Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Sziasztok!!!
Vettem Norbi szénhidrát lisztkeveréket. Ehhez kell bl55-es lisztet keverni kenyersütéshez???
0,3 kg Update1 Low- Carb Master Mix
0,2 kg BL 55 liszt
1 cs. szárított élesztő (a friss élesztőt könnyű túladagolni, ezért ez biztonságosabb)
3,5 dl víz
2 evőkanál olivaolaj (ezt csak a dagasztás vége felé kell beletenni a tésztába a magokkal együtt)
1,5 teáskanál Update1 só
2 evőkanál ízlés szerinti magkeverék (napraforgó, tökmag, szezámmag, stb.)
mivel alacsonyabb a sikértartalma, érdemes hozzá búzasikért vagy több élesztőt tenni. És igen, több folyadékot vesz fel.
Az első alkalom nekem is borzalmas volt, ma már simán sütök belőle bármilyen kelt tésztát, kenyeret.
Csak sajnos ritkán :(
6g-t még nem ettem, de én ugyan ki nem adok 600 Ft-ot 30 deka kenyérért... arról nem beszélve, hogy ha 6 g CH, akkor 3 szeletett eszem reggelire, így nem tartana ki túl sokáig.
Szerencsére az itteni egyik pékség gyárt durumliszt kenyeret, fél kiló 250 Ft, én mostanában ezt eszem. Lassú felszívódású CH, úgyhogy nekem megfelel.
Sziasztok!
Van egy kenyér Probody néven, ugyanaz, mint a 6g, csak olcsóbb. Príma péknél meg talán a Lipóti pékségben lehet kapni, de az uóbbi nem biztos!
Én is mindig fagyasztom a kenyeret. Teljesen tökéletes, a mikróban 10 mp alatt kienged egy szelet.
Norbi kenyér kapható a cba-ban is, legalább is nálunk van. Én mondjuk nem bírom megenni, nem ízlik.
Mi a gond vele?
Amikor itthon sütök, akár "rendes" kenyeret, akár speckót magamnak, abból is fagyasztok le, reggel meg csak előveszem és úgy eszem.
Hú, azt hiszem, 699 forint a 30 dkg-s kenyér. Nem emlékszem pontosan.
fagyasztott kenyér...úristen:-)
mennyibe kerül? kiprobálom
Lehet, nem használtam még soha tőle lisztet.
A 6G kenyér viszont nagyon finom, ha megkívánom a hagyományos(abb) jellegű pékárut, szoktam venni. Anyukám a szeletelt kenyerét eszi, meg van vele elégedve.
A legújabb Norbi kenyér kifejezetten finom, az íze miatt is azt veszem meg. Felénk sincs bolt, eleve fagyasztva veszem meg és itthon is beteszem a mélyhűtőbe, amikor kell, akkor meg kiveszem. A lisztekkel én sem barátkoztam meg.
elolvastam a receptet,és azt a következtetést vontam le,hogy a liszt eleve szar (már bocsi) és ilyen meg sem kelt/sült valami lesz belöle....hát akkor én is jó uton jártam:-)
Nekem a boltban semmit nem mondott az eladó,csak durván rámszolt,hogy a lisztet ne tegyem már az üveglapra (hát mit képzelek én??)
Szóval nekem nem nyerte el a tetszésem ez a norbis dolog és mivel ahol lakom nincs norbi bolt,igy nem tudok kész kenyeret sem venni. Ugy hallottam tescoba mintha lenne,erröl tudtok valamit?
Ha készen venném ugyis csak 1-2száz ft-al jön ki többre.
Mindenesetre borzasztó az ize,nem is tudom miböl van ez a liszt,de tuti hogy valami mesterséges cuccból
Most vettem elöször,soha nem volt dolgom norbi dolgokkal...
Tehát van egy kenyérsütögépem és ugy gondoltam simán mint egy fehérkenyeret ez recept alapján megsütöm.
3.5dl viz, 650g liszt,so ,cukor,élesztö.
Na ezeket belevágtam a gépbe és mikor elkezdte keverni,ugy tünk hogy kevés a viz hozzá,mert összeállt ilyen csomokba,tapadt,ragadt, undorito volt. öntöttem hozzá vizet,akkor kicsit lágyabb lett,de ugyan ugy csomosodott,nem volt szép egyenletesen kikeverve.
Megvártam a sütés végét és a kenyér olyan nehéz tömött lett,hogy meg sem sült rendesen. az ize amugy borzaszto...dehát valamit valamiért:-)