor fúrt. Na ezen némileg felhúztam az orrom, és átsétáltam, hogy megkérjme, hagyja ezt a dolgot másnap délutánra és nézzen inkább tv-t. Ekkor tudtuk meg - más is ment megkérni - hogy másnap délután érkezik a lánya haza külföldről, a pár napos babával és neki kell összeszerelni a pelenkázót, polccal meg kisággyal. Mit lehet erre mondani? Hát szerelje össze. Pár perc beszélgetés után már nem tudtunk haragudni, azon a szilveszteren volt a szilveszteri iegn rossz tv műsor mellé kb 1/2 óra fúrás faragás is. 

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2012-02-07  14:29
  3. 2012. február 9. 13:4567.
    Előadta a beteg öreg ember vagyok és folyamatosan zajonganak felettem, nem tudok aludni, stb..., ezt tetézve további hazugságokkal.... ekkor én is megírtam az 5 oldalas mondókámat az ő általa kreált hazugságokkal a valódi igazságokkal és persze azzal, hogy ő aztán igazán nem csendes, káromkodik ordibál, politika, sport ill. a felmenőimet szidja. ordít nála a mulatós zene, ill kivágatott engedély nélkül jó pár fát a ház körül, mivel ezekről a fákról ő hozzá rengeteg bogár beszáll, sorolhatnám.
    Természetesen megjegyeztem a feljelentéstől elállok, ha ő is visszavonja hazúgságait,mert különben rossz hír keltéséével is megfejelem az irományom. Egy szót nem szólt amikor találkoztunk, mitha mi sem történt volna kussolt.Így el sem kezdődött a per, persze továbbra is mocskolódik mögöttünk, és elmondja a gyerekeket mindennek, persze mindent hallok, mert vagy az ablakom alatt vagy a lakásából felszűrődő hangokból kiderül minden. Nem tud halkan beszélni!
    Lakótársaim szerint 2-szer ugyanúgy még nem adott elő történetet rólunk!
    a közösképviselő a cimborája aki azzal fenyegetett minket hangszintmérővel (????) fogják lemérni milyen szinten zajongunk! Persze azóta se jelentek meg, mert szerintem már rég rájöttek, hogy gond van az öregnél DE FELÜL !!!!!!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  4. 2012. február 9. 13:1866.

    Mivel jelentetted fel? És ő téged? Hogy járkál a gyerek és leejti a cerkát??

    Emberek nem normálisak...

    előzmény:
    csiripiszli (65)
    2012-02-09  12:46
  5. 2012. február 9. 12:4665.

    Egy cipőben járhatunk...

    Őszintén mondom biztosan van olyan helyzet amit egy szomszéd nehezen visel...de én ilyet nem tudok nálunk felhozni!!! járunk egy baráti párhoz, két gyermekük van akik ördögfiókák az enyémekhez képeset. Rugdosnak, fociznak ordítanak, zajongnak, stb. de még soha senkit nem zavart ez a házukban (alattuk öreg néni). Kicsit már engem is zavart ez a viselkedés .Természetesen nem egész nap megy ez náluk! Ezek után jogosan sír az enyém, h egy ceruza leesés miatt miért szólunk rá.Igaza van! De mint mondtam már kivagyunk! Én hallgattam alulról, hogy dögöljön meg  a gyerek és esne úgy hogy törje ki a mocskos pofáját , a fene a bunkó szüleit! Hát csoda, hogy novemberben egy hajszál híján nem adtuk el a lakást és költöztünk el családi házba! De bizony ez meg az anyagi helyzetünk rendítené meg, nyöghetnénk a kölcsönt ami most szerencsére nincs, + benzin, buszköltség, szembe a mostani gyaloglással, bicajozással.Nem engedhetjük meg magunknak! Itt  avárosban viszont 28 millától kezdődik egy ház .

    Van ugyan a családban egy falusi erdő melletti házikó, ahol nyáron pihenünk és szaladhatnak a gyerekek. Innen azonban annyira rossz a bejárás mint amilyen jó a levegő! Mire házunk lesz a gyerekek felnőnek!

