Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba
 
Kedves Fórumozók!

Felhívjuk figyelmeteket, hogy a politikai topikokat csak a jogszabályokban kötelezően előírt mértékben moderáljuk, ezért itt fokozott a személyeskedés, vita, anyázás veszélye. Aki ezekbe a topikokba ír, illetve ezeket olvassa, készüljön fel lelkileg, és húzzon vastag bőrt a várható virtuális pofonok ellen, mert a moderátorok itt NEM törlik a bántó hangvételű hozzászólásokat, ha azok nem sértenek személyiségi jogokat, vagy egyéb jogi előírásokat.

A moderálással kapcsolatos további részletek a Felhasználási Feltételekben (http://www.nlcafe.hu/felhasznalasi) olvashatók.

Üdv: a moderátorok
Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba

Két világ

Torolt_felhasznalo_195135
Torolt_felhasznalo_195135
Létrehozva: 2022. május 11. 13:53

Figyelem a médiumokat, hallom az utcai beszélgetéseket, és napról napra erősödik bennem az érzés, miszerint két világban élek. Beleolasva ezekbe a topikokba nem tudtam tovább szó nélkül hagyni ezt a jelenséget.


Nem tudom eldönteni, hogy központi irányelvek támogatásárol (befolyásolt emberek szolgálatáról), vagy önálló gondolatokról van e szó. Nézőponttól függően lehet ugyanazt a dolgot egyszerre fehérnek, és feketének látni, na de hogy senki nem hajlandó a megvilágított, vagy az árnyékolt oldalra átnézni, az számomra - minimum - sajnálatos. Ezek a kificamodott világok reménytelenül korlátoltak, az áthallástól, illetve az átlátástól hermetikusan elzártak.


Keressük már meg az átvezető utakat, a kapcsolódási pontokat, a közös nevezőt!


Eddig kettőt találtam: mindannyian emberek, és mindannyian magyarok vagyunk. Ez még kevés! Ez még kevés?

  1. Torolt_felhasznalo_195135
    Torolt_felhasznalo_195135
    2022. május 15. 10:2758.

    Milyen szimpla és unalmas lenne a világ, ha mindenben egyetértenénk! :-)

    előzmény:
    lárifárika (57)
    2022-05-14  12:34
  2. 2022. május 14. 12:3457.

    Amit itt leírtál, azzal nem értek egyet, részben, mert szerintem ilyen formában nem igaz, részben meg azért, mert működésképtelen államot generálna. De ez is egy vélemény.


    Hiába, az élet bonyolult... (Kicsit régi, de jó!)



    Miért nehéz rendet teremteni Szíriában?


    Aubrey Bailey, A Daily Mail olvasója egy rövid levélben foglalta össze  a helyzetet a brit lapban.

       Még mindig zavaros, hogy mi történik a Közel-keleten?

        Hadd magyarázzam el. Mi az iraki kormányt támogatjuk az Iszlám Állam elleni harcban. Az Iszlám Államot nem szeretjük, habár az a Szaúd-Arábia támogatja, amelyet kedvelünk. Aszadot, a szíriai elnököt nem szeretjük.

        Támogatjuk az ellene küzdőket, kivéve az Iszlám Államot, amely harcban áll vele. Iránt nem szeretjük, habár Irán támogatja az iraki kormányt az Iszlám Állam elleni harcban.

          Szóval barátaink egy része az ellenségeinket támogatja, az ellenségeink egy része pedig a barátunk. Továbbá az ellenségeink egy része valamely más ellenségünk ellen harcol. Mi szeretnénk, ha ez utóbbi ellenségeink veszítenének, de nem szeretnénk, ha az ellenük harcoló ellenségeink győznének.

        Ha legyőzzük azokat az embereket, akiket le szeretnénk győzni, lehet, hogy olyanok lépnek a helyükre, akiket még kevésbé szeretünk.

         És mindez azzal kezdődött, hogy megszálltunk egy országot, hogy kiűzzük onnan a terroristákat, akik nem is voltak ott, egészen addig, míg oda nem mentünk, hogy kizavarjuk őket. Érti már?




     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_195135 (56)
    2022-05-13  18:50
  3. Torolt_felhasznalo_195135
    Torolt_felhasznalo_195135
    2022. május 13. 18:5056.

    Értem, amit mondasz, de nagyon nehéz alárendelt pozícióban, a közügyekbe való beleszólás esénye nélkül, másodrendű polgárként elfogadni azt a kezet, amelyik kíhúzza a láb alól a szőnyeget. A tehetetlenség elkeseredettséget, haragot és meggondolatlan szavakat szül. (Ellenzéki győzelem esetén nem lett volna akasztás, mint ahogyan törvénytelen lépések sem lettek volna.)


    Megértem mindkét oldalt, de amíg ez a helyzet fennáll, nem lesz megbékélés. A FIDESZ gyakorlatilag legyőzhetetlen. Orbán Viktor szerintem jelenleg messze a legalkalmasabb az ország kormányzására, de tehetsége olyan téren is kimagaslik, ami vezetői pozícióját nem éppen pozítív értelemben biztosítja.


