Költözés II.ker-Szentendre

blogosJanka
Létrehozva: 2021. Április 19. 12:05

Sziasztok! 
Mit gondolok hova érdemes költözni, Budapesten a II. kerület Vérhalom városrészre, egy kisebb régi építésű közös kertkapcsolatos társasházba vagy Szentendrére a Pismány-hegyre egy újépítésű panorámás kertes családi házba? Óvoda, iskola a környéken nem szempont, a gyerekek kirepültek már, maximum látogatóba jönnek az unokákkal. Esetleg akik arra laknak mik a vélemények, negatív és pozitív tapasztalatok? Ár érték arányban melyik éri meg jobban? 

4 hozzászólás
 1. 2021. Április 19. 19:394.

  Én azt venném figyelembe, hogy 1. hol érezném jobban magamat (pl. tényleg szeretnék-e egy egész saját kertet, szeretnék-e társaságot vagy bőven elég a kertszomszédság stb.) 2. a gyerekekre mit szeretnék hagyományozni később (a szentendrei ház inkább talán nyaraló lehetne, vagy eladhatják, a II. kerületiben már lehet lakni is, és eladni is könnyebb valszeg). De azt hiszem, alapvetően az 1. szempont a döntő - az újépítésű házak tényleg meg tudnak lepni, szóval jól meg kell nézni, és azt is, hogy a napi bevásárlást hogyan oldod meg... ha újépítésű, épülnek még most is a közvetlen közelében házak? Csak mert gondolom, nem akartok több évig zajban élni, ha már megvettétek magatoknak a "csendet"... Szóval én jól átrágnám...


  Ha a kertben termelni is szeretnétek, meg kell nézni, hogy milyen a talaj pl. nem túl köves, agyagos, elfolyik a víz belőle? Szóval tényleg sok szempont lehet...

 2. 2021. Április 19. 16:243.

  Ingatlant nem egy-két évre vesz az ember, ezért egy csomó szempontot figyelembe kell venni. /Az ár/érték arány szerintem kevésbé fontos/ Szentendre egy idegenforgalmi város, rengeteg turistával, külföldivel, szezonban nyüzsögnek az idegenek /persze a tapasztalat még a Covid helyzet előttről való/ Ez részben még a csendesebb Pismány városrészre is vonatkozik. Módom volt a Szakorvosi Rendelő szolgáltatásait is igénybe venni, ahol időpontos foglalás ellenére órácskákat kellett esetenként várni /a kapucsínójuk csapnivaló/


  Pismányba ritkábban jár a busz. Az árak - az idegenforgalom miatt - magasabbak.  Az is számít, hogy mennyi energia jut a kert gondozására. Egy bizonyos koron túl nagyon "megnő a kert alapterülete" így mondjuk, mert egyre nehezebben birkózunk meg a kötelező fűnyírással. Új építésű ház ugyan előnyösebb, de alaposan meg kell nézni az épületet, mert rengeteg simlisséget tudnak elkövetni a kivitelezők is.


  Mindenképpen megbízható szakember és jó ingatlanos közreműködését javaslom, mert az elkövetett hiba bizony keményen megbosszulja magát - oldalakat tudnék teleírni az átverésekről. Nem könnyű menet az ingatlan választás.

  előzmény:
  demise (2)
  2021-04-19  14:40
 3. 2021. Április 19. 14:402.

  Szerintem a kertes ház mindenképpen jobb, pláne ha új is és még panoráma is van. Bizonyos koron túl az ember már többet ücsörög otthon, de Szentendréről azért könnyen elérhető a város is.


  A társasház előnye, hogy a közös képviselő megold egy csomó olyan gondot, amit kertes házban magatoknak kell. További előny lehet még, ha jó a lakóközösség és segítenek egymásnak.


   

Címlap

top