Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Fehér kenyér S.O.S!

Torolt_felhasznalo_284513
Torolt_felhasznalo_284513
Létrehozva: 2004. szeptember 10. 11:38
sziasztok!
tudom van kenyeres topic, de nincs idöm végigolvasni :(

a kérdésem a következö lenne: hogyan csináljam a kenyeret, hogy olyan finom ropogós héja legyen, mint amilyet otthon lehet kapni?

elöre is köszönöm a segítséget! Era
  1. Torolt_felhasznalo_284513
    Torolt_felhasznalo_284513
    2004. szeptember 13. 11:1319.
    sziasztok!

    megcsináltam a kenyérkét! Isteni lett :))))))))
    bár a héja nem lett annyira ropogós mint a pék bácsié, de igy is nagyon finom volt!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  2. 2004. szeptember 13. 11:0618.
    Ó, nagyon köszönöm, akkor lassan elég bátor leszek ahhoz, hogy kipróbáljam. . .
    :))
    egyetlen dolog még, a lényeg: receptem sincs. . .
    szóval lpontosan milyen hozzávalók kellenek, illetve hol találok recepteket?

    az abszolút kezdő kategóriába tartozom, de a lelkesedésem határtalan:)
    előzmény:
    sepsi (16)
     
  3. 2004. szeptember 10. 16:2017.
    Én elég gyakran sütök kenyeret és nagyon megvagyok elégedve az őzgerincformával. . . . . és még szeletelni is szépen lehet.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_687790 (13)
     
  4. 2004. szeptember 10. 15:5216.
    Én is szimpla gázsütőben sütöm, nem teszem formába csak a sütőlapra. legalább az első negyedórában nem szabad kinyítni a sütő ajtaját. mert "összeesik" a kenyér. Én olyan kb, 3 kg-os kenyeret sütök, 6-os fokozaton kb. 1 óra alatt kisül. De meggyőződhetsz róla hogy készen van-e, ha kiveszed és egy fém kötőtűt beleszúrsz. Ha nem ragad rá, akkor kész van, ha ragad még egy keveset visszatolod a sütőbe.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_687790 (13)
     
  5. 2004. szeptember 10. 15:4615.
    Ha kelesztés után vízes kézzel formázod, akkor nem ragad. Az én kenyeremben sincs tojás, olaj meg ilyesmi, csak főtt krumpli, liszt, só és élesztő. Nagyon finom lesz , ha 1-2 cikk fokhagymát lereszlesz és azt is beledagasztod. De ízesítheted köménymaggal is.
    előzmény:
    nagyadri (11)
     
  6. 2004. szeptember 10. 13:4414.
    nagyadri!

    Meddig marad friss a kenyér?

    Valamilyen formában sütöd, vagy megformázod, és simán sütőlapon sütöd?

    Kb. mennyi ideig sütöd?
    előzmény:
    nagyadri (11)
     
  7. 2004. szeptember 10. 13:4213.
    Sziasztok!
    nagyadri, elárulod, pontosan hogyan kell sütőben kenyeret sütni? Nagyon kipróbálnám, bár szimpla sütőm van. . . úgy is lehet?
    avassatok be, kérlek, hogy hogyan kell csinálni, nagyon izgatja a fantáziámat:)))))))
    Eddig csak gépes topicokat találtam. . .
    előzmény:
    nagyadri (11)
     
  8. 2004. szeptember 10. 13:3812.
    Ja, még annyit, hogy néha szoktam egy kicsit tunningolni főtt krumplival, akkor lesz a burgonyás kenyér, vagy teszek bele magokat.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_284513 (9)
     
  9. 2004. szeptember 10. 13:3511.
    Én is rendszeresen sütök itthon a sütőben kenyeret, légkeveréses a sütőm de én ennek ellenére teszek az aljába egy tálba vizet. Közben nem kenegetem vízzel, mert ugy tudom, hogy nem szabad közben kinyitni az ajtót, csak akkor kenem meg mikor beteszem.
    Az én kenyeremben nincs tojás, se tej. Csak liszt, víz és élesztő, cukor és só. Kelesztés után megformázom, persze lisztes kézzel, mert nagyon tud ragadni, és teszem a tepsibe. Van amikor zsemleformákat csinálok belőle. Mindig ropogós lesz a héja és nagyon szép aranybarna, attól függ mennyi ideig sütöm, de én mindig akkor veszem ki ha már szép barna.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_284513 (1)
     
  10. Torolt_felhasznalo_398193
    Torolt_felhasznalo_398193
    2004. szeptember 10. 12:4810.
    Én rendszeresen sütök kenyeret, de azt mindig felvert tojással kenem meg. Még három nap múlva is ropogós a héja.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_284513 (9)
     
  11. Torolt_felhasznalo_284513
    Torolt_felhasznalo_284513
    2004. szeptember 10. 12:379.
    köszönöm lányok a sok jó tippet!

    ha valakinek van még szívesen veszem, de most mennem kell.

    késöbb visszaolvasok még!

    Üdv, Era
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  12. Torolt_felhasznalo_284513
    Torolt_felhasznalo_284513
    2004. szeptember 10. 12:318.
    jaj a só nálam annyira alap :) ezért nem írtam

    azért köszönöm :))

    Zs-Zs: kemence nincs, próbálok kölapot bezserezni :) azzal is finomabb. a bögre vizet is mindig tesszük, de fehér kenyeret még nem csináltam, ezért kérdezek bután :)
    de akkor még ezen felül kenegetem rendszeresen vízzel is :)
    előzmény:
    hétalvó (6)
     
  13. 2004. szeptember 10. 12:287.
    Vagy kemenceben sutod, vagy legkeveros sutoben, allitolag ott jo lesz. Ha egyik sem all rendelkezesedre, akkor tegyel a sutobe egy edenyben vizet, ugyanis az a lenyeg, hogy paras legyen a levego amikor sutod. Csak ugyesen!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_284513 (1)
     
  14. 2004. szeptember 10. 12:276.
    Szia! Cukor nem tudom mennyi kell a ropogós héjhoz, de a sót ne felejtsd ki, mert ehetetlen lesz, tapasztalat :o). Csak azért szólok, mert az előbb nem írtad a hozzávalók között!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_284513 (4)
     
  15. 2004. szeptember 10. 12:235.
    Én is úgy tudom, hogy vízzel kell megkenni, közvetlen miután kivetted a sütőből. De én sajnos még nem sütöttem kenyeret, csak régen volt egy pék ismerősöm. . . :))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  16. Torolt_felhasznalo_284513
    Torolt_felhasznalo_284513
    2004. szeptember 10. 12:084.
    mennyi cukor kell bele?

    nekem van egy olyasmi receptem, hogy kb 1, 5 kg liszt, tej, kb 100g margarin, meg a cukros tejben futatott élesztö.

    ettöl akkor több cukor kell bele?

    előzmény:
    snaily1982 (3)
     
  17. 2004. szeptember 10. 12:033.
    A tésztájában lévő cukor "ég" meg, ez lesz a ropogós héja. . . :-)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_284513 (1)
     
  18. Torolt_felhasznalo_681973
    Torolt_felhasznalo_681973
    2004. szeptember 10. 11:582.
    Vízzel kell kenegetni sütés közben és után.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_284513 (1)
     

Címlap

top