    Az ország egyik felét nem lehet 12 éven át ignorálni, ugyanakkor ha teret kap az ellenfél, veszélybe kerül minden, amire a hatalom ad lehetőséget. (A legjobb célra és a legjobb szándékra is árnyékot vet a másik ellehetetlenítése.)


    A liberális oldal nem baráti jobbra vágyik, hanem mozgástérre. Ezt adná meg például egy olyan választási törvény, ami konszenzus alapján jön létre. Ezt adná meg, a közszolgálati médiumok valódi közszolgálatisága, és a sort lehetne folytatni.


    Értem én a dilemmát, hiszek a jószándékban, de nagyon nehéz lesz közös programokat csinálni, amíg az megmarad a szimpadiasság szintjén.


    A választásról nekem egyébként az a határozott véleményem, hogy a győztes illetőségénél sokkal fontosabb, hogy soha, senki ne szerezhessen 2/3-ot. 

    előzmény:
    Dóra69 (48)
    2022-05-12  19:22
  4. Torolt_felhasznalo_224650
    Torolt_felhasznalo_224650
    2022. május 13. 12:4855.

    Mondtam volna, hogy érdekel még bármely gondolatod? Nos, nem érdekel.


    Nem viszem a híreteket sehová, mert nem fogom hangoztatni, hogy magyar vagyok (én már nem tartom magam annak), sőt, adott esetben úgy fogok visszaválaszolni, hogy "Hungry? No, I am not hungry." Egyébként a híreteket nem is kell vinni sehová, mert már ott van - mégis mit képzelsz? Európa szégyenei vagytok!


    Mint említettem, leregelek, csak a visszaigazoló e-mailt vártam, remélem, azóta megérkezett.


    Boldog Novákkatalint neked is, most megtanulhatsz végre templomba járni! A két diplomád mellé kell valami, ami lelket is önt beléd!

    előzmény:
    Dóra69 (54)
    2022-05-13  11:50
  5. 2022. május 13. 11:5054.

    Neked az a jó érv, hogy te ugyan nem láttad Magyar ügyvéddel a beszélgetést, de tudod, hogy nem azt nyilatkozta, mint amit állítok? Magyarul hazudok, mondod. Nagy egóval kinyilatkoztatsz - de fogalmad sincs jogszabályokról. Vagy miért nem akarod megérteni, hogy most sokkal jobban járnak anyagilag azok a nők, akik lombik kezelésre járnak? Azt már nem is ragozom, hogy amikor még egy ilyen speciális klinika van a placcon, akkor már ugyan hogyan szelektálódhatna ki a piacról?! Kértem, hogy ne írjunk róla többet, mert nekem kellemetlen a téma ezen része, de azt is csak ragozod tovább... és megsértődtél a "beakadt neked" szóhasználaton, pedig most megnéztem: a mi topikunkban kétszer hoztad fel, a tiétekben egyszer, itt megint egyszer... összesen négyszer a napokban. Már régen kitárgyaltuk egyébként, de te erőszakoskodsz.(Én ha nem kapok reakciót valami témára, tudomásul veszem, hogy a többieket nem érdekli. Pont.)


    Mellesleg itt ugyanúgy folytatod a viszálykodást, holott nem ez a topik témája, én szándékosan nem is itteni személyekhez kötöttem az elején annak illusztrálását, miért is vannak nagyon mély ellentétek a társadalomban. Te jöttél és ott folytattad, mint bármelyik topikban. Valóban itt is pregnánsan bemutatod, miért az árok. Én udvariasan beszélek veled, te minősítgetsz, jelzőkkel látsz el, ha más nem, akkor legalább jól lebirkázol másokat, tudomásul sem veszed, hogy a topik indítója mire volt kíváncsi, csak fújod a magadét, ideborítva az egész zagyvalékot. (Jó alkalom lett volna arra, hogy bocsánatot kérj a kurvázás, egyebek miatt - de azt sem.)


    Annyit tudok mondani neked, hogy bárhová mész a világban, ezzel a stílussal, hozzáállással semmire sem fogsz menni.


    De próbáld meg, én nem kívánok neked rosszat - csak sajnálom, hogy feltehetőleg nem a jó hírünket viszed a világba.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_224650 (51)
    2022-05-12  20:47
  6. Torolt_felhasznalo_224650
    Torolt_felhasznalo_224650
    2022. május 12. 23:5753.

    Egyébként meg is érdemli a sok birka, hogy ünnepelniük kell az új "magyarok nagyasszonyát", mehetnek majd egyre többször, mert a minielnök egyre többször fogja ugráltatni őket, meg lesznek szépen idomítva, az meg röhög a markába! Legközelebb már névnapi ünnepségre kell majd menni a Kövérbajszúhoz, és végül majd lelkesen mosolyogni is kötelező lesz, mint Észak-Koreában! De ez kellett nekik, szóval ők ezzel lesznek boldogok, gond egy szál se!


