Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Én úgy készítem ahogy anyukámtól tanultam. Próbáltam már mást is beletenni, amit ajánlgattak de nekem és a családomnak is az a nagyon egyserzű összetételű ízlik.
Kb négy személyre, 2 kg. burgonya sajtreszelőn lereszelve, és csak annyi lisztet adok hozzá, hogy ne legyen folyós a krumpli levétől, mert szerintem úgy finom, ha kevés benne a liszt, azrét is nem teszek bele tojást sem. Nem esik szét, mert a krumlinak eleve keméynítő hatása van. kb. két teáskanál sót egy mokkáskanál borsot, semmi mást!
Forró olajban pirosra sütöm mindkét oldalát és van aki tejföllel szereti, én anélkül.
Nálunk is prószának hívják. Reszelt krumpli, kefir, liszt, só, bors.
Olajban kisütni, és tejfölt tenni a tetejére.
Egyébként anyukám sajtot is süt bele. Nagyon szeretem.
Nálunk tócsi, de egy dabasi barátnőm mesélte, h náluk matutka.
A vörösboroskólát is hallottam mát Leónak, Bokszosnak, Vbknak, Erdészmesternek....
Imádom a tócsit, ám az egészséges életmód jegyében én ezt a receptet használom. Ez is finom ám!
60 dkg reszelt nyers krumplit keverj össze két tojással, 2 dl tejjel, 15 dkg teljes kiőrlésű liszttel, sóval, pihentesd egy fél órát, majd süss lepényeket forró serpenyőben.
Tejföllel, fokhagymával szuper.
Feltétnek sóskához, spenóthoz is jó.
Egyébként forrón a legfinomabb.
A tócsniba hagymát fokhagymát szoktunk reszelni, kevés lisztet, és kis kerek formábal olajban sütjük ki. Mi natúr esszük. A kevés liszt miatt látszik a krumpli szál.
A lepcsánkba olajat keverünk és tepsiben sütjük:-))fini mindkettő...
Nálunk ezt prószának
Bár nem teljesen olyan.Krumpli lereszel, kefir, kell bele, só, liszt, aztán lehet kisütni.Így is finom, de tejfölt és sajtot is tehetsz a tetejére Nyami
... nálunk is matutkának hívják.
Mi kézi húsdarálón daráljuk le a krumplit hozzá.
Mi is tejföllel tálaljuk. Mai menünk is az volt. A fiúk cukorral szeretik...brrr .
Fogalmam sincs, azon sose reszeltem.
De régebb a nagy lyukun készítettem, az is jó volt, tehát a csillagos se lehet rossz.
Jó étvágyat hozzá!
Köszi!
De ha én a csillag alakún reszeltem,az baj?Úgy nem az igazi?
Sziasztok!
Valaki megmondaná nekem,hogy a krumplit a négyoldalú reszelő melyik oldalán reszeljem?A kis lyukún,vagy azon a csillagféle alakún,vagy a nagyon? Vagy melyiken kell?Én a csillagos oldalún kezdtem el.Én úgy emlékeztem,amikor gyerekként ettem,hogy nem volt szálas.
Reszelt krumpli, liszt, 1-2 egész tojás, só, bors, 1-2 gerezd fokhagyma préselve. (a fokhagyma nagyon fontos, anélkül ízetlen!!)
Forró olajban ki kell sütni piros, ropogósra.
Hú, csurog a nyálam! :))))
Nálunk Veszprém megyében Tócsinak ismerik !
És isteni sok tejfölel!
Mi fokhagymás-sós tejföllel esszük mindig. És hát nálunk is sütés közben folyik a csipegetés és a lopkodás. :)
Én van amikor májkrémet is rakok a tésztába úgyis fini.
És ismeritek a Mátrai Borzaska nevű husit? Ez tócsni tésztába "panírozott" sertésszelet, ami szintén isteni.
Sajna, nálunk a családban utálják, csak én imádom, és mind megeszem egyből, és fáj a gyomrom utána. . . na, itt a gond. . . :))))))))))))))9
Nálunk közelharc zajlik érte, úgyhogy ahogy sül, úgy "lopkodják" és a végén nincs is miért és mivel leülni már az asztalhoz. :)))
De miért ittatok utána, sós lett?
Mellesleg imádom én is a tócsnit, csak az a baj, a család nem. Ha csinálok, muszáj megennem mind! :))))
Felújítás van nálunk , így nincs konyhám, perpillanat csak a gáztűzhely árválkodik benne.
A szobában reszeltem, kavartam stb, a fürdőszobában pedig mosogattam. Klassz volt :((
De a végeredmény mindenért kárpótolt.
És egész este csak ittunk, ittunk és még mindig ittunk.
Persze csak vizet. :)