Donteskeptelen ferfival

jatszint
Létrehozva: 2018. augusztus 1. 00:22

Sziasztok, dontest keszulok hozni, legyszi adjatok tanacsot, foleg ha mar talalkoztatok ilyen esettel. Ha nem, akkor ezt elolvasva lathatjatok: jo szulok hogy el tudjak rontani gyerekeik eletet.


4 eve ismertem meg a paromat. Talalkozgattunk, majd azt mondta, o nem all keszen egy kapcsolatra. Ez megismetlodott 3 eve is. Neki kozben nem volt senkije, nekem volt ez-az. Tartottuk a kapcsolatot, mert o is az extrem sportok hive, ami ritkasag. 2 eve osszejottunk, de mondta, hogy nem gondolja komolyan. 2 honap utan szakitottam, mivel nekem ugy nem volt jo. 4 honapra ra azt mondta, hogy meg szeretne probalni komolyan. Most sok rosszat fogok irni, de tobbnyire jo volt.


O 36 eves, okos, jo indulatu, kedves, becsuletes srac. Szulei rendesek. Hibajuk, hogy tul nagyon szeretik a gyerekeiket. Az edesapja tul szigoru: folyton ellenorizte, szidta, es katonasagi fegyelem volt otthon. Igy o perfekcionistava valt, ami nem lenne annyira rossz tulajdonsag, de onertekelesi problemai vannak; mindig idohianyban szenved, mivel nem tud felallitani egy egyensulyt es mindenbol kihozni a maximumot; igy sok mindenre nincs ideje. Sokat pepecsel. Nem tud donteni: szerintem arra var, amikor minden ketseget ki tud zarni valamit illetoen, de mindig van kockazat, s tobbnyire elszalasztja a lehetosegeket. Az elete a munka. Azt az onvedelmi mechanizmust fejlesztette ki, hogy ha vitaznak vele, akkor bunteteskeppen duzzog - hetekig. Ezen tulajdonsagok extrem mereteket oltenek, pl:


Amikor meg nem allt keszen egy kapcsolatra, az azert volt, mert nem volt egyaltalan munkahelye, vagy csak valami ideiglenes volt. Ez az idoszak 5 even at tartott, amiutan abbahagyta az egyetemet. Szoval meg is ertem a szuleit valahol. De o munkat folyton keresett. Most 2 es fel eve programozokent dolgozik egy komoly cegnel, es sokat bizonyitott is ott. Amikor osszejottunk komolyan, akkor 1 eve dolgozott ott. Az iden letette az elmaradt vizsgait is az egyetemen. Ezzel a munkahellyel meg volt elegedve, es nagyon komolyan is vette, szerintem maganak akar bizonyitani. Sokat tulorazott, pedig nem vartak tole. Most viszont emlitette, hogy mivel faj a hata a sok ulestol (s o mozgashoz volt szokva), nem szeretne mindig programozo lenni, tehat par ev mulva karriervaltas.


Nekunk voltak vitaink es 1 ev komoly kapcsolat utan (utolag azt mondta, h nala betelt a pohar) ram is ugy megharagudott, mint a szuleire, s napokon at nem vette fel a telefont. Ekkor en mondtam, hogy en ezt szakitasnak vettem es kibekulhetunk, ha megbeszeljuk a problemakat es keresunk megoldast. O eloszor abszolut nem tudta, mit jelent megbeszelni, mert otthon diktatura volt: a perfekcionistak kompromisszumot se tudnak kotni. Ahogy kezdtek a megoldasok korvonalazodni, egyre jobban ment neki. Viszont egy dologban nem tudunk kiegyezni: en 32 evesen csaladot szeretnek. O azt mondja, hogy instabil az elete es majd csak 3-5 ev mulva (ami nekem sok); HA stabilizalodik az elete. De karriervaltast tervez par ev mulva, ami megint ki tudja milyen lesz, es en abban se vagyok biztos, hogy majd tenyleg megkerne a kezem, mert o nem tud donteni.


De latom, mennyit valtozott az utobbi idoben: a vitakat utalja, de nagyon sokat kibirt, amikor en felmergelodtem, hogy hogy lehet a karriert a csalad ele tenni (anyagilag jol allunk), es hogy nem akar nekem egy kis biztonsagot nyujtani, hogy tudjam, lesz csaladunk is egyutt, nem csak eltoltok par evet vele? Viszont egyszeruen nem tudja megigerni, latom a vivodast, de nem tudja meghozni a dontest. Amugy szeret.