    Mi ugyan hányunk tőlük sugárban, akárhányszor meglátjuk őket, de nem baj, mert mi külföldre menekülünk, és akkor majd nem kell a vigyorba torzult pofájukat néznünk, és nem a mi gyerekeinket fogják megrontani már az óvodában! (ez utóbbi nem fikció, ez a mostani választások mérlege)


    Na, ez a válasz a kérdésedre, topikindító! Te maradj itt nyugodtan, ha bírod gyomorral, de én és még jópáran nem bírjuk, szóval megyünk. Ha kiürül az ország, annál jobb, ezek csak örülni fognak, lesz hely az új hűbéruraknak Vadkeletről, mondjuk a fidezses hűbéruraknak majd egy kicist összébb kell húzniuk magukat, mert akkor már nem ők lesznek az elsők a sorban, csak a másodikak. Erre koccintok, bár csak méregtelenítő teával, mert ebben a légkörben, ami ebben az országban van, már muszáj méregteleníteni, addig is, amíg végre megszabadul innen az ember...


    Le is fogok regelni, szóval nyugodtan visszajöhettek nagyokosok, és feldolgozhatjátok a traumátokat, hogy nyertetek a választáson, és tiétek a dicsőség és minden, ami ezzel jár! Ti ettől nem szabadultok! Ezt jól megcsináltátok! Boldog Novákkatalint nektek!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_224650 (52)
    2022-05-12  23:41
  7. Torolt_felhasznalo_224650
    Torolt_felhasznalo_224650
    2022. május 12. 23:4152.

    Bocsánatot kérek, pontosítanom kell: azt nem tudom, hogy kipcsakok, vagy kereszTYéNek, vagy valami más...


    A lényeg  a szóhasználat, mert ők most semmiképpen nem kereszTéNYek! Mert meg kell különböztetniük magukat a katolikus keresztényektől, ők ugyanis reformátusoknak vallják magukat, tehát nem ismerik el a pápát fő hatalmasságnak! Attól még Orbán és neje személyes audienciát kért, de hát ez Orbán résézről csak azért volt, mert jól mutat a portfóliójában a pápával való találkozás. A neje meghatódott a dologtól, de az más tészta. A Novák Katalin is kereszTYéN, ez ki volt emelve a beiktatási ceremónia meghívóján! Még ez a Calogero sem bírta másképp mondani, gondolom, már ő is begyakorolta, pedig ő állítólag se nem hús, se nem hal - szóval le van ez zsírozva, kérem szépen!


    Azt nem tudom, hogy ez miért van, hogy majd később a keleti ortodox egyházhoz való csatlakozásunkat készítik-e elő ilyen módon, azért kell-e annyira függetlennek lennünk a pápától... azt tudom, hogy a szerb ortodox pátriárkával jóban vannak, és gondolom, onnan csak egy lépés az orosz. Az irány egyértelmű: Kelet.


    De nyilván mind csak képmutatás, mert templomba nem járnak, csak ezek a nagyon prominensek, persze lehet, hogy ezek is csak akkor, ha a sajtó fotózza őket...A vallás egyértelműen csak a nép terelésének eszköze náluk, amit arra használnak, hogy az emberek szabad cselekvését korlátozzák, és középkori szintre degradálják. Ugye eleve nem beszélhetsz akármiről, csak azokról a témákról, amiket a vallás megenged, és csak olyan módon, ahogy a Bibliában le van írva. Orbán és most már Novák is meg egy-egy szent, akiket dicsfény övez, és aki őróluk rosszat mond, az egyenesen blaszfémiát követ el!


    Na, innen kell gyorsan meglépni, mert ez már kezd veszélyes lenni! Én tutira nem várom meg, amíg újra kötelező lesz!


     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_224650 (50)
    2022-05-12  20:45
  8. Torolt_felhasznalo_224650
    Torolt_felhasznalo_224650
    2022. május 12. 20:4751.

    Ha sok a többedszeri kísérlet, és rosszak a klinika statisztikái, akkor az ügyfelek visszajelzései alapján kikopott volna a piacról, ettől még az állam olyan szolgáltatást bővít/vezet be, amilyet akar, és meg is vonhatta volna a támogatást, akár egyedileg is. Mindegy, Dórika, leszerepeltél, mehetsz!

    előzmény:
    Dóra69 (49)
    2022-05-12  19:28
  9. Torolt_felhasznalo_224650
    Torolt_felhasznalo_224650
    2022. május 12. 20:4550.

    Hát, Adagio, én megpróbáltam, láthatod. Már az is baj, hogy jól érvelek, és mertem visszakérdezni.Nem rémlik, hogy leszóltam volna a véleményét, vagy azt mondtam volna, hogy nincs igaza abban, amit érvként felhozott... mindegy.


    Nem lepődök meg, kétharmad van, szóval az ellenzéknek kuss. Tudomásul veszem, és lemondok a magyarságomról, és elmegyek. Innentől azt csinálnak az országgal, amit akarnak - mondjuk nem mintha eddig is nem azt csináltak volna. 12 éve garázdálkodnak, és mint látjuk, még csak most indul be a gépezet, most teljesedik ki a rendszer, most kell majd a nemzetközi egyezményeket, amiket titokban kötöttek, teljesíteniük, és a hiteleket visszafizetni. Most fognak majd kilépni az EU-ból, és talán még a NATO-ból is, mert annyira erős lesz  a magyar haderő, ahogy azt Orbán elképzelte! Most kell majd új kultúrkörben (az ázsiai népek között, én már nem is tudom, milyen identitással, mert most vagy kipcsakok, vagy keresztények, vagy mittudomén, minek kell lenniük ezen a héten) helytállniuk. Ezt mind ők főzték, és jó étvágyat nekik hozzá. Sajnos vannak, akik nem tudnak innen elmenekülni, és ők velük együtt lesznek kénytelenek szenvedni.


