Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Tócsni

Torolt_felhasznalo_458232
Torolt_felhasznalo_458232
Létrehozva: 2003. október 20. 16:21
Sziasztok!

Egy fincsi tócsni receptet szeretnék. Tud valaki segíteni?

Köszi,

K.
  1. 2007. június 23. 09:1399.
    Sziasztok!Itt(külföld) krumplipuffancsnak hívják és almaszósszal(almakompót pürésítve) meg porcukorral is adják.Ugyan úgy mint a lángost.Azt is veheted cukorral,almaszósszal.Borzalom nem?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  2. 2007. június 23. 08:2298.

    Én úgy készítem ahogy anyukámtól tanultam. Próbáltam már mást is beletenni, amit ajánlgattak de nekem és a családomnak is az a nagyon egyserzű összetételű  ízlik.

    Kb négy személyre, 2 kg. burgonya sajtreszelőn lereszelve, és csak annyi lisztet adok hozzá, hogy ne legyen folyós a krumpli levétől, mert szerintem úgy finom, ha kevés benne a liszt, azrét is  nem teszek bele tojást sem. Nem esik szét, mert a krumlinak eleve keméynítő hatása van. kb. két teáskanál sót egy mokkáskanál borsot, semmi mást!

    Forró olajban pirosra sütöm mindkét oldalát és van aki tejföllel szereti, én anélkül.

     

    előzmény:
    kzfjzf (1)
    2003-10-20  16:21
  3. 2007. június 22. 19:3597.
    Ez megfelel?  
    előzmény:
    SSszonja (94)
    2007-04-20  16:07
  4. Torolt_felhasznalo_248853
    Torolt_felhasznalo_248853
    2007. június 22. 17:1296.

    Nálunk is prószának hívják. Reszelt krumpli, kefir, liszt, só, bors.

    Olajban kisütni, és tejfölt tenni a tetejére.  

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_445391 (81)
    2007-02-12  14:54
  5. Torolt_felhasznalo_393516
    Torolt_felhasznalo_393516
    2007. június 20. 17:0595.
    Én vasedényben szoktam sütni, finomabb lesz mint a teflonban, és nem is mérgez.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  6. 2007. Április 20. 16:0794.
    tegyen már fel valaki tócsni képet)csurog a nyálam, kell nekem ilyet olvasni..)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  7. 2007. Április 20. 15:3193.
    Basszus, vége a fogyókúrámnak!  
    előzmény:
    KisBocs (92)
    2007-04-20  14:44
  8. 2007. Április 20. 14:4492.
    Nem vagy egyedül:-).
    Egyébként anyukám sajtot is süt bele. Nagyon szeretem.
    előzmény:
    urino (91)
    2007-04-20  14:20
  9. 2007. Április 20. 14:2091.
    harmadszor olvasom a vörösboroskólát vörösboros rókának.  
    előzmény:
    pippancs3 (89)
    2007-04-20  13:44
  10. 2007. Április 20. 14:1390.
    Van olyan aki kibírja ,hogy ezt olvasgatva ne süssön?? Én épp sütöm, most tettem bele kakukkf?vet is a klasszikus f?szerek mellé. Mindjárt eszem!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  11. 2007. Április 20. 13:4489.
    Sziasztok!

    Nálunk tócsi, de egy dabasi barátnőm mesélte, h náluk matutka.

    A vörösboroskólát is hallottam mát Leónak, Bokszosnak, Vbknak, Erdészmesternek....
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  12. 2007. Április 20. 13:2188.
    Most látom, hogy ezzel a névvel egyedül vagyok.  
    előzmény:
    urino (87)
    2007-04-20  13:14
  13. 2007. Április 20. 13:1487.
    Akkor én is csatlakozom. Nálunk krumplibaba a becsületes neve.  Én a csillag alakú reszelőn reszelem le, mert nem szeretjük, ha szálas. Krumpli, tojás, liszt, fokhagyma, bors, só. Tejföllel, esetleg sajttal isteni! Mióta van teflon edényem, abban sütöm, nem lesz olyan zsíros. (nekem mindig megitta az olajat, miközbe sütöttem) Most viszont belekeverek a tésztába egy evőkanállal, hgoy ne legyen száraz és az bőven elég.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  14. 2007. Április 20. 12:5586.
    mi tócsinak hívjuk, és először én is reszelőn -nagylyukun - reszeltem a kruplit, aztán rájöttem, hogy a húsdaráló, vagy a robotgép sokkal jobb, kell hozzá nálunk finomliszt, pici paprika vagy piros arany, só bors és egy kicsike fokhagyma meg meg pici vöröshagyma inkább újhagyma, aztán az egészet összekeverni és forró olajban kis lapátkával tenyérnyi tappancsokat csinálni és pirosra sütni, aztán ki mit tesz a tetejére, az mindegy. Mi általában olyankor csináljuk, ha zacsis levest készítünk, vagy ha a krumpli kezd "rojtosodni" és felhasználjuk igy. Jó étvágyat hozzá, akár hogy is hivják. lili
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  15. 2007. Április 20. 12:2885.

