Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Köszi az ötleteket, többet is kipróbálok majd.
Szép napot, Szeri
Üdv:Irén
bigacsiga2 leírta akkor helyettem is, mert én is így szoktam csinálni. Annyi különbséggel, hogy én teszek bele sót is. Így mégjobban eláll, csak a felhasználásnál kell ügyelni. 2 éve úgy teszem el a lekvárt, meg a paradicsomot is, hogy a tetejére a 2 két celofán közé szórok egy kis szalicilt, és úgy csavarom rá a tetejét az üvegnek. Így amikor kibontjuk, kidobom a celofánt, és tartósítószer mentes lekvárt, vagy bármi mást tudunk enni.
Szia P.
A barackot meghámozom, magozom, merülőmixerrel pürésítem, majd minden 6 dl-hez adok 1 liter vizet, 15 dkg cukrot, 1 mokkáskanál citromsavat. Felfőzöm, a végén kevés szalicilt keverek bele, üvegekbe töltöm, szárazdunsztban hagyom kihűlni.
Olyanra gondoltam, amit a boltban is lehet kapni. Természetesen ami el is áll, mert akkor egyszerre többet is lehet csinálni.
Szia, Szeri
Úgy sokkal könnyeben lehet paszírozni, darálni.
Aztán a lét újra felforralja, üvegebe tölti és száraz dunsztban hagyja kihülni.
Nekem van egy paradicsompaszírozóm, eltenni azzal szoktam. De ha nincs ilyened, meg azonnali ivásra szerintem akár egy turmix is megteszi, és azután át kell szűrni szőr szitán. Én inkább rostosan szeretem, ezért jobb a paszírozós módszer nekem.
Szia P.
Felnegyeled a parikat es beledobod. A sallangot kikopi elol a le pedig belecsorog a talba.
Szombaton keszitettem ilyet ugyanis szintiszta, hazi paradicsomleben keszitem a toltott paprikat!!