    De mindenek előtt még - ha már a választási győzelmüket nem ünnepelték meg méltó módon, és nem mentek el templomba hálát adni - megünnepelhetik Novák Katalin beiktatását, várja őket szeretettel a reggeli misén! Kiemelt ünnep, szóval ott a helye a díszes társaságnak!


    Még az agrárminiszter is felel valamiért az ünneppel kapcsolatban... hmmm, mi lehet az? Fúrja az oldalamat a kíváncsiság... mittomén, lesz valami búzakoszorú a fején, vadvirág a keziben? Vagy a várőrség lovait kell megabrakoltatni? Fontos kérdések ezek...

  10. 2022. május 12. 19:2849.

    (Azt viszont tudjuk, hogy érthetetlen módon kicsit sok volt a többedszeri kísérlet. Több, mint külföldön és több, mint a később nyíló állami részlegekben.) Most tényleg, jobb neked, ha mindent ab ovo cáfolsz? Akkor miért érdekel más véleménye, ha a sajátodat megfellebezhetetlennek tartod?


    Mentem.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_224650 (46)
    2022-05-12  19:06
  11. 2022. május 12. 19:2248.

    Megint csak nem Bayer a lényeg, hanem az, hogy az ellenzék így kezdi "betemetni az árkokat."


    Másrészt kevéssé gondolom "jó szándékúnak" azt a politikust (MZP)- akár nevezzük sima embernek - aki akasztásokról álmodozik. (Sajnos saját fülemmel hallottam.)

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_195135 (31)
    2022-05-12  16:51
  12. 2022. május 12. 19:1847.

    Általában globálisan nem érted, amit írok, csak részleteket ragadsz ki.


    De, Magyar arról a diliről beszélt, hogy új Alkotmány kell... egyértelműen és világosan.


    Sajnálom, ha nem érted, amit a meddőségi klinikákról írtam.


    Miután az egyik régi topikunkba írtam, és ott szépen válaszolgattam neked (lemaradtam és hátulról "jöttem előre"), egyszer csak beértem egy olyan hozzászólásod, ahol azt ecsetelted, hogy legszívesebben beadnád nekem a covid vírust, hogy betegedjek meg. Ezek után - és természetesen más tapasztalatokkal gazdagodva - úgy döntöttem, a topikomban nem válaszolunk nektek, mert abból csak végtelenített sértegetés lesz. (Akinek autoimmun betegsége van és valaki coviddal akarja megfertőzni, az olyan, mintha direkt a halálomat kívánná.)


    Ha nem tetszik, hogy bírálom a stílusod, tegyél róla, hogy ne legyen idétlenkedő és bunkó. Annak a korosztálynak lehet, hogy bejön, felnőtteknek nem.


    Nagy Jánossal rendkívül jó viszonyban vagyok, fogalmam sincs, honnan veszel olyasmit, hogy nem értettem vele egyet. Sokat dolgozik, majd ír, ha akar.


    A KUSS egy bemásolt szövegben volt, ha jól emlékszem. Ha nem - akkor nem nektek írtam, hanem azoknak, akik egy jelentős orvost járatnak le többedszeri kísérlettel. És most is csak annyit tudok hozzá fűzni: mélységesen szégyelljék magukat!


    Lárifárika pedig viccelt - csak nem veszed észre az ilyesmit...


    Pontosan azt mondtad, hogy a végterméked analízisére nem kerítünk-e sort - valahogy így. Bocsánat, de nem tudok másra gondolni, mint a kakidat ajánlgattad. Köszönjük, nem. Azt sem.


     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_224650 (45)
    2022-05-12  18:53
  13. Torolt_felhasznalo_224650
    Torolt_felhasznalo_224650
    2022. május 12. 19:0646.

    A molek.biológus és a másik között ez megint lehet ugyanolyan személyi ellentét, mint a Vidnyánszky-éké, erről nyilván semmi közelebbi infónk nincs, ezért ezen nem érdemes filózni.


    Azzal van baj, hogy a kormány mindent is saját hatáskörbe von - ez abszolút nem egy modern, versenyképes társadalomnak kedvez! De ti tudjátok, végülis a középkorban is lehetett boldognak lenni, csak másképp... A másik gond a saját hatáskörbe vonás módja, amit vajon mennyire előzött meg megint a szakma megkérdezése, illetve hatástanulmány stb.? És maga az eljárás vajon mennyire volt tisztességesen levezényelve? (az én véleményem szerint már eleve tisztességtelen az, hogy az EU-ba tartozunk és élvezzük a szabad piac előnyeit, és közben ilyeneket művelünk csak azért, mert egy külföldről érkező cég merészel nyereséges lenni - és ne mondd nekem, hogy Orbán nem akart belépni az EU-ba, és nem tudta, hogy miről szól a szolgáltatások szabad mozgása!)