Es en gondolkozok, hogy akkor most maradjak, remenykedjek? Mivel valtozott mar, gondolom minden ferfinak a karrier az elso, a kozos extrem sport oriasi dolog nekem. Vagy lepjek a biztosan letrejovo csalad remenyeben? A csalad sokkal fontosabb lenne, de legjobb lenne, ha vele tudnam megvalositani. Meg gyerekkent gondolkozik sok szempontbol, s nyilvan nem en vagyok a prioritas az eleteben. De lehetek-e az vajon? Milyen eselyeim vannak, ha maradok?

31 hozzászólás
 1. 2019. október 8. 08:5931.

  This is an amazing topic for which I was thinking about for a long time. I like to get that much info from this useful website.


  a1delhiescort.in

 2. 2019. október 5. 05:3230.

  How to Login to Gmail: Open a web browser (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Safari or Google Chrome) on your computer and go to gmail login You can also click on this link to directly navigate to the Gmail login page. Enter Username: On the main page, write down the username or the Email address of your Gmail account and Click on If you do not remember the username or Email address, follow the method given at the end to recover your Username or Email address. Enter Password: Once you have entered the username, the next page will ask you to enter the password. While entering the password, make sure that you have switched off the caps-lock key on your keyboard. Moreover, if you have all the numerics in your password while entering the password, check that either the Num Lock is ON to enter the password correctly.

 3. 2019. szeptember 11. 19:2329.

  előzmény:
  karishma36 (28)
  2019-08-10  09:00
 4. 2019. augusztus 10. 09:0028.

  I have seen your candy crush soda that is good to be on there for some time. I was wondering something like that for a long time.


  aliasharma

  előzmény:
  tonnyken (22)
  2019-03-21  07:46
 5. 2019. augusztus 10. 08:5827.

  I am taking a look at this amazing article and I was wondering about this for a long time. I know you have many different ideas to share with all us.


  rituwalia

  előzmény:
  jatszint (3)
  2018-08-01  04:54
 6. 2019. augusztus 2. 11:0826.

  Your post was so impressive it left me with a deep impression run 3

 7. 2019. május 20. 15:0325.

  Leléptél???

 8. 2019. március 31. 04:2024.

  Olyan  ke'rem  nincs,  hogy  "donteskeptelen"   hacsak  nem 85  e'ves,  toloszekben  ul, es  mar  a  kakat  is  Makanak  mondja   :-)))


  Hagyd  a  fenebe  ezt  az  onzo"   alakot  !!!


  TE  VAGY  az,  aki  r a g a s z k o d i k  O"hozza'  ---   o"  meg  csak  elvezi   mindazt  amit   INGYEN   kap  toled.


   


  Az  ilyen  ffiakkal  cask  EGYET  szabad  tenni:            hogy  finom  legyek:    REGBE  SUGNI     :-)))

 9. 2019. március 27. 13:3423.

  Hiába....

  előzmény:
  tonnyken (22)
  2019-03-21  07:46
 10. 2019. március 21. 07:4622.

  Nagyszerű, nagyon képzett szakértelem, nagyon szeretem azt, ahogy megmutatom


  candy crush soda

  előzmény:
  castaneasativa46 (2)
  2018-08-01  02:53
 11. 2019. február 21. 14:0521.

  Hogy döntöttetek?


   

 12. 2019. február 13. 20:1820.

  Mindjart elsirom magamat, hogy egy 50 eves mar egy ven trotyli. Aztan meg apuka meg nagyapa nezhetik a palya szelerol, hogy jatszanak a teenagerek. 


  Ha egyutt megbeszelnek, hogy meg varnak ennyi meg ennyi evet, es aztan johet a baba. De itt nem Errol van szo. A pasi csak sajat magarol beszel, sajat maganak tervez, gyerek nincs a jovokepeben. A holgynek viszont van. Aztan o is szalad kifele az idobol. Most szakit, majd holnap persze, egybol megtalalja elete parjat, aki tole akar gyereket. Na persze. Az is evekbe fog telni. Hogy aztan az a pasi tenyleg akar gyereket, csaladot, hat remenykedjunk. 

  előzmény:
  pompidouenne (19)
  2019-01-28  21:16
 13. 2019. január 28. 21:1619.

