Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

DOLCE VITA

Torolt_felhasznalo_199772
Torolt_felhasznalo_199772
Létrehozva: 2006. június 9. 15:57

Mit szólnátok egy kellemes csevegéshez?
Beszélgessünk a mindennapi életünkről, cseréljük ki egymás közt a már kipróbált és bevált receptjeinket, sok-sok képpel körítve, vagy csak számoljunk be egymásnak a napunkról, az élményeinkről, a családunkról.
Mindenkit szeretettel várunk.

  1. 2012. október 15. 20:2015129.
    Igen, akkor még egésszen más volt az NLC. 
    előzmény:
    agi48 (15128)
    2012-10-15  10:59
  2. 2012. október 15. 10:5915128.
    De rég voltunk itt ! Régi szép emlékek.....
    előzmény:
    ybbag (15127)
    2012-10-14  19:35
  3. 2012. október 14. 19:3515127.

    Nálunk biztos találsz olyat ami még nincs otthon;) www.facebook/Fűszerszény

     

    Kétségtelen, hogy nagyon jól néz ki a fűszerkészleted :) Gratulálunk hozzá;)

     

    Üdv,

     

    Gabi

    előzmény:
    Fünfi (10691)
    2008-01-14  18:05
  4. 2011. január 6. 09:4815126.

    Hát ha neked a sok jó recept nem érték akkor nem szeretsz sütni és csak kötöszködni jössz ide. Arra meg nem kíváncsi senki az itt hozzászolók közül.

    Ne válaszolj erre mert nem olvasom úgysem el nem érdekel a bunkóság .

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_310597 (15124)
    2010-12-27  19:35
  5. 2011. január 5. 21:5815125.

    Sziasztok, lányok.

     

    Boldog Új Évet mindenkinek! 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     
  6. 2010. december 27. 19:3515124.

    Klárikát nem csak a blogjában lehet látni 

     

    Hol látod Te az értékeket?? 

    előzmény:
    agi48 (15123)
    2010-12-27  16:13
  7. 2010. december 27. 16:1315123.

    Micsoda hülyeség hogy törlik a régi topikokat. Azokban értékek vannak, legalábbis nekünk értékek. Dehát sajnos minden újabb ötlet rosszabb mint a bevált régi. Az nlc-is jobb volt mielőtt megújították. Igaz ez is pár éve volt.

    Klárika már csak a blogodban lehet látni téged? Sajnálom hogy már csak a sütis az egyetlen hely ahol néha olvashatom a régieket.

    előzmény:
    latsia (15118)
    2010-11-07  07:56
  8. 2010. december 27. 08:4815122.
    Kellemes Ünnepeket és Boldog Új Évet mindenkinek!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     
  9. 2010. december 26. 21:3215121.
    ÁLDOTT KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK MINDEN KEDVES TOPIKOSNAK !
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     
  10. 2010. december 24. 13:0615120.

    Békés, boldog karácsonyt kívánok mindenkinek nagyon sok szeretettel !

    Zsuzsi

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     
  11. 2010. november 7. 11:5415119.

    Lányok !

     

    Sürgős segítségre lenne szükségem. Valaki írta itt, valamelyik topicon, lehet nem ezen, hogy a Szent Imre kórházba jár controllra, vagy azt, hogy közel lakik hozzá. Nagyon kérem jelentkezzen be, akár privibe is.

    Köszönöm

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_753701 (0)
     
  12. 2010. november 7. 07:5615118.
    Gyorsan beírok ide egy hozzászólást, de csak azért, mert még vannak itt bent le nem mentett receptjeim, akiket most gyorsan kimásolok, mielőtt az NLC új szabálya miatt törölnék.... ahogy mindenkiét törlik abból a topikból, ahová 1/2 éve nem lépett be....

    Gratulálok különben érte és sajnálom,  hogy erre fecsérlik az idejüket, ahelyett, hogy a fórum jobbá tételén dolgoznának, ami jóval fontosabb lenne... no comment.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_199772 (1)
    2006-06-09  15:57
  13. 2010. március 30. 18:1915117.

    Szia Andi.

     

    Légyszi ezt a kávé krémes kókuszosat is be írni ha lesz egy kis időd.

