Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Miért ne lehetne nekem is gyerekem?
2014-09-15 20:591.
Létrehozva: 2014. szeptember 15. 20:59
Nincs erősebb vágy annál, mint mikor egy nő gyereket akar - általában tisztelni és támogatni szoktuk ezt. De mi a helyzet akkor, ha a jövendő kismama látás-, hallássérült, vagy tolókocsiban él? Esetleg öröklődő betegsége van? Neki vajon nincs joga az anyasághoz?
Nők Lapja Café: ,,Miért ne lehetne nekem is gyerekem?" - fogyatékos anyák a szülészeteken
Nők Lapja Café: ,,Miért ne lehetne nekem is gyerekem?" - fogyatékos anyák a szülészeteken
Enyem igaz nem a yale-re jar, de nem Magyarorszagra, s eltartja magat heti 20 orat vallal., nyaron is .Igaz szabadideje nem sok van., szilveszterkor sem bulizott s iden sem fog....nyaron is dolgozik. S nem bufeszak, hanem mernok lesz, ahol mindig rengeteget kell tanulni is. Szoval megoldhato. Az elso evet kellett kemenyen finanszirozni....
Esélyegyenlőség? Az mit jelent? Ilyen létezik? Szerintem nem, max. a Mátyás királyos mesékben...
Segíteni fogjuk őket, de nem erőn felül. Ez van. Nem fogom magam sz... szülőnek érezni, ha a gyerekek nem mennek a Yale-re.
Neked elhiszem..
"az nagy nyugateurópában sem él egyformán mindenki. ok-- lehet épp nincs mélyszegénység..."
de igen, van melyszegenyseg Ny.E.-ban, es evrol evre szelesedik a kor.
Esélyegyenlőség??
az miiiiiiiiiiiiiiiii??
mert azért legyünk nagyon reálisak.
az nagy nyugateurópában sem él egyformán mindenki. ok-- lehet épp nincs mélyszegénység...
De ott sem tudja mindenki tanitatni a gyerekét... Sőt!! ott is vannak lecsúszott rétegek.
Ne hasonlitgassunk mert az felesleges.
egyébként is.. most arról szól az élet, hogy minél több ember maradjon tanulatlan és a tanulatlan rétegeknek minél több gyereke legyen- Tanulatlan ember mindent elhisz és irányitható.
Aki meg iskolázott, az nem vállal sok gyereket.. akkor sem ha tudná tanitatni.. vagy már eleve elment.. vagy a gyerekét külföldre küldte tanulni..vagy arra késziti fel, hogy külföldön vállalhasson munkát. .
Egyetlen egy gondolatom van..
Normális és épelméjű felelősséggel élő ember.. bármilyen körülmények között legyen is-- azért küzd, hogy a gyerekének jobb legyen. bármilyen szinten is van a szülő, a gyerekének jót akar- jobbat.. mint amit ő kapott.
És ezenfelül nem számit hogy éppen akkor milyen anyagiak vannak.. azok ugyanis változhatnak. Nem 20 évre.. 1 évre sem lehet itt már előre tervezni!
off.
"ember küzd és bizva bizzál, de ha nem megy legalább engem hagyjál"
-szólna azoknak akik igyekeznek lehúzni másokat...
Valahogy igy.. igen.. nekem tetszik amit irtál.
nem a tanulás a fontos, ill az is.. de fontosabb a tanulás képességének az elsajátitása.
szerintem ezt a magyar iskolarendszer igyekszik kiölni a gyerekekből.. de ha van valami + amit csinálhat, amit kedvel csinálhat-- mert hát igen.. van rá pénz.. akkor az sokat segit. legyen az sport- zene- szakkör.. majdhogynem mindegy is.
Ügyintéző valóban nem kicsit provokativan ir... viszont nem a stilust kéne nézni nála.. ő ilyen! a mondanivalójában nagyon sokszor van igazság. még akkor is ha túlzásba viszi.
de mögé kéne nézni és nem magunkra venni, mindent.. az totál felesleges,
felvehet
Ösztöndíjjal és munkavállalással (nem beszélve arról, hogy sok olyan egyetem van, ami mellett nem nagyon tud munkát vállalni) nem finanszírozható a külföldi egyetem.
Felvethet mellette, ha van lehetősége diákhitelt, amit sok-sok évig törleszthet, minden tanév után kihagyhat egy évet és dolgozhat, így harmincegynéhány évig egyetemre jár, vagy segíted őket.
Vagy nem mennek külföldi (lehet, hogy belföldi) egyetemre se.
nekem a kaparás nem azt jelenti, hogy valaki mint az őrült állandóan güzül
ha egy ember lerészegedik
mások ezért lenézik
ki tejet róla?
aki nem tud normálisan viselkedni, vagy akinek az értékrendje ezt nem veszi be?
zongora
szegény vilma néni
belőlem huligán csajokért zongorázó lett, aki hamar abba is hagyta, mert a rendszer nem engedte, hogy zene ne pártfelügyelet mentesen működjön
de milyen büszke volt a kocsis zolira, bezzeg ő
De akkor mégsem kapar! :-) Mármint a szó annak értelmében, hogy éjjel-nappal dolgozna, mi pedig alig látnánk.