    Egyébként mióta feljelentett én is megtettem ugyanezt! De ettől függetlenül rosszul vagyok ha itthon kell lennem, a hétvégét is valamelyik nagyszülőnél töltjük. mióta én is bepanaszoltam, kicsit alábbhagyot a gyalázkodása, de nem reménykedhetem abban hogy ez el is múlt. Kutyából nem lesz szalonna. 

    előzmény:
    napsugar74 (64)
    2012-02-09  11:01
  6. 2012. február 9. 11:0164.

    Mi Eperkével átérezzük a helyzetedet.

    Amit én tapasztalok: minél jobban meg akarsz felelni( csendben légy, feleslegesen ne zajong)annál jobban befenyít.A ferde agyának ez okoz élvezetet. Nem szabad hagyni magad, nem szabad meghunyászkodni!

    előzmény:
    csiripiszli (52)
    2012-02-08  13:21
  7. Torolt_felhasznalo_552514
    Torolt_felhasznalo_552514
    2012. február 9. 09:5963.

    En soha nem birtam a gyerekeket sem es az azzal jaro zajokat sem.

     

    ezert aztan amig otthon laktunk vallaltam a napi 120 km es ingazast azert hogy csaladi hazban lakjunk nagy kerttel es jo nagy tavolsaggal a szomszed hazatol.

     

    Ugy gondoltam hogy ha panelba koltozunk ott ohatatlanul naponta gyerekek es azok zajai vesznek majd korul, igaz a varosban fogok lakni karnyujtasnyira mindentol. De merlegelve a masik oldalt habozas nelkul vallaltam a napi 3,5 ora utazast.

     

    Itt az elso 15 evben kertvarosban laktunk, keves gyerekzajjal.

    Ma viszont  legnagyobb oromomre egy olyan helyen elek ahol a legkozelebbi szomszed 1,5 km re lakik. Imadom

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  8. 2012. február 9. 09:5062.

    Lehet ugyanazok laknak alattunk:)

    A mi gyerekünktől se lehetett pihenni se éjjel se nappal. Nappal bölcsiben volt, 8-kor már ágyban, éjjel meg aludt. Néha felsírt éjjel, ha rosszat álmodott, hát engedje már meg a világ...

    Banyesz meg üvöltött a férjével éjszakánként, nyitott ablaknál. Közöm???

    előzmény:
    csiripiszli (60)
    2012-02-09  09:23
  9. 2012. február 9. 09:4961.

    Nálunk pont ugyanez volt a helyzet a panelban az alattunk lakó nyugdíjas házaspárral.

     

    Persze, hogy frusztált a gyereketek (is), ha semmit nem lehet, nehogy... Egyesek nem értik meg, hogy a panelház nem családi ház és nem tanya. Ott lehallatszik minden, még amit egyedül a vécében követsz is el...

    Alsó szomszédunk pl a vécében cigizett reggel, mikor felkeltem fél 6-kor és kimentem, borzasztó bűz jött fel a szellőzőn. Jelentsem én is fel a lakásszövetkezetnél??

     

    Nekem anyukám jó részben erre ment rá, amit műveltek velünk / vele (övé volt a lakás). Már a mi gyerekkorunkban is ordítoztak, aztán idővel egyre rosszabbak lettek.

     

    Fegyelmeztem én is a gyereket, de nem tudom megakadályozni, hogy elejtsen pl egy könyvet. Gondolom a nyugdíjasok már nem ejtenek el semmit...

    előzmény:
    csiripiszli (52)
    2012-02-08  13:21
  10. 2012. február 9. 09:2360.

    Igen 24 órás üvöltésben is tönkre lehet menni! De abban is amikor a gyermeked 1/8-16-ig oviban van, jó idő esetén még levegőzünk is. Majd másnap azt hallod az óvónőtől, hogy a gyerekekkel sétáltak az utcán majd egy öreg lépett az óvónőkhöz és elhordta a gyermekedet és téged mindennek . Idézem egy részét: a gyerek egész nap szalad, hangoskodik, nem lehet tőle se nappal se éjjel (!!!???) pihenni- és jön az öreg beteg ember vagyok én már....szöveg). Természetesen az óvónők megvédtek, a gyerek nincs is otthon jóformán egész nap,miről beszél?!!! Alig várták, hogy menjek a gyerkőcért és sajnálatukat fejezzék ki az alsó szomszédunk "elmeháborodottsága miatt". ja és hétvégét a nagyinál töltjük (panelban), nem véletlen és ott semmi gond!!!! miért is? Esténként 1/2 9-9 között már alszik a gyerek! mióta sulis már 8-kor beájul!!!