    A korlátlan számú beavatkozás egyrészt jó lehetne - bár így nem tudom, mennyire kifizetődő ez az államnak, miközben mindenki mástól (egészségügyi intézményektől és a felsőoktatástól is) azt várja el, hogy ne legyenek veszteségesek! Másrészt meg hiába, ha a párok kifutnak az időből, mert vagy túl idősek lesznek, vagy a hitelük dől be közben. (persze nem csak a meddőség fenyegeti a párokat, hanem a válás is, mint tudjuk, az az 50%-ot érinti)

    előzmény:
    Dóra69 (44)
    2022-05-12  18:23
  14. Torolt_felhasznalo_224650
    Torolt_felhasznalo_224650
    2022. május 12. 18:5345.

    Nos, mivel nem káptalan a fejem, ezért visszanéztem a topikod elejét (bár nem volt könnyű, mert az nlc nem nagyon támogatja mostanában a visszalapozást), ami amúgy elég zavarosan indult, és nem volt szó arról, hogy csak fideszesek írhatnak bele, és az én hsz-eim az akkori normális hangvételük ellenzére le lettek sajnálva. A személyeskedést veled egy Nagy jános nevezetű, azóta kikopott (emlékszem, eléggé elbeszéltetek egymás mellett) topiktársad kezdte, én csak arra a felvetésére válaszoltam tárgyilagosan. Utána pedig kérdeztem, de nyilván "kérdésekkel provokáltam", mert semmire nem kaptam választ. Akkor már tudtam, hogy ez egy fideszes topik, hiába a megtévesztő topiknyitó. Mindegy is, nyilván ilyen légkörben eleve nem lehetett normálisan kommunikálni, de nem vagyok rá büszke, viszont  a magyarságomra sem lehetek többé az, köszönhetően nagyrészt a kormányoldalnak. A receptes dolog sem úgy volt, ahogy írod, mert nem én emeltem ki a hsz-emből önkényesen a szart, hanem a te egyik üdvöskéd. A tizenéves lányomra pedig büszke lehetek - látod, te is olyan személyeskedéssel sértegetsz, aminek semmi köze az itteni dolgokhoz. Meg ugye a KUSS... az is szép volt! De fátylat rá, már a múlté, ahogy a magyarságom is.


    Az alkotmány kapcsán emlékeztetlek, hogy lárifárika kérdezte, pontosabban forrás nélkül idézte, hogy lehet-e egyharmaddal alkotmányozni? Én pedig csak erre válaszoltam azt, hogy igen, lehet, mert a társadalmi egyeztetés széleskörűsége a kritérium (mármint legalábbis egy demokráciában), és egyharmad is vígan egyeztethet mindenkivel, és ha megfelelő a légkör, akkor az egyharmad könnyen rábírja a maradék kétharmadot az együttes elfogadásra. Tehát szó sem volt arról, hogy egyharmaddal váltani le az alkotmányt- bár itt meg kell jegyeznünk, hogy jelenleg nincs alkotmányunk, csak alaptörvényünk van, amit nem egyeztettek társadalmilag. De tegyük fel, mivel most kétharmad van megint, hogy legitim az alaptörvény. Ettől még az ellenzéki választóknak (is) joga van bármit is mondani róla, és mindenki eldöntheti, hogy hajlandó-e alávetni magát - sajnos, kénytelenek vagyunk, és ezért is fognak még nagyon sokan kivándorolni, akiknek ehhez nincs gyomruk, de hát ettől ti még boldogok lesztek vele, csak ez akkor is a ti felelősségetek lesz, akármit csináltok, mert ti "alkottátok". Magyar Györgyöt egyébként ismerem, mármint a médián keresztül, és hát szerintem nem a ti alaptörvényetek legitimitására gondolt, amikor azt mondta, hogy nem kell nagymértékben hozzányúlni az alkotmányhoz - mivel ti éppenhogy túl nagymértékben nyúltatok hozzá! Szóval szerintem rá ne hivatkozz, mert nem értene veled egyet!


    A meddőségi klinikákról: nem "beakadt nekem" - ugye ez megint egy lesajnáló kifejezés egy felvetésre, ami amúgy teljesen objektív és releváns. A meddőség ma a párok 20%-át érinti, é tekintve, hogy nagyon sokan felvették az Orbán-féle családi hiteleket, hamarosan nagyon sok párnak anyagi gondot is fog jelenteni a meddőségük! Az állami tulajdonbavétel pedig több okból is vitatható: 1. a szabadpiacnak annyi, holott senki nem kérte, hogy az állam olyan formában támogassa a külföldi tulajdonú klinikákon a kezelést, amilyenben nem akarja, totál a saját döntésükön múlott! 2. Az állami egészségügyi ellátásban amúgy is gondok vannak, szóval semmi értelme erőszakosan bekebelezni a magánklinikákat, félhetnek is a párok, hogy emiatt csúsznak majd ki az időből, mert túl nagy lesz a várólista (a 3.-at zárójelbe rakom, mert én vagyok a csúnya gonosz, hogy ilyen kérdést fel merek tenni: nem arról van szó megint, hogy ezt a jól jövedelmező iparágat megintcsak a csókosoknak akarják kiszervezni, nehogymár szabadon virágozzon minden vállalkozás?) 4. felesleges volt torzítani a piacot, ha az állam annyira fontosnak tartja a meddőségi kezeléseket, és több igényt észlelt az ingyenes ellátás iránt, akkor miért nem bővítette a már meglévő állami kapacitásokat? Vagy másképp is kérdezhetném: kevesebb pénzből vajon ugyanolyan színvonalon fogják ellátni a kismamákat az államosított intézményekben? Vagy nem fog kevesebbe kerülni így sem? Min is tudnak spórolni? Talán az ápolók bérén - hát ez eléggé visszás lesz megint, nem gondolod?


