Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Norbi update kenyér sütése

Dóri01
Létrehozva: 2012. október 26. 11:54

Sziasztok!

 

Vettem norbi 1-es lisztet,de sajnos már másodjára sem sikerült belöle normális kenyeret sütnöm. 

 

Valaki adna egy tuti receptet? Kenyérsütöben szeretném csinálni.

Köszi

  1. 2021. október 7. 08:3627.

    Sziasztok!!!


    Vettem Norbi szénhidrát lisztkeveréket. Ehhez kell bl55-es lisztet keverni kenyersütéshez???

  2. 2012. október 27. 10:1426.
    Én szendvicseket szoktam csinálni a 6G kenyérből, ált. 6 db kijön belőle. Mikor egész nap suliban vagyok, akkor azt eszem és általában 3 elég belőle egész napra. A maradék hármat haza szoktam vinni a szüleimnek, apu különösen szereti a madárlátta szendvicseket. :) Ha helyette megvenném a sima péksüteményeket, az sem lenne olcsóbb, sőt, és attól még éhes is maradok. Szóval én inkább áldozok rá.
  3. MaM
    MaM
    2012. október 26. 23:1725.
    Nem vagyok tájékozott abban, hogy a Norbi 1-es liszt és a Norbi Master Mix ugyanaz a fajta liszt -e. Nem mindegy.
    előzmény:
    MaM (24)
    2012-10-26  23:14
  4. MaM
    MaM
    2012. október 26. 23:1424.
    Facebookon, Norbi update oldalán ez a recept szerepel. Én nem próbáltam, csak beugrott, hogy ott láttam. Viszont a 6G kenyér tényleg finom, tényleg drága. Azt ettem már, szerintem az íze nem konpromisszum.  Update kenyér recept házi sütéshez:Kb. 70-80 dkg-os kenyérhez, kenyérsütő gépbe.

    0,3 kg Update1 Low- Carb Master Mix
    0,2 kg BL 55 liszt
    1 cs. szárított élesztő (a friss élesztőt könnyű túladagolni, ezért ez biztonságosabb)
    3,5 dl víz
    2 evőkanál olivaolaj (ezt csak a dagasztás vége felé kell beletenni a tésztába a magokkal együtt)
    1,5 teáskanál Update1 só


    2 evőkanál ízlés szerinti magkeverék (napraforgó, tökmag, szezámmag, stb.) 
  5. 2012. október 26. 21:3623.
    A kérdésre nem válaszoltam, szóval igen, az a régebbi "sima" u1 kenyérr, amit én láttam a cba-ban. Borzasztó íze van, legalább is évekkel ezelőtt, amikor ettem, nagyon nem ízlett.
    előzmény:
    Milu (20)
    2012-10-26  17:02
  6. 2012. október 26. 21:3522.

    mivel alacsonyabb a sikértartalma, érdemes hozzá búzasikért vagy több élesztőt tenni. És igen, több folyadékot vesz fel.

    Az első alkalom nekem is borzalmas volt, ma már simán sütök belőle bármilyen kelt tésztát, kenyeret.

    Csak sajnos ritkán :(

    előzmény:
    Dóri01 (4)
    2012-10-26  12:09
  7. 2012. október 26. 21:3221.

    6g-t még nem ettem, de én ugyan ki nem adok 600 Ft-ot 30 deka kenyérért... arról nem beszélve, hogy ha 6 g CH, akkor 3 szeletett eszem reggelire, így nem tartana ki túl sokáig.

     

    Szerencsére az itteni egyik pékség gyárt durumliszt kenyeret, fél kiló 250 Ft, én mostanában ezt eszem. Lassú felszívódású CH, úgyhogy nekem megfelel.

    előzmény:
    Milu (20)
    2012-10-26  17:02
  8. 2012. október 26. 17:0220.
    CBA-ban csak a sima U1-es szeletelt kenyér van. Nem? Az a csomagolt. Az nekem sem ízlik, a 6g egészen más.
    előzmény:
    menyus81 (16)
    2012-10-26  14:18
  9. 2012. október 26. 15:4719.

    Sziasztok!

     

    Van egy kenyér Probody néven, ugyanaz, mint a 6g, csak olcsóbb. Príma péknél meg talán a Lipóti pékségben lehet kapni, de az uóbbi nem biztos!

    előzmény:
    Dóri01 (13)
    2012-10-26  13:52
  10. Torolt_felhasznalo_822629
    Torolt_felhasznalo_822629
    2012. október 26. 14:5218.
    Talán annyi, nem maradt meg bennem, annyira sűrűn nem élek vele.
    előzmény:
    pihe** (17)
    2012-10-26  14:42
  11. 2012. október 26. 14:4217.
    700 ft egy 30 dekás kenyérszerű izé?? 
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_822629 (15)
    2012-10-26  14:18
  12. 2012. október 26. 14:1816.

    Én is mindig fagyasztom a kenyeret. Teljesen tökéletes, a mikróban 10 mp alatt kienged egy szelet.

     

    Norbi kenyér kapható a cba-ban is, legalább is nálunk van. Én mondjuk nem bírom megenni, nem ízlik.

    előzmény:
    Milu (14)
    2012-10-26  13:56
  13. Torolt_felhasznalo_822629
    Torolt_felhasznalo_822629
    2012. október 26. 14:1815.

