Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Fehér kenyér S.O.S!
2004-09-10 11:381.
Torolt_felhasznalo_284513
Létrehozva: 2004. szeptember 10. 11:38
sziasztok!
tudom van kenyeres topic, de nincs idöm végigolvasni :(
a kérdésem a következö lenne: hogyan csináljam a kenyeret, hogy olyan finom ropogós héja legyen, mint amilyet otthon lehet kapni?
elöre is köszönöm a segítséget! Era
tudom van kenyeres topic, de nincs idöm végigolvasni :(
a kérdésem a következö lenne: hogyan csináljam a kenyeret, hogy olyan finom ropogós héja legyen, mint amilyet otthon lehet kapni?
elöre is köszönöm a segítséget! Era
megcsináltam a kenyérkét! Isteni lett :))))))))
bár a héja nem lett annyira ropogós mint a pék bácsié, de igy is nagyon finom volt!
:))
egyetlen dolog még, a lényeg: receptem sincs. . .
szóval lpontosan milyen hozzávalók kellenek, illetve hol találok recepteket?
az abszolút kezdő kategóriába tartozom, de a lelkesedésem határtalan:)
Meddig marad friss a kenyér?
Valamilyen formában sütöd, vagy megformázod, és simán sütőlapon sütöd?
Kb. mennyi ideig sütöd?
nagyadri, elárulod, pontosan hogyan kell sütőben kenyeret sütni? Nagyon kipróbálnám, bár szimpla sütőm van. . . úgy is lehet?
avassatok be, kérlek, hogy hogyan kell csinálni, nagyon izgatja a fantáziámat:)))))))
Eddig csak gépes topicokat találtam. . .
Az én kenyeremben nincs tojás, se tej. Csak liszt, víz és élesztő, cukor és só. Kelesztés után megformázom, persze lisztes kézzel, mert nagyon tud ragadni, és teszem a tepsibe. Van amikor zsemleformákat csinálok belőle. Mindig ropogós lesz a héja és nagyon szép aranybarna, attól függ mennyi ideig sütöm, de én mindig akkor veszem ki ha már szép barna.
ha valakinek van még szívesen veszem, de most mennem kell.
késöbb visszaolvasok még!
Üdv, Era
azért köszönöm :))
Zs-Zs: kemence nincs, próbálok kölapot bezserezni :) azzal is finomabb. a bögre vizet is mindig tesszük, de fehér kenyeret még nem csináltam, ezért kérdezek bután :)
de akkor még ezen felül kenegetem rendszeresen vízzel is :)
nekem van egy olyasmi receptem, hogy kb 1, 5 kg liszt, tej, kb 100g margarin, meg a cukros tejben futatott élesztö.
ettöl akkor több cukor kell bele?