    Szóval ilyen az én rossz gyerekem.

    Ugyanakkor egy baráti 2 gyermekes családhoz járunk el, ahol a gyerekek rúgják a labdát a lakásban, ordítanak, zuhálnak, alattuk egy idős néni. Mégsincs soha szóváltás! Minket már kilakoltattak volna. Így mond meg a gyerekednek, hogy pisszenés nélkül játszon, más pedig tombolhat (egyébként tőlük én is megőrülnék ,de az ott élőket ez nem

    zavarja!) 

     

     Ráadásul mi szülők éjjel-nappal 12 órázunk, sokszor meg sem tudjuk oldani, hogy itthon aludjanak a gyerekek, mert nem érünk, haza, vagy egyedül nem hagyhatjuk őket így valamelyik nagyszülőnél alszanak és viszik őket suliba, oviba! Ennyi itthon létet nem lehet elviselni??????!!!!!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_679127 (55)
    2012-02-08  15:22
  11. 2012. február 8. 17:2459.
    Persze hogy nem kell mindent rájuk hagyni de; a kert a ricsajozás és az önfeledt játék helye, ahogy a játszótér is. Az meg a szülőt minősíti, ami példát írtál, valószínűleg már ő sem kapott rendes nevelést. De azért azt hozzátenném, hogy vannak még normális nevelésű gyerekek is szerencsére. Somával nem tudok egyetérteni, de nem lehetük egyformák...
    előzmény:
    rockcica (49)
    2012-02-08  10:57
  12. 2012. február 8. 17:2058.
    Viszont illik a lehető legkevésbé zavarni a szomszédokat.Ez annyira egyszerű: abból kel kiindulni, mi az ami minket zavarna és azt nem tesszük, vagy csak minimális hangerővel.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_244672 (48)
    2012-02-07  21:25
  13. 2012. február 8. 17:1457.
    Ebből látszik, hogy a barátnőd mennyivel intelligensebb, mint a másik nő. (Jól megszívta, höhö)
    előzmény:
    eeeper (46)
    2012-02-07  21:24
  14. Torolt_felhasznalo_679127
    Torolt_felhasznalo_679127
    2012. február 8. 15:2356.

    Egek...

    Nem irigyellek!

    előzmény:
    csiripiszli (52)
    2012-02-08  13:21
  15. Torolt_felhasznalo_679127
    Torolt_felhasznalo_679127
    2012. február 8. 15:2255.

    ...abba is tönkre lehet ám menni, ha sosem pihenhetsz.

    Ha beteg vagy, fáradt,nyűgös, de senkit sem érdekel, mert odaátról csak ordítást hallani, akár este is.

    előzmény:
    csiripiszli (53)
    2012-02-08  13:22
  16. 2012. február 8. 14:1454.

     Črdekes ez a felállás Soma részéröl, hogy hangszigeteltesse a család a lakását. Miböl? Nagyon valószínü, hogy nincs annyi pénzük, hogy ezt megtegyék. Ha lenne elég pénzük, talán már elköltöztek volna máshova...

    Črdekes lenne tudni, hogy a gyerek mennyi idös és hogy miért hangos, mi a kiváltó ok? Miért sír olyan gyakran, hogy a szomszédoknak (és a családnak) kivannak az idegei? Azt is jó volna tudni, hogy milyen a társasházban a lakókörnyezet. Milyen idös emberekböl áll? Fiatal családok lakják, vagy inkább idös bácsik és nénik?Milyen nemzetiségüek? Angolok között bevándorlók,vagy mindenki angol, esetleg mindenki bevándorló...stb..stb...

