Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Sülthagyma

Torolt_felhasznalo_608598
Torolt_felhasznalo_608598
Létrehozva: 2004. augusztus 24. 19:14
Lányok!

Tudja valaki a titkát hogyan lehet a karika sülthagymát olyan finom ropogósra csinálni, ahogy az étteremben kihozzák? (pl.hagymás rostélyos tetején... hmmm...)

Én már próbáltam lisztben forgatva, vagy csak natúr, nagy lángon, de nem lesz olyan... :/

Ötletek? Tapasztalatok?
  1. 2004. augusztus 28. 18:1917.
    Kipróbáltam az "először tejben áztatom, majd lisztben forgatás után megsütöm"-változatot. Nagyon finom lett!!!!Köszönet a párodnak!
    előzmény:
    inmélius (12)
     
  2. 2004. augusztus 28. 16:4316.
    Én is kipróbáltam így a sült hagymát, pedig nem szoktam sűrűn sütni, (főzni meg pláne) és nagyon klassz lett. Köszi :)
    előzmény:
    inmélius (12)
     
  3. 2004. augusztus 24. 21:0915.
    A rostélyoshús puhább lesz ha kloppfoláskor megszórjuk pici zsemlemorzsával.

    Meggondolom előtte pácolódik 1-2 napot! mert így az igazi.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  4. 2004. augusztus 24. 21:0514.
    Ha ilyen sok hagyma rajongó van, ajánlom figyelmetekbe a rántott hagymát, nagyon finom, 1 próbát megér.
    A hagymát karikára vágjuk, kb. olyan nagyságúra mint a sülthagymánál, vízzel meglocsoljuk (legközelebb én is inkább tejba áztatva kipróbálom, gondolom erre azért van szükség hogy a liszt jobban megtapadjon rajta). A többi szokás szerint liszt-tojás-zsmorzsa, annyival kiegészítva hogy a tojásba egy kevés reszelt szerecsendiót kell rakni, meg az eredeti recept ír ételízesítőt de én ezt kihagyom mert nem használok.
    Egy gond van vele jó sokat kell(ene) csinálni belőle és enyhén szólva babrás. Meg frissen az igazi, így ropogós, később megpuhul.
    Mi sem magában esszük, általában ha rántottsajtot csinálok ez a "bónusz", de finom bármilyen rántott dolognál csemegének.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  5. 2004. augusztus 24. 20:5013.
    Én is csak a lisztben forgatást tudom.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  6. 2004. augusztus 24. 20:4612.
    Bementem a szobába, ahol Lala nagyúr elnyúlásilag és olimpia nézésileg és átadtam minden áldást meg et cetera:))) MOndtam, hogy mennyi csaj foglalja imába a nevét. Hízott tőle 3 kilót. . . . . . . . . :)))))))))
    előzmény:
    bababetű (11)
     
  7. 2004. augusztus 24. 20:4211.
    Örök hálám a topikindítónak, neked és LALÁNAK ! :o))))))

    Imádom a sült hagymát.
    Ki is próbálom ezt hamarosan :o)
    Idáig nekem is lottyadt lett.
    előzmény:
    inmélius (5)
     
  8. Torolt_felhasznalo_608598
    Torolt_felhasznalo_608598
    2004. augusztus 24. 20:1410.
    Hurrá! Hurrá!
    Köszike!! :D
    előzmény:
    inmélius (5)
     
  9. 2004. augusztus 24. 19:519.
    tej? hát ezt ki kell próbálnom!!!!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  10. 2004. augusztus 24. 19:438.
    Átadtam:))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_615334 (7)
     
  11. Torolt_felhasznalo_615334
    Torolt_felhasznalo_615334
    2004. augusztus 24. 19:417.
    Lala neve áldásba lesz foglalva ha meg tudom csinálni!:-)))
    előzmény:
    inmélius (6)
     
  12. 2004. augusztus 24. 19:386.
    Mielőtt elájulsz nagyságomtól, írom mellé azt is, hogy meglátva a topicodat, beegerésztem Lalámhoz és megkérdeztem. Mesterszakács a lelkem. . . .
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_608598 (1)
     
  13. 2004. augusztus 24. 19:365.
    Akkor írom:)))

    Karikára vágni, szétszedni a karikákat, tejben beáztatni úgy fél órára, kiszedni, lecsöpögtetni, lisztben megforgatni, majd forró olajban kisütni és voalá. . . . :)))))))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_608598 (1)
     
  14. 2004. augusztus 24. 19:364.
    Sztem a titka a nagyon forró olaj! és én is lisztben forgatom, de biztos hogy csak tálalás előtt pár perccel kisütve tudod nagyon fini ropogósra sütni.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  15. Torolt_felhasznalo_615334
    Torolt_felhasznalo_615334
    2004. augusztus 24. 19:333.
    No, erre én is vevő volnék!Imádom és én sem tudom ropogósra sütni. Olyan elázott féle lesz.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_608598 (1)
     
  16. 2004. augusztus 24. 19:222.
    Nem tudom, de nekem a rostélyost sem sikerül olyan rághatóra sütni, mint az éttermekben, pedig a hagymás rostélyos a kedvenc kajám.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_608598 (1)
     

Címlap

top