  Az én párom 43 éves, 30 évesen már azt mondta, hogy nem szeretne várni az apává válással, mert szerinte így is öreg apuka lesz...Valóban, mivel nem egymás után rohammenetben vállaltuk a gyerekeket (5,5 év van köztük), a harmadik végül már nem fért bele. Én nem értem a mostani "srácokat", 36 évesen még éveket akar várni? 40 évesen akar először apa lenni? Mire a fia erővel meg tudja rúgni a labdát, ő már nem tud kimenni vele a térre, az biztos. Persze, mindenki maga tudja...

 14. 2019. január 20. 17:0118.

  bonyolult...

 15. 2019. január 20. 17:0117.

  bonyolult...

 16. 2019. január 6. 12:2616.

  A "döntésképtelen" férfiak - és nők - még nemigen nőttek fel az élet feladatainak megoldásához. A élet bizony nem könnyű: állandóan JÓ döntéseket kell hoznunk, - mert ha nem, akkor annak esetleg súlyos következményei lehetnek. Ha a pár mindkét tagja döntésképtelen, bizony nehezen boldogulnak a feladatok sikeres megoldásával. Ezért én e tekintetben nem osztom azt, hogy két gyenge /= döntésképtelen/ ember illik egymáshoz - és jól boldogulnak. /Persze, ha a bukdácsolásos élet mindkettőnek megfelel, más a helyzet. Én abból indulok ki, hogy mind a kettő sikeres ember szeretne lenni/


  A többi vonatkozásban osztom a leírtakat. Érzelmileg lehet, hogy egy gyermeteg férfival jó élni - mellesleg ő egy felnőtt testben élő gyerek, és a nők többsége tudat alatt potenciális anya - de hosszabb távon ez bizony megbosszulja magát /Arra gondolok, hogy minden döntést ilyen alapon a hölgy hoz meg, ez pedig rányomja a bélyegét a kapcsolat egyensúlyára./


        

  előzmény:
  Adagio (15)
  2019-01-04  17:37
 17. 2019. január 4. 17:3715.

  Nem gondolom, hogy a párodnak mentális, vagy pszichés problémája van. Ő egyszerűen olyan, te meg emilyen vagy, és - úgy tűnik - nem illetek egymáshoz. A párkapcsolati problémák erre ez egyszerű okra vezethetők vissza.


  Két egyforma, ugyanúgy gondolkodó, azonos értékrendet valló ember a legritkább esetben találkozik, ezért a toleranciának, a kompromisszumnak, az alkalmazkodásnak fontos szerepe van, de azok csak egy bizonyos határok között működnek. E határok emberenként változnak, az alkalmazkodás azonban nem válhat életformává.


  Ismerek egy olyan férfit, akire a párod leírása kísértetiesen illik - részben ezért is vetemedtem hozzászólásra - és a legnagyobb harmóniában él az élettársával. Azon egyszerű oknál fogva, hogy a hölgy kísértetiesen hasonlít hozzá. (Nekem úgy tűnik, hogy a saját kificamodott felfogásuk szerint élnek bele a világba, de hogy jövök én ahhoz, hogy saját gondolkodásom, értékrendem alapján ítéljem meg az életüket? Ha nekik úgy jó, akkor az a helyes.)


  Határozott véleményem, hogy a kapcsolatok alfája és ómegája a megismerés. Ha kellő figyelmet, időt és energiát szánunk partnerünk megismerésére, jóval kisebb eséllyel rontjuk el az életünket. Megismerés nélkül a házasság olyan lesz, mint a lottó. Vagy bejön, vagy nem... és a pozitív eredmény esélye sem sokkal nagyobb, mint egy lottónyereményé.


  Leírásod alapján az a benyomásom, hogy gondot fordítasz a megismerésre. A kérdésedre, miszerint érdemes -e várnod, változásban reménykedned, mégis, legfeljebb kérdésekkel lehet felelni: Érzésed szerint kellően megismerted azt a férfit? Ha nem, mennyi időt szánsz még a megismerésére? Ha igen, látsz benne potenciált? Ha nem látod esélyét a változásnak, képes leszel elfogadni olyannak, amilyen? Le tudod így élni mellette az életedet?


  Ezek olyan kérdések, amiket csak te tudsz megválaszolni. (Legtöbbször talán nem is a válaszokat kell megtalálnunk, hanem a kérdéseket.)