Igen, okos, és imádnivaló! :-)
Minden szavaddal egyetértek. :-)
Azon egy pillanatig sem problémázok, hogy a gyerekeimnek nincsenek dárga kütyüi (sőt egyelőre semmilyenek nincsenek nekik, még egy árva lepattant telefon, vagy Xbox sem), de az már jobban zavarna, ha azt kéne mondanom, hogy édes fiam, nincs kosáredzés havi 9.000 Ft / fő (x3) áron, meg nincs nyáron sátortábor, meg péntekenként tűzzomác szakkör, és akkor ez még nem a vége, mert még kicsik...
otthon fekve is lehet keresni, okos pasi a tied
Hááát, hallod azért szó, ami szó, kell egy erős önbizalom ahhoz, hogy az ember ne úgy érezze, hogy lenézed! :-)
Hála a jó égnek, nem kapar. Most épp otthon LEGO-zik a beteg kisfiával, ja lehet, hogy már ebédelnek, aztán alszanak együtt egy nagyot, remélem, mesél is majd neki. :-) Ma ő home-officeozik, hogy lássák néha a képemet az irodában.
Ha túllépünk ugyintézo stílusán be kell látnunk, hogy írásaiban van igazság. Ha tetszik, ha nem. Ha nem akarunk mindig a fejlettebb világ után kullogni, nem akarunk mindig cselédkedni, egy stabil gazdaság kell. Mivel az országnak nincs olyan természeti kincse, mint pl. az arab világnak az olaj, a kétkezi munka már átvándorolt keletre... Nem marad más, mint a tudást és szakértelmet igénylő munka, amihez magabiztos emberek kellenek. Az emberek nagy többsége nem ilyennek születik, hanem ilyenné válik, s persze vannak szélsőséges esetek, amikor minden negatívum ellenére is kitör a tehetség vagy minden pozitívum ellenére sem jut egyről-kettőre, de a nagy átlagnak nagyon sokat számít, hogy gyerekként mi épül "bele". Persze kell a mese és a szeretet, de kell az is, hogyha valamit nagyon szeretne kipróbálni, legyen lehetősége rá. Pl zongorázni szeretne, valószínűleg nem lesz zongoraművész, de köztudomású, hogy a zenetanulás IQ növelő, s ha nincs rá pénz akkor egy részről ettől is elesik, másrészről benne marad, hogy nekünk nem fér bele, bezzeg xy igen, s ez majd akkor is "dolgozik", amikor pl. egy jobb munkához lehet hogy tehetsége lenne, csak önbizalma nem. Nálunk fejlettebb gazdaságú országokban nem tehetségesebbek az emberek, hanem magabiztosabbak. Viszont iskolás korukban délutánonként nem olyanokat magolnak, amit majd úgy is elfelejtenek, hanem sok mindenben kipróbálják magukat. Ha egy gyerek sok helyen megfordul (kiállítás, múzeum, vár ...) sokat utazik, nem csak az a haszon, ami ott ráragad, mert az otthon könyvből is megtanulhatja, hanem beleivódik az is, hogy nem minden napos helyzeteket hogyan kezeljen....
én senkit nem nézek le
sok ember magát nézi le amikor előttem áll
mert nő vagy
de van egy jó urad, aki kapar
és azon van, hogy minél több taliga pénzt toljon haza
a nem úrinőknek is kell tudni válaszolni
tudod hogy szoktam a normális emberekkel beszélni magadról
Vagy ők azok, akik bőven nem az említett kategória, csak érzékenyebbek, vagy az önértékelésük, vagy önbizalmuk nincs teljesen a helyén.
Jó, persze, jusson annyi, nem vagyok semmi jó elrontója! :-) De nem jut, ez van, ebben kell elbodogulni. Olyannal nem foglalkozom, ami elérhetetlen, vagy túl sok energiámba kerülne. Lehet, hogy megalkuvó vagyok, vagy lusta, de tök jól érzem magam a világban, ha amúgy egészségesek a szeretteim.
Szóval nézegetem én a VW Multivant, mert tetszik, de nem gondolkodom rajta, hogy ó én szerencsétlen, sose lesz ilyenem, pedig milyen jól beleférne a kempingbatyu, hanem megnézem, oszt' lapozok tovább...Ugyanígy vagyok a német gyerekekkel és az ő GDP-jükkel. :-)
sok nem bírj az igazságot meglátni, mert jellemileg nem ép ember
azért is vannak "kenyéren és vízen a gyerekeik"
persze, hogy értem, nektek se telik mindenre
és nem is nagyon zavar
de ha beesik a nagy lé, akkor majd változhat
de az átlag tőletek sokkal lejjebb van
és úgy látszik, baromira nem is izgatja őket a gyerekeik jovője
én meg azt mondom, jusson annyi a magyar gyereknek is mint a németnek
ne hátrányból induljon az életbe
aki magyar egyetemmel itteni idegen nyelvtudással ment nyugatra
az tudja, hogy mekkora hátránya van az ottaniakhoz képest