     

    előzmény:
    Dóra69 (42)
    2022-05-12  17:58
  15. 2022. május 12. 18:2344.

    Tehát csak magát a beavatkozást végezték a privát klinikák állami finanszírozással, az előzetes szűrővizsgálatokat, medicamentumokat a pácienseknek kellett állniuk. (Elég drágák a hormonkezelések.) Na most. (Finoman kell írnom, mert nem kívánok bíróságra járni.) Mivel állam bácsi garantáltan öt beavatkozást finanszírozott, és a nők nagyon-nagyon vágynak gyermekre, általában minden érintett nő kihasznált minden lehetőséget, ha nem sikerült az első, második, stb. Már ha bírta anyagilag és egészségileg. (Nem veszélytelen a hormonterápia, előfordul például tüdőembolia is szerencsétlen esetben.) Viszont a klinikának biztos pénz az az öt alkalom. Hogy úgy fogalmazzak, volt, amikor talán nem egészen véletlenül nem sikerült az első, a második, stb.... hanem csak a negyedik, vagy ötödik. (Egy nőgyógyász barátom visszatért külföldről, és amíg nem talált megfelelő állást, a minisztériumban helyezkedett el. Hozzá kerültek a szülészettel, nőgyógyászattal kapcsolatos tennivalók. Hát volt, amikor az egyik legismertebb helyről ott feküdt az íróasztalán az egy napon megérkezett molekuláris biológus és a nőgyógyász feljelentése - egymásról. Hogy bizony manipulálják a ... Többet nem írok és ezzel kapcsolatos kérdésre sem felelek, és kérlek benneteket, ne is írjatok róla.)


    A kormány úgy döntött, hogy saját hatáskörbe vonja a meddőségi eljárásokat. Korlátlan számú beavatkozás végezhető az eddigi öttel szemben - senki sem érdekelt, hogy több legyen - és ha jól tudom, száz százalékig finanszírozzák a gyógyszeres terápiát is. (Ebben nem vagyok teljesen biztos, de nincs időm utána nézni.) Szerintem ez korrektebb a párokkal szemben.


     

    előzmény:
    Dóra69 (42)
    2022-05-12  17:58
  16. Torolt_felhasznalo_224650
    Torolt_felhasznalo_224650
    2022. május 12. 18:1043.

    Egyébként már nem tudom, ki vetette fel, hogy az Orbánt bezzeg nem lehet hallani, hogy szidná a választókat - tegyük fel, hogy ez igaz, bár "akinek van füle, hallja", és látja is, hogy a cinizmus süt az emberből, a legtenyérbemászóbb vigyorokat lehet látni rajta, de tegyük fel, hogy rosszul látom. (zárójelben idelinkelem Orbán március 15-i beszédének leiratát, melyben bátran keressetek rá a "gazdaállat" szóra, de ettől függetlenül is lehet vizsgálni, hogy mennyire manipulatív, illetve egy történész elemzését erről)


    Szóval azért lehet ez így, mert a NER rendszerében (bár nemzeti budihálózat még mindig nincs, és a zágrábi idegenvezető mókázik is emiatt a magyar turistákkal, amikor leszállnak a buszról, hogy lehet menni a gyönyörgős mosdóba, ami náluk viszont van), szóval a NER-nél minden más feladatot már felosztottak, és a gyűlöletbeszéd minisztériumát Bayer vezeti természetesen, és hát a HírTV vastagon fröcsögve, az m1 pedig csak a tiszta propagandát ismételgetve veszi ki ebből a részét (MZP 5 perces m1-es bejelentkezése előtt és után 24 órán belül 9-szer adták le összesen a köztévén Orbán másfél órás beszédét), de mondom, mindenkinek van feladata, a telexen fergeteges cikk is született erről, mert kilistázták a copy paste-tel született kommenteket, kész röhej, meg lehet nézni - van ennél lejjebb? Telex: Foglalkozása: kommentelő


    Szóval nem hülye az Orbán, mondom mindig, hogy politikusnak jó, csak államférfinek csapnivaló... kiosztotta a kulimunkát, hogy ne neki kelljen besározni a száját, ő a választókat nem szídja, arra ott vannak a fizetett emberei.