    Szóval hol az eredeti cikk?

    A jelenlegi perspektívámból sajnálom a családot. A férjemmel hónapok óta keresünk 75-85 nm-es albérletet, mert hogy jön a második baba. Ingatlanközvetítö nélkül szerettük volna intézni, mert nagyon sokba kerülnek itt. De már rájöttünk, hogy nem fog menni. Čs mit gondoltok, miért? A legtöbb helyen, az esetek 80%-ban azért utasítanak el minket, mert kisgyerekesek vagyunk és félnek, hogy a srácaink zavarni fogják a többi lakó nyugalmát. Bevallom, engem ez a fajta megkülönböztetés nagyon rosszul érintett. Inkább kiadták az általunk egyik kiszemelt lakást három egyetemi diáknak...úgyhogy még egy évig gyüjtögetnünk kell, mire meglesz az 1500-2000 Euro a Maklerprovisionra...

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2012-02-07  14:29
  17. 2012. február 8. 13:2253.
    Folyt:
    Meg kell érteni a szülőket is, engem is zavar sok minden mégsem üvöltök, jelentek fel senkit. Felettem is fut a gyerek, stb!!! Én panelben is nőttem fel ugyanezek voltak régen is, csupán nem voltak ennyire ingerültek az emberek!
    Szóval én nem értek együtt azzal sem, hogy a szülőt büntetni kéne, hiszen neki éppen olyan probléma ha nem tud megfeleni sem a gyerekének sem a szomszédoknak, mindenki csak rúg egyet belé pedig éppen elég a problémája!!!!!! Ebbe tönkre lehet menni!!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  18. 2012. február 8. 13:2152.
    Nekem már az idegeimre ment ez a téma-folyamatos fejfájás.10 éve vagyok édesanya. Mióta gyermekeim vannak folyamatosan azt hallom sír a gyerek, leejt valamit, kisautót tol (szőnyegen!!), átfut a szobán. Van hogy hetekig itthon sem vagyunk, a panasztevőnek ez lenne a normális! Teljesen frusztráltak vagyunk már mi szülők, állandóan azt lessük nehogy valami "zajt" csapjon a gyerek. Vendégek nem jöhetnek hozzánk, nehogy baj legyen. Ezt az állapotot nálunk az alsó szomszéd (nyugdíjas) állandó panasza idézi elő. Mi már mindent megtettünk, hogy minél kevesebbet legyünk itthon ill. nehogy valami zaj leszűrődjön.Sajnos semmi nem elég, lassan már tüsszenteni sem lehet. A panelház nem egy jól szigetelt ház. Én is hallom a környezetemben lakókat , sőt az alsót is 8ordibál, focistákat, politikusokat káromkodva szid)!!!!)mégsem jelentgetem fel őket mivel nekem ez természetes. Litániát írhatnék a történetünkről, de semmi értelme, mindig lesznek örök elégedetlen emberek, akik elhordják a másikat az egész házban, utcán, de minket senki sem hallgat meg.
    A nevelés kérdéséhez annyit fűznék, mi folymatosan okítjuk a gyereket, mit nem szabad. Okos értelmes gyerek, mindnhol ezt hallom vissza!Kitűnő tanuló! De ez a 10 év sok nyomot hagyott rajta, sokat sírt, izgága és valamelyest ingerült lett,melyet annak tudhatunk be, hogy folyton mindent el kellett folytania, nem ugrálhat, nem autózhat, nem kiálthat örömébe, nem ejthet le semmit otthon stb! rengeteget sportol és próbáljuk minél több programra elvinni! Ez az állandó FELESLEGES fegyelmezés bizony nála rosszul sült el!!!!! Más gyerek miért játszhatja ugyanezt-folyton ezt hallottuk!!
    Folyt.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  19. 2012. február 8. 12:3351.
    Azért valamint tisztázzunk már.A társadalom szabályok szerint működik amióta a világ világ. És azért működik, mert vannak normák, amit mindenkinek be kell tartani, azért, hogy működjön. Ezt tanuljuk kicsi korunk óta. Aki nem tartja be, az kaptárba kerül, kiközösítik, attól függően, hogy mennyire tér el a társ. számára elfogadott normától. Képtelen vagyok elfogadni azon szülő társaimnak a véleményét, hogy "hagyom a gyerekem, mert így tud kiteljesedni". Ez hülyeség, ezeknél a gyerekeknél meglehetősen korán mutatkoznak a deviancia jelei.Ők lesznek azok a kis "vadállatok", akikkel egy idő után a saját anyja sem fog bírni.A házunkban lakott egy család, üvöltő ordító gyerekekkel, mivel láttam, hogy élnek egyetértek azokkal, akik azt mondják, nem a gyerek tehet róla hanem a szülő.Vagy nem tudja anya kezelni a gyereke természetét, vagy leszarja.Igen, remélem a bíró a szülőket fogja kötelezni a változtatásra!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  20. Torolt_felhasznalo_738772
    Torolt_felhasznalo_738772
    2012. február 8. 12:2450.
    Neki pontosan megvan a saját véleménye, ugyanúgy, mint itt bárkinek. A bömbilla de frászon beröhögtem azért..
    előzmény:
    semiramis (3)
    2012-02-07  14:33
  21. 2012. február 8. 10:5749.
    Ez nevelés kérdése.Mi négyen voltunk(vagyunk)testvérek,és mi is játszottunk,de nem üvöltöztünk,mint aki nem mormális,mert Anyu ránkszólt.Most tényleg az a világ van,hogy az anyukák legtöbbje ráhagy a gyerekére mindent, (hagy üvöltsön,hagy hisztizzen,nem baj,hisz gyerek...)ezért lesz ilyen a mostani felnövő nemzedék.Én sem kultiválom mindenben Somát,vannak hülyeségei,de ebben a témában igaza van.Még egy a nevelésről:Kint vagyunk az állatkertben,(szintén gyermekkel,(négy éves volt akkor!!!)kulturáltan nézzük az üveg mögül az orrszarvút,mikor egy hasonló korabeli gyermek eltolja a másikat,befurakszik,és a tespedt anyuka rá se szól,csak vigyorog bambán.Meg amikor a kicsi a motorral ezerrel belehajt az ember lábszárába,és szintén nincs a szülő részéről intés,hogy óvatosan korzózzon. Amikor a velünk lévő kislány ilyennel próbálkozott,rá lett szólva,ennyi.Nem kell mindent rájuk hagyni.
    előzmény:
    bucimanci (38)
    2012-02-07  18:18
  22. Torolt_felhasznalo_244672
    Torolt_felhasznalo_244672
    2012. február 7. 21:2548.
    Egy társasház már csak ilyen !!!!! Nem lehet folyton kussolni mert mit fog szólni a szomszéd.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  23. 2012. február 7. 21:2447.