     

    Köszi: Lincsi

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_946299 (15096)
    2010-03-28  12:27
  14. 2010. március 30. 16:3615116.
    Minden vege valami uj kezdete:)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_199772 (1)
    2006-06-09  15:57
  15. 2010. március 29. 20:5215115.
    Nálam is nagyon régen volt, és úgy megkívántam! Az egyik legjobb kaja a világon! 
    előzmény:
    giza55 (15114)
    2010-03-29  20:32
  16. 2010. március 29. 20:3215114.
    Dejó, hogy emlékeztettél rá, milyen régen volt paprikáskrumpli és mennyire imádjuk.
    előzmény:
    kaleva (15113)
    2010-03-29  19:43
  17. 2010. március 29. 19:4315113.
    És egy egyszerű, de isteni finom paprikáslrumpli...... 
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  18. 2010. március 29. 19:4115112.

    Szervusztok!

     

    Aszalt barackos sertéscsíkok, currys rizzsel:  

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  19. 2010. március 28. 21:0615111.
    Köszönöm, akkor így keresem a boltba, de már előre tudom, nem sok sikerrel !
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_946299 (15107)
    2010-03-28  17:09
  20. 2010. március 28. 20:1115110.

    Istenien néz ki a mai ebéded.

     

    Én nagyon szeretem a gyümölcsös husikat, de a férjem nem. Kostoltuk már az édes sonkát, de  nem szeretjük, csak a hagyományosat.

     

    Hétvégén az unokámmal ezeket sütöttük.

     

    előzmény:
    kaleva (15102)
    2010-03-28  14:48
  21. 2010. március 28. 18:0515109.

    ez lesz az!!!!

    koszonom!

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_946299 (15101)
    2010-03-28  13:22
  22. Torolt_felhasznalo_946299
    Torolt_felhasznalo_946299
    2010. március 28. 17:2715108.

    Amaretto mázas sonka

    Hozzávalók: 1 sonka, 1 tk mustár por, 1+1/2 csésze barna cukor, 1/4 csésze amaretto, 1 konzerv felezett barack

    A sonkát előfőzzük egy óra hosszat, majd a levében hagyjuk kihűlni, majd a vízből kivesszük és lecsepegtetjük. Ezután elkészítjük a mázat: a cukrot, mustárport és az amarettot (ebből 2 tk-nyit félreteszünk) összekeverjük. A sonkánkat rombusz alakban bevagdaljuk, majd a mázzal alaposan bekenjük, majd sütőbe tesszük, sütés közben a levével locsoljuk (2 és fél kilós sonkának 1 óra 20 perc kell kb.). A sütési idő lejárta előtt 20 perccel a sonkát beborítjuk a fél barackokkal, majd a 2 kanálnyi amarettoval meglocsoljuk és készre sütjük.

    előzmény:
    Sarapod2 (15106)
    2010-03-28  16:50
  23. Torolt_felhasznalo_946299
    Torolt_felhasznalo_946299
    2010. március 28. 17:0915107.

    Szia Editkém!

    A száraz mustár, az a mustárpor, ezt lehet így kapni. Mindjárt előszedem a receptet és írom!:)

    előzmény:
    Sarapod2 (15106)
    2010-03-28  16:50
  24. 2010. március 28. 16:5015106.

    Milyen az a száraz mustár?

    Szeretem az Amerettó likőrt, így ha kérhetem az amarettós sonka receptjét beemelnéd?

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_946299 (15101)
    2010-03-28  13:22
  25. 2010. március 28. 16:4315105.

     Pedig nem is Michelangeló festette!

    Én meg az alkotásodért? De receptet nem kaphatunk?

    Én ma almás-kekszes-tejszines-mandulást csináltam. Sütni nem kellett, de azért elég jól elszöszmötöltem vele. Most a hűtőbe várja haza a fiúkat.

    előzmény:
    kaleva (15095)
    2010-03-26  18:54
  26. 2010. március 28. 15:4415104.
    Köszi a receptet! A zellerkrémlevesbe tettem egy kis curryt, nagyon passzol hozzá, felturbózta a zeller ízt! 
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_946299 (15103)
    2010-03-28  14:52
  27. Torolt_felhasznalo_946299
    Torolt_felhasznalo_946299
    2010. március 28. 14:5215103.