    Imádom a tócsit, ám az egészséges életmód jegyében én ezt a receptet használom. Ez is finom ám!

    60 dkg reszelt nyers krumplit keverj össze két tojással, 2 dl tejjel, 15 dkg teljes kiőrlésű liszttel, sóval,  pihentesd egy fél órát, majd süss lepényeket forró serpenyőben.

    Tejföllel, fokhagymával szuper.

    Feltétnek sóskához, spenóthoz is jó.

     

    előzmény:
    kzfjzf (1)
    2003-10-20  16:21
  16. 2007. Április 20. 12:0184.
    ) Érdekes, nálunk is mackónak vagy tócsninak hívják, de mióta Gyöngyösön lakom, azóta hallottam ezerféle más nevét is: macok, lapcsánka...stb.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  17. 2007. február 13. 22:2883.
    Anyósom nyikogónak nevezte, krumpli lereszelve, liszt, aludtej, só, olajban kisütve. Ennyi, slussz-pássz. Az ember lánya aztán csak süti, süti, és a tányér mégis mindig üres, mert már közben ellopkodja a háznépe, és ha az ember lánya nem lenne szemfüles hoppon meg éhes maradna.

    Egyébként forrón a legfinomabb.
    előzmény:
    Táltosló (82)
    2007-02-12  15:07
  18. 2007. február 12. 15:0782.
    Úgy tudom, hogy a tócsni és a lepcsánk az két dolog, de azonos anyagból.

    A tócsniba hagymát fokhagymát szoktunk reszelni, kevés lisztet, és kis kerek formábal olajban sütjük ki. Mi natúr esszük. A kevés liszt miatt látszik a krumpli szál.

    A lepcsánkba olajat keverünk és tepsiben sütjük:-))fini mindkettő...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_554287 (18)
    2003-10-20  16:56
  19. Torolt_felhasznalo_445391
    Torolt_felhasznalo_445391
    2007. február 12. 14:5481.

    Nálunk ezt prószának 

    Bár nem teljesen olyan.Krumpli lereszel, kefir, kell bele, só, liszt, aztán lehet kisütni.Így is finom, de tejfölt és sajtot is tehetsz a tetejére Nyami

    előzmény:
    szekine (79)
    2007-02-10  20:00
  20. Torolt_felhasznalo_238197
    Torolt_felhasznalo_238197
    2007. február 12. 14:1380.
    Képzeld szombaton is ezt ettük. Szerencsére profi gépen reszeljük, mert a mennyiség miatt nehéz lenne kézzel...Szerencsére a férjem szereti csinálni, úgyhogy ilyenkor mindig ő főz    (feltét: tejföl, reszelt füstölt sajt, paradicsom, retek, paprika, újhagyma)
    előzmény:
    szekine (79)
    2007-02-10  20:00
  21. 2007. február 10. 20:0079.

     ... nálunk is matutkának hívják.

    Mi kézi húsdarálón daráljuk le a krumplit hozzá.

    Mi is tejföllel tálaljuk.  Mai menünk is az volt.  A fiúk cukorral szeretik...brrr .

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_238197 (71)
    2005-01-07  14:09
  22. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2007. február 10. 19:1978.
    Igen,azon teljesen pépes lesz. De má mindegy,azon reszeltem,meg az ujjam is,de fincsi lett. 
    előzmény:
    kékeszöld (77)
    2007-02-10  15:27
  23. 2007. február 10. 15:2777.
    Én kifejezetten szálasan szeretem, tehát a nagylyukún szoktam. A csillagoson inkább olyan pépes lesz, nem?
    előzmény:
    mamba0822 (73)
    2007-02-10  13:48
  24. 2007. február 10. 14:2376.

    Fogalmam sincs, azon sose reszeltem.

    De régebb a nagy lyukun készítettem, az is jó volt, tehát a csillagos se lehet rossz.

    Jó étvágyat hozzá!

    előzmény:
    mamba0822 (75)
    2007-02-10  14:02

Címlap

top