    Huhh, tényleg sok időt el lehet pazarolni a vitázással, és tényleg nincs semmi értelme, sajnos, ez van, Adagio!

  17. 2022. május 12. 17:5842.

    Én nem kurváztalak le, nem írtam, hogy dögölj meg, nem hülyéztelek le permanensen. Amikor recepteket írtunk, te azzal jöttél, hogy a sz.rodat nem akarjuk-e elemezni? Utána jössz, és megkérdezed, hogy kell-e gomba a vadasba? Aztán felháborodsz, hogy nem válaszolunk neked. Szerinted ez a viselkedés normális? Lehet, hogy a tizenéves lányodnak imponál a stílus - de itt nem az a korosztály van. Most is csak személyeskedsz, képtelen vagy adott témáról csak arra fókuszálva, a másik minősítgetése nélkül írni. Másrészt az az én topikom, hadd határozzam már meg, miről írunk - pláne ilyen anamnézis után, mint amit produkáltál. Felhívom a figyelmedet arra, hogy a sokadik topikunkat foglaltátok el, most láthatóan kinézted magadnak az enyémet. Ahhoz, hogy én kezet nyújtsak neked, kellene - már írtam végül is -, az őszinte megbánás, a bocsánatkérés és mindezek után! - neked illene kezet nyújtani. Viszont tudom, hogy semmit sem bántál meg, szóval kár ezen nyammogni.


    Ha már: kétharmados törvényt nem lehet hatályon kívül helyezni egy egyszerű országgyűlési többség birtokában. Sem törvényi felhatalmazás, mód nincs rá, sem jelenleg az újabb kétharmados győzelem után állampolgári akarat. (Ha egyszer is beleolvasnál az Alkotmányba, láthatnád, hogy általánosságokat tartalmaz és a részleteket illetően utal a Btk-ra és Ptk-ra. Ha valaki új Alkotmányt kreál, számolnia kell azzal, hogy érvényüket vesztik ugyanakkor a fentiek. Tényleg az ezekben az időkben a legfontosabb, hogy káosz legyen a törvénykezésben? Persze, ha nekem nem hiszel, nézz utána Magyar György véleményének. Nagyon nem fideszes. Hangsúlyozta, hogy nyilván kell változtatni időnként az Alkotmányon, ez mindig szükséges normálisan is, de a teljes eltörlés az politikai handabandázás, eszköz, és nem szakmai vélemény. (Akár mit is mondott Vörös Imre - aki sértett ember, és nagyon sajnálom, hogy egy jogtudós képtelen ezen felülemelkedni. És amilyen rettenetesek hazánkban az antidemokratikus folyamatok, furcsa módon Fleck Zoltán is még mindig a helyén van és oktathat.) Tavaly nyáron volt valamiféle jogász meeting, ahol a résztvevők is arról foglaltak állást, hogy jelenleg nem törölhető el az Alkotmány kétharmados többség nélkül.


    Szoros kivételképpen még a művi megtermékenyítést és embrió transzfert végző klinikákról, ha már ez így beakadt neked. Az ugye nyilvánvaló előtted is, hogy a - eleinte külföldről jövő - magánintézmények nem karitatív célzattal kezdtek dolgozni itthon? Különösen az elsőknek, igen szép profitot sikerült realizálni. Öt kísérletet fizetett a társadalombiztosítás, de a gyógyszereket, hormonkészítményeket nem.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_224650 (37)
    2022-05-12  17:18
  18. Torolt_felhasznalo_224650
    Torolt_felhasznalo_224650
    2022. május 12. 17:3941.

    Hja, akkor valószínűleg skizofrén vagy, mert a saját topikodban nagyon is ruszkibarát vagy (szerintem Adagio nyugodtan olvasson bele a másik topikba, és döntse el maga). De nem várok tőled mást, mint amit eddig is csináltál, csak legyél tisztában a felelősségetekkel, mert 16 évet kormányon voltatok a 32-ből, senki más nem volt ennyit, szóval ami itt van, és lesz, az a ti saratok, nektek fogjuk megköszönni!


    Én sem akarok tovább vitázni, főleg, ha ilyen meddő a dolog, és nem fogok ezért államosított klinikára bejelentkezni! - szóval úgyis lelépek, én nem csak a politikai helyzet miatt, csak azért, mert szűk nekem ez a "haza", szóval igazából időpocsékolás minden hsz-em, eddig szórakoztatott, de mostanában már nem igazán, van helyette más, ami szórakoztasson! Ha úgy érzem, még esetleg hozzászólok, de szerintem nagyjából ennyi volt részemről, ideje megismerkednem az angol irodalommal is, közelebbről, meg ilyenek...

    előzmény:
    Dóra69 (38)
    2022-05-12  17:20
  19. Torolt_felhasznalo_224650
    Torolt_felhasznalo_224650
    2022. május 12. 17:2840.

    Hát, nem én találtam ki, hogy mindenki is ukrán volt, ezt a Dórikáék találták ki, szóval nehogymár énrám verd!