    Mi a gond vele?

     

    Amikor itthon sütök, akár "rendes" kenyeret, akár speckót magamnak, abból is fagyasztok le, reggel meg csak előveszem és úgy eszem.

     

    Hú, azt hiszem, 699 forint a 30 dkg-s kenyér. Nem emlékszem pontosan. 

    előzmény:
    Dóri01 (13)
    2012-10-26  13:52
  14. 2012. október 26. 13:5614.
    Én eleve fagyasztom mindig a pékárut, így nem kell számolgatni, hogy mennyi kell és mindig friss. Boltba is max. hetente járok, szóval másképp nem is lenne megoldható.
    előzmény:
    Dóri01 (13)
    2012-10-26  13:52
  15. 2012. október 26. 13:5213.

    fagyasztott kenyér...úristen:-)

    mennyibe kerül? kiprobálom

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_822629 (12)
    2012-10-26  13:38
  16. Torolt_felhasznalo_822629
    Torolt_felhasznalo_822629
    2012. október 26. 13:3812.

    Lehet, nem használtam még soha tőle lisztet.

     

    A 6G kenyér viszont nagyon finom, ha megkívánom a hagyományos(abb) jellegű pékárut, szoktam venni. Anyukám a szeletelt kenyerét eszi, meg van vele elégedve.

     

     

    előzmény:
    Dóri01 (10)
    2012-10-26  13:32
  17. 2012. október 26. 13:3511.

    A legújabb Norbi kenyér kifejezetten finom, az íze miatt is azt veszem meg. Felénk sincs bolt, eleve fagyasztva veszem meg és itthon is beteszem a mélyhűtőbe, amikor kell, akkor meg kiveszem. A lisztekkel én sem barátkoztam meg.

    előzmény:
    Dóri01 (7)
    2012-10-26  12:23
  18. 2012. október 26. 13:3210.

    elolvastam a receptet,és azt a következtetést vontam le,hogy a liszt eleve szar (már bocsi) és ilyen meg sem kelt/sült valami lesz belöle....hát akkor én is jó uton jártam:-)

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_822629 (3)
    2012-10-26  12:05
  19. 2012. október 26. 13:199.
    6G? van többféle kenyér??
    előzmény:
    Szilvy83 (8)
    2012-10-26  13:09
  20. 2012. október 26. 13:098.
    A 6G kenyerük nagyon finom, de nagyon drága is. Én is vidéki vagyok, úgyhogy amikor Pesten járok, akkor szoktam bemenni a pékségbe. Fagyasztva is lehet kapni, úgyhogy azt hazaviszem és csak kiolvasztom itthon.
    előzmény:
    Dóri01 (7)
    2012-10-26  12:23
  21. 2012. október 26. 12:237.

    Nekem a boltban semmit nem mondott az eladó,csak durván rámszolt,hogy a lisztet ne tegyem már az üveglapra (hát mit képzelek én??)

     

    Szóval nekem nem nyerte el a tetszésem ez a norbis dolog és mivel ahol lakom nincs norbi bolt,igy nem tudok kész kenyeret sem venni. Ugy hallottam tescoba mintha lenne,erröl tudtok valamit?

     

    Ha készen venném ugyis csak 1-2száz ft-al jön ki többre.

     

    Mindenesetre borzasztó az ize,nem is tudom miböl van ez a liszt,de tuti hogy valami mesterséges cuccból

     

    előzmény:
    oneminute (6)
    2012-10-26  12:18
  22. 2012. október 26. 12:186.
    Én is vettem Norbi lisztet. Már a boltban mondta az eladó, h ez a fajta több vizet vesz fel, mint a hagyományos fehér liszt. Én pogácsát akartam sütni belőle, Norbis recept szerint, de borzasztó lett a végeredmény. Látványra mindenképpen, ízre még hagyjuk. Viszont én érzek rajta fura mellékízt, a Norbis tésztákon meg főleg kijön.
    előzmény:
    Dóri01 (1)
    2012-10-26  11:54
  23. 2012. október 26. 12:155.
    Köszi
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_822629 (3)
    2012-10-26  12:05
  24. 2012. október 26. 12:094.

    Most vettem elöször,soha nem volt dolgom norbi dolgokkal...

    Tehát van egy kenyérsütögépem és ugy gondoltam simán mint egy fehérkenyeret ez recept alapján megsütöm. 

    3.5dl viz, 650g liszt,so ,cukor,élesztö.

    Na ezeket belevágtam a gépbe és mikor elkezdte keverni,ugy tünk hogy kevés a viz hozzá,mert összeállt ilyen csomokba,tapadt,ragadt, undorito volt. öntöttem hozzá vizet,akkor kicsit lágyabb lett,de ugyan ugy csomosodott,nem volt szép egyenletesen kikeverve.

    Megvártam a sütés végét és a kenyér olyan nehéz tömött lett,hogy meg sem sült rendesen. az ize amugy borzaszto...dehát valamit valamiért:-)

    előzmény:
    asztanaviszta (2)
    2012-10-26  12:03

Címlap

top