    Húúú, nagyon szeretem a zellerkrémlevest!:) Meg általában mindenféle krémlevest!:)

     

     Sárgabarackos csirke gyümölcsös-fűszeres paradicsommártással
    Hozzávalók: 20 dkg aszalt sárgabarack, 50 dkg csirkemellfilé, só, őrölt bors, 1,5 dl tejszín, pirospaprika, 4 kisebb vöröshagyma, 3 ek vaj, 1 doboz paradicsom (40dkg), currypor, őrölt kömény
    A sárgabarckot forró vízbe dobjuk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük, a csirkehúst 3-4 cm-es csíkokra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Megtisztítjuk, négybe vágjuk a hagymát, majd a felehevített vajon kb. 5 percig pároljuk. Beletesszük a húst, és minden oldalát megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a tejszínt, és sóval, borssal, pirospaprikával, curryporral és köménymaggal ízesítjük. Az egészet kivajazott tűzálló edénybe töltjük. Leszűrjük és csíkokra vágjuk a sárgabarackokat, majd összekeverjük a hússal. Az ételt 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. Kivesszük és még egyszer megízesítjük a fűszerekkel.

    előzmény:
    kaleva (15102)
    2010-03-28  14:48
  28. 2010. március 28. 14:4815102.

    Andi, kérném szépen a sárgabarackos csirke receptjét! 

     

    Az én mai ebédem zellerkrémleves, csirkepöri (filéből).  

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_946299 (15096)
    2010-03-28  12:27
  29. Torolt_felhasznalo_946299
    Torolt_felhasznalo_946299
    2010. március 28. 13:2215101.

    Cukormázas sonka

    Hozzávalók: 1 kb 5 kiló körüli sonka (természetesen lehet kisebb is), 1 csésze barna cukor, 1 ek száraz mustár, 1+1/2 ek liszt, 1 konzerv ananász

    A sonkát egyben egy nagyobb fazékba tesszük és lassan, egy órán keresztül főzzük. Ezután levesszük a tűzről és hagyjuk a főzőlében kihűlni. Ha meghűlt, leszűrjük a levét. Előmelegítjük a sütőnket, majd asonka felületét bevagdaljuk, hogy "kockásan" nézzen ki. Ezután összekeverjük a lisztet a barna cukorral és a száraz mustár porral, majd ennek a keveréknek a 3/4 részével alaposan megszórjuk a sonkát, tenyerünkkel jól rá is nyomkodjuk, hogy odatapdjon a por a nedves sonkára. Ezután a konzerv ananász levével meglocsoljuk, lehetőleg mindenhol érje a lé, majd az ananász szeletekkel beborítva a sütőbe toljuk. Fél kilónként kb. 25 percet számítsunk a sütésre. A sütési idő lejárta előtt 15 perccel állítsuk a sütőt alacsonyabb fokozatra, majd kicsit kivesszük a sonkát, rászórjuk a maradék barnacukros keveréket, majd a sütőbe visszatéve rápirítjuk azt. 15 perc pihentetés után tálaljuk.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  30. Torolt_felhasznalo_946299
    Torolt_felhasznalo_946299
    2010. március 28. 13:1515100.

    Mézes sült sonka

    Hozzávalók: 2,25 kg-os nyers sonka, 2 ek egész szegfűszeg, 2 ek méz, 3 ek barna cukor

    A sonkára annyi hideg vizet öntünk, amennyi ellepi, és egy órát áztatjuk, hogy sótartalmából veszítsen. Mély tepsibe duplán alufóliát terítünk, beletesszük a szárazra törölt sonkát, és lazán becsomagoljuk, hogy a keletkező gőznek legyen helye. Közepesen meleg sütőben 2 órát sütjük (45 dekánként 20 perc sütési idővel számoljunk!) A sütés vége előtt fél órával kivesszük, óvatosan kicsomagoljuk a fóliából (vigyázzunk, hogy a kiáramló gőztől nehogy megsérüljünk!), és pár percig hűlni hagyjuk. Ezután a külső kérgét levágjuk, és éles, vékony pengéjű késsel mindenütt kereszt alakú mélyedéseket meteszünk. Minden lyukba egy-egy szegfűszeget tűzünk, majd a húst a mézzel megkenjük, és a cukorral megszórjuk. Fólia nélkül még fél órát sütjük. Amikor kész, tálra tesszük, pár percet várunk, és csak utána szeleteljük föl. Zöldköretet adhatunk hozzá, de krumplipürével is nagyon finom.

    előzmény:
    ciprussun (15099)
    2010-03-28  13:05
  31. 2010. március 28. 13:0515099.

    beirnad a cukormazasat es a mezes sult receptet?