   

 18. Torolt_felhasznalo_383651
  Torolt_felhasznalo_383651
  2018. augusztus 7. 19:4014.

  Szerintem másszatok/repüljetek/ugorjatok/lebegjetek/merüljetek  külön külön..............


   

 19. 2018. augusztus 4. 11:2213.

  Ez az ember a valóságban nem érett,felnőtt férfi,csak egy kisfiú. Ennek oka a neveltetése,a még mindig létező otthoni szülői "szigor", ami tulképpen terror. Sanszos,hogy minden életvezetési problémája ebből adódik.


  Egy 30-as ennyire éretlen személyiségnek nem feleségre és főleg nem gyerekre,hanem szakemberre volna szüksége. Ezen te nem tudnál változtatni,de ha bevállalnád,évek alatt garantáltan rámennél. Valami olyasmit akarsz ettől az embertől,amire alkalmatlan és nem képes. Javítani ezen egy pszichológus tudna,aki személyiségfejlődési zavarokkal foglalkozik.


  Extrém sportokat gyerekek,család mellett nehéz folytatni,de egy idő után már az életkor is akadálya lehet. Szerintem ez hosszabb távon sem lehet opció számodra,hogy együtt maradjatok.

 20. 2018. augusztus 3. 16:1512.

 21. 2018. augusztus 3. 14:0311.

 22. 2018. augusztus 2. 23:1110.

  Koszi a segitseget mindkettotoknek!


  Igen, egyet ertek azzal, hogy ebben nem engedhetek. Azon gondolkoztam meg, hogy az se mindegy, hogy kivel vallal gyereket az ember. Kell szeresse azt a szemelyt, mert a hazassag egy eletre szol, igaz (jo esetben)? Nem az a cel, hogy csak legyenek gyerekek es kesz, hanem, hogy aztan egy eleten at is boldog legyen az a csalad. Ugyhogy leultem egyet beszelgetni a parommal, hatha....


  De csak megerositett az elhatarozasomban, hogy nincs jovonk... Engem benne leginkabb az zavar, hogy olyan bizonytalan a munkaval szemben. Mint irtam, 5 even keresztul csak ilyen-olyan munkai voltak, most vegre van egy jo munkahelye, amit szeret. Errefel meg egy evet szeretne csak ott dolgozni, h gyujtson meg kis penzt, utana majd Dubaiba menni, ahol egy ismerose milyen jo alkalmi munkat kapott. Azok a manager-ek mondanak fel a munkabol, akik mar nagyon sokat dolgoztak es akiknek mar annyi penzuk van felreteve, hogy megengednek egy bukast. O meg csak 2 eve dolgozik ennel a cegnel, maris valasztana a konnyebbik utat... Alkalmi munka Dubaiban, majd itthon nem lesz munkahelye, ugyhogy a szerzett penz mind el is megy, de nem baj... szerinte ez igy megeri. Hihetetlen!! Hol a kitartas?? Mar szinte senior programozo lenne es feldobni az egeszet, s kezdeni ujra 0-rol. S azt mondja, hogy azert teszi ezt, hogy ne jusson tobbet oda, mint abban az 5 evben ahol volt...de pont oda megy, egyenesen.


  Es neki a munka nagyon fontos, emiatt nem allt keszen akkor egy kapcsolatra es emiatt nem all keszen most a csaladra.


  De szerintem ez tiszta hulyeseg, es en abszolut nem vagyok benne. Mondtam neki, hogy semmi eselyt nem latok arra, hogy kibekuljunk. De nagyon ragaszkodik hozzam...nagyon kar, hogy ez van. De o ilyen gyerek... tiszta kiszamithatatlan, es nem lehet elmagyarazni neki, nem erti.


  Illetve majd meg fogja erteni, hogy sehol senki utan nem dobjak a penzt. De akkor mar keso lesz nekunk.... 

 23. 2018. augusztus 1. 22:139.

  Szomoru hirem van. Itt nem a ferfi donteskeptelen itt a TI nem akarja elfogadni a ferfi donteset = OVELE NEM !!!!

 24. 2018. augusztus 1. 22:108.

  "...Meg gyerekkent gondolkozik sok szempontbol, s nyilvan nem en vagyok a prioritas az eleteben. De lehetek-e az vajon? Milyen eselyeim vannak, ha maradok?  "


   


  Kerdesben benne a valasz 

1 2

Címlap

top