Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Lehet gimnáziumot váltani?

vajdazsombi
Létrehozva: 2020. szeptember 1. 14:44

Sziasztok! Most lettem 9.-es gimnazista, 260km-ről a családomtól. Kollégista vagyok, viszont nagyon hiányolom azt, hogy a családtagjaim vegyenek körül, és hogy közel legyek hozzájuk. Rosszul választottunk iskolát. Amikor kiválasztottuk ezt a távolit nem számoltam a távval, és nem is érdekelt mert rózsaszín köd volt előttem, hogy végre gimnazista lehetek. Visszatérve a kérdésre: lehetséges váltanom év közben gimnáziumot? És ha igen, a gimnázium irat valamilyen szintfelmérőt vagy bármit? Vagy csak a bizonyítvány kell vagy mi ennek a menete? Várom a válaszokat, és akár a véleményeket a váltásról. 

  1. 2020. szeptember 3. 07:198.

    Nagyanyadnak/nagyapadnak  biztos van valami baratnoje/ven baratja  , aki hazavinne  hetvegenkent....mennyi mindent tanulhatnal

  2. 2020. szeptember 1. 22:297.

    A dátumra kattintva megjelenik a cikk, amelyböl idéztem...

    előzmény:
    nidda (6)
    2020-09-01  22:27
  3. 2020. szeptember 1. 22:276.


    ISKOLAVÁLTÁS ÉV KÖZBEN

    2019. január 03.
    Az iskolaváltás szükségessége mögött több ok is meghúzódhat, így költözés, válás, illetve nem ritkán személyes okok. Milyen lépéseket kell tenni ilyenkor szülőként? Alábbi cikkünkben ebben nyújtunk segítséget.


    Amennyiben év közben a gyermek iskolaváltása válik szükségessé, a befogadó iskola felkeresése, illetve az igazgatóval történő egyeztetés a következő lépés. Általában sor kerül egy elbeszélgetésre a szülőkkel, gyermekkel. Amennyiben a felvétel/ átvétel mellett dönt az adott iskola vezetése, ők állítanak ki egy befogadó nyilatkozatot az elbocsátó iskola számára, ahol ennek a nyilatkozatnak a beérkezése után kiveszik a tanulóik közül az érintett gyermeket. Ezt követően tudják rögzíteni az új iskolában.


    A fenti eljárást a nemzeti köznevelésről szóló törvény szabályozza. A jogszabály rögzíti, hogy a tanuló – beleértve a magántanulót is – az iskolával tanulói jogviszonyban áll. A tanulói jogviszony keletkezésének egyik módja a felvétel, a másik éppen a váltás révén megvalósuló átvétel. A felvétel és az átvétel jelentkezés alapján történik. A felvételről vagy átvételről való döntési jogosultságot a jogszabály az iskola igazgatójának hatáskörébe telepíti. Ez a döntés azonban nem lehet önkényes, az igazgató a törvényi keretek között jár el.


  4. 2020. szeptember 1. 20:305.

    "Varom a velemenyket a valtasrol ...." ha engem kerdezel .


    Elobb ismerd mar meg azt a helyet ahol vagy ! Gondolom amikor jelentkeztel korultekinto voltal Te is es a szuleid is.

  5. 2020. szeptember 1. 20:294.

    "Varom a vele,rnxeket a valtasrol ...." ha engem kerdezel .


    Elobb ismerd mar meg azt a helyet ahol vagy ! Gondolom amikor jelentkeztel korultekinto voltal Te is es a szuleid is.

  6. 2020. szeptember 1. 20:243.

    Miert nem az ujonnan kivalasztott iskolahoz fordulsz kerdeseiddel ?Gonbolom ahol elsz iskolankent mas es mas atveteli /felveteli szabalyok vannak .Irj annak az inzezmeny ek ahova elso nap utan menni szeretnel, mert Te nem igy kepzelted el a helyzetet.


    Szerintem orulni fognak 

  7. 2020. szeptember 1. 20:202.

    En  nagyon tavol jartam szuleimtol egy  nemzetkozi osszetetelu diakokbol allo maganiskolaba,   es nagyon jol ereztem magamIgy nehezen tudom elkepzelni, hogy a magyar rendszer szerint ma indulo oktatasban elso napon valaki miert akar /na valatani, ha a szunidoben nem nezte meg, nem merte fel a lehetosegeket es a korlatokat . Ugyan miert nem ?

Címlap

top