    Koszi!!!!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_946299 (15098)
    2010-03-28  12:58
  32. Torolt_felhasznalo_946299
    Torolt_felhasznalo_946299
    2010. március 28. 12:5815098.

    Nekem ezek a különleges sonka receptjeim vannak:

     

    Mézes sült sonka

    Húsvéti ananászos sonka

    Sült sonka mazsolaszósszal

    Amaretto mázas sonka

    Cukormázas sonka
    előzmény:
    ciprussun (15097)
    2010-03-28  12:46
  33. 2010. március 28. 12:4615097.

    sziasztok,

    tudna nekem valaki segiteni, hogy hogyan kell csinalni a barnacukor mazas sonkat? regebben evett ilyet a Kedvesem es most ezt kerte, de nem igazan talaok ilyen receptet

     

    koszonom!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  34. Torolt_felhasznalo_946299
    Torolt_felhasznalo_946299
    2010. március 28. 12:2715096.

    Sziasztok!:)

     

    Ma ebdére Sárgabarckos csirkemell fűszeres paradicsomszószban volt krumplipürével. Tegnap sütöttem nagyon finom Kókuszos-kávékrémes szeletet és ma még sütöttem egy kenyeret is...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  35. 2010. március 26. 18:5415095.

    Mai alkotás.

     

    (Én azt sem tudom, mi az az üvegtopik ...)

     

    Sarapod! Odavagyok a freskódért!  

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  36. 2010. március 26. 13:3415094.

    hellosziaszevasz Mindenki!

     

    szerintem Lati merlegeli a dolgokat, azt cselekszik.

    en mindenesetre sajnalom, hogy elcseszi par idiota masok dolgait. viszont azt kivanom ezeknek az emberkeknek, sose legyen nagyobb oromuk az eletben!

     

     

    szoval husveti kajas rodsó ma megcsinaltam azt a kukoricas tojasos gezemice salimat, amit biztos csinalok husvetra is. elore el lehet kesziteni, ipari mennyisegben is elfogy es mindenhez, mindig jo. szoval egy olyan barmi tortenik sali van segitseg.

     

    talan vasarnap beprobalkozok egy kalaccsal is. mondjuk a kertben akartam kapirgalni, mert kibujt az ujhagymam, meg par zoldsegem. es meg halomban allnak a vetomagok, meg a palantak. naccságos parasztasszonyosat jatszom

     

    elokaptam a ciprusi kopiaste -szakacs konyvecskemet es van benne egy egesz jo kalacs recept. most allok neki leforditani.

     

    ha nem jonnek, Mindenkinek jo hetveget!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  37. 2010. március 26. 09:5815093.

    Sziasztok!

     

    De jó, hogy felélesztettétek ezt a jó kis topikot!

    Én is nagyon sajnálom, hogy egy(vagy több) rosszindulatú, beteg lelkű ember(???) miatt zárt topikokat kell csinálni, és még jobban sajnálom, hogy sokan teljesen eltűntek a fórumról, vagy csak a zártakba írnak.  Nem vagyok én sem sokat író, többnyire inkább csak olvasásra van időm, de olyan jó az, amikor a világ és az ország minden tájáról összejönnek itt emberek. Jó volt beszélgetni mindenről, nem csak a főzésről, hanem családról, munkáról, bármiről. Nézni a szép fotókat, együtt izgulni az érkező babákért, látni a cseperedésüket, és sorolhatnám még.

    Szóval remélem sokan visszajönnek és jókat beszélgetünk, meg ötleteket, segítséget adunk egymásnak.

    Főzés: most a hétvégén sürgős fagyasztó ürítés okán, csak valamilyen levest fogok főzni, a többit csak olvasztani, melegíteni kell. A felszabaduló időt meg ablak "pucoválásra" hasznosítom, ha nem fog szakadni az eső. Ja, és szintén fagyasztó ürítés miatt dupla adag Uvima féle gyümölcskenyér fog sülni . 