    Vagy az Oligarcha 1-2-stb-re gondolsz? Ez talán bántó? Miért? Talán nézd meg, kiket ültettek oda, és akkor belátod, hogy igazam van. De nyilván nem mindenkire lesz igaz, pl. egy Navracsics vitán felül áll, őt még én is le bírom viselni. Vajon miért, hogy a többit nem? Biztosan van oka.


    Szerintem 12 év gyűlöletkeltés és minden ágazat tönkretétele után (amit az ember és az ember gyereke!!! a bőrén is érzett) nevetséges azt elvárni, hogy mindenféle érzékletesség nélkül beszélgessek ezekről a dolgokról. Én csak képekben fogalmazok - ha ez bárkit sért, ne olvasson irodalmat se, az is veszélyes!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_195135 (36)
    2022-05-12  17:08
  20. Torolt_felhasznalo_224650
    Torolt_felhasznalo_224650
    2022. május 12. 17:2239.

    Ezt most nem igazán értem. Tudod, egy demokráciában szokás ütköztetni az érveket, és mondjuk egy választás előtt még illik is odatolni a pofánkat, ha már amúgy nincsen választási programunk (ahogy pl. a fidesznek nem volt) - bár gondolom, hogy pont emiatt nem jött létre ez a találkozó, mert Orbán nem fárasztja magát valós érvekkel, sem az ellenfeleit nem veszi emberszámba = nem hajlandó még csak egy levegőt sem szívni velük, nemhogy a választóikat szídni! Számára nem létezik ellenzéki választó, az ellenzéki választó halott ember.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_195135 (35)
    2022-05-12  17:02
  21. 2022. május 12. 17:2038.

    Ahhoz, hogy érdemi beszélgetés legyen, feltétlenül szükségeltetik az intelligencia, a tudás, a tájékozottság, a kíváncsiság a másik véleményére, tapasztalataira és arra a képességre, hogy ne torzítsuk el ab ovo önös érdekből azt, amit a másik vall. (Én például nagyon nem vagyok ruszki barát, de ukrán barát sem. (Természetesen a hatalom képviselőire gondolok mindkét esetben, a hatalom elszenvedőire részvéttel nézek. Mindkét oldalon.) Én elsősorban magyar-barát vagyok, a hazámmal, Magyarországgal szimpatizálok.


    Tulajdonképpen sajnálom, hogy belekezdtem ebbe, mert láthatólag csak a lényeg nem jött át abból, amit írtam.


    (Ide a fórumra idővel csak azért fogok visszajönni, mert néhány témával elmaradtam a topikomban. Hála istennek, a privát életben van társaságom, akikkel normális hangnemben lehet beszélgetni (akár egyetértünk, akár nem), és a többiek bírják azokat a tulajdonságokat, amiket a fórumozók legnagyobb része ilyen-olyan okokból nem.)


    Mutatom, hogyan lehet ellentétes véleményű, okos és tájékozott embereknek beszélgetni.


    Érdemes megnézni: 1. Finnország és Svédország csatlakozása. 2. A Vatikán csatlakozik a Metaverzumhoz. 3. Gender-őrület.

  22. Torolt_felhasznalo_224650
    Torolt_felhasznalo_224650
    2022. május 12. 17:1837.

    Lécci, Dórika ezt a kéznyújtást a topikodban szeretném látni!


    Nem is várom el, hogy olyan igazi kéznyújtás legyen, nyugodtan szállj csak vitába azzal, amit az alkotmányról írtam mondjuk, ha már itt tartunk, az nem volt olyan régen sem. Vagy választhatod a meddőségi klinikák esetét is, abban legalább tutira otthon vagy, biztosan van véleményed róla! Nem is nekem kéne megírnod, hanem a saját zugolvasóidnak, akiket esetleg még érinthet is, ahogy bárkit, ebben az országban. Mert ahogy Adagio is mondja, vannak közös témák, és nem hiszem, hogy Ukrajna fikázása, meg az oroszok imádása lenne az, de a tb-t mindenkinek be kell fizetni, különben bűnözőként kezelik, szóval mire is fizetjük azt a tb-t? Ha fogászatra akarok menni, válasszam inkább a magánt, de ha meddőségi kezelésre van szükségem, arra már rátette a kezét a NER? Hogy is van ez? Érdekelne, hogy a fogaink állapota miért nem számít, a méhünk meg miért olyan fontos? Vagy miután szültünk négyet, és tönkrementek bele a fogaink, már megdögölhetünk? Végülis, úgy legalább nem tudjuk érvényesíteni az szja-mentességet, szóval tiszta nyereség, nem? Mi erről a véleményed? Írhatod ide is, meg oda is, ahogy tetszik, várom!

    előzmény:
    Dóra69 (27)
    2022-05-12  16:26
  23. Torolt_felhasznalo_195135
    Torolt_felhasznalo_195135
    2022. május 12. 17:0836.

    Kár, hogy ilyen stílusban írsz, Dórának jó vitapartnere lehetnél.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_224650 (32)
    2022-05-12  16:56
  24. Torolt_felhasznalo_195135
    Torolt_felhasznalo_195135
    2022. május 12. 17:0235.

    Ő nem volt annyra buta. Miért állt volna ki?

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_224650 (33)
    2022-05-12  16:57

Címlap

top