    barátnőm gyerekE

    csak rosszul írtam :) 

    előzmény:
    eeeper (46)
    2012-02-07  21:24
  24. 2012. február 7. 21:2446.

    nálunk is van egy nő. A barátnőm alatta lakik.

    A barátnőm gyerek, mikor kicsi volt, mint minden csecsemő üvöltött éjjel. Hasfájás, miegymás is bejátszott.

    A felette lakó nő rugdalta az ajtaját, hogy kussoljon a hülye gyereke... Sőt meg akarta verni a barátnőmet, mert az elküldte a büdös francba.

    Nna, most megkapta a hülye p****. Ikreket szült :D

    Isten nem ver bottal.

    Most bezzeg kiírta az ajtajára, hogy még csöngetni se csöngessenek...

    Ennek a kérésnek ellentmondóan viselkedett, amíg a barátnőm gyereke pici volt, esténként futott a futógépén, nagy dörrenésekkel, klumpába nyomta hajnalban a ténfergést és őrjöngve dugtak a palijával, hiába kérte normálisan a barátnőm, hogy ne tegye. 

     

    Nem tudom, mit szólna, ha ezt most visszakapná... Bár a barátnőm csak a gyerekeket sajnálja, nem bántana babákat, gyereket. 

    előzmény:
    bucimanci (43)
    2012-02-07  20:38

Címlap

top