    Napsütéses szép hétvégét mindenkinek!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  38. 2010. március 26. 06:3615092.
    Jaj bocsi, az egyenes fal színe citromsága, a görbe falak narancssárgák. Ez az ebédlőm. A nagyebédlő másként és a kisebédlő a kis körbe. Tényleg olyan a képen, mintha zöldes lenne?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_946299 (15090)
    2010-03-26  06:17
  39. 2010. március 26. 06:3115091.

    Szépséges jó reggelt !

     

    Igen, én is 2 zártba vagyok, de ott nincs ilyen beszólogatás. Tudom sokan haragszanak érte, de ott jobban mer írni, képet felrakni az ember.

    Sajnos időhiányba szenvedek, most is csak útnakindítottam a fiúkat, mentek vegyszerezni, - mert szélcsend van - és gyors bekukk ide. Lehet, hogy már "függő" vagyok?

    Megyek is a bányába dolgozni!

    Szép napot mindenkinek !

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_946299 (15090)
    2010-03-26  06:17
  40. Torolt_felhasznalo_946299
    Torolt_felhasznalo_946299
    2010. március 26. 06:1715090.

    Hűűűűűűűűűű! Fejet hajtós szmájli miért nincs? :))) A fal színe sárga, vagy zöld? Én talán hétvégén tudok már egy kicsit a dekorációval foglalkozni!

    Cipri! Szerintem jó ötlet lenne a félig zárt, vagy üvegtopik. Aki tagja akar lenni, azt bizonyos "utána nézés" alapján be lehet engedni, ha meg nem olyan hozzászólásokat ír, ami elfogadható, akkor kizárni. Csak krédezem! Most is volt valami beszólás? És nekem szólt? Mert kaptam értesítést, hogy válasz érkezett az üzenetemre, a megnyitás ide hozott, de nem találtam semmit...

    Szóval Lánykák, én benne vagyok egy üveg topikban ugyanezzel a címmel! Hm?

    előzmény:
    Sarapod2 (15087)
    2010-03-25  21:10
  41. 2010. március 25. 21:3515089.

    Ja, így már értem, arra gondolsz, amikor a lányok átmentek az Indexre, ugye? 

    Én is nagyon szerettem ezt a topikot, sok jó ötletet vettem innen, azért is szeretném, ha újra beindulna, a régi tagokkal, vagy akár újakkal, de a régi színvonalon!  

    előzmény:
    andixka (15083)
    2010-03-25  20:46
  42. 2010. március 25. 21:2715088.
    Ühüm.... 
    előzmény:
    CsillagViki (15082)
    2010-03-25  20:13
  43. 2010. március 25. 21:1015087.

    Sziasztok !

    Én is már díszítgetem a lakást, ahogy időm és erőm engedi.

    előzmény:
    ciprussun (15080)
    2010-03-24  16:27
  44. 2010. március 25. 20:5315086.

    Majd megpróbálom holnap, ma úgyis csak nézni akartam valamit, ma már nem sütnék semmiképp :-)

    előzmény:
    CsillagViki (15085)
    2010-03-25  20:50
  45. 2010. március 25. 20:5015085.

    Igen, hallom.

    Érteni nem értem, mert nálam simán bejön. 

    Nagyon fura. :(((

    előzmény:
    andixka (15084)
    2010-03-25  20:48
  46. 2010. március 25. 20:4815084.
    Off: Nem jön be az oldalad... ?
    előzmény:
    CsillagViki (15082)
    2010-03-25  20:13
  47. 2010. március 25. 20:4615083.

    Én akkor kezdtem el olvasni a lnyokat, amikor egy hasonló című topikon egy másik fórumos oldal konyhaasztalán beszélgettek. Egyszer csak eltűntek onnan, akkor derült ki, hogy itt vannak (újra???) Vissza nem olvastam, így az előzményeket csak sejtem: csak szerettem a helyes történeteiket, a recepteket, képeket (legyen az recept vagy másmilyen fotó).

    A zárás gondolatán persze nem csodálkozom, mert itt néha olyan hozzászólások is érkeztek, hogy engem, mint csak olvasót is igen zavartak :-(

     Ez az én rövid történetem ;-) Szóval nekem hiányzik az a helyes kis társaság, ami volt.

    előzmény:
    ciprussun (15080)
    2010-03-24  16:27
  48. 2010. március 25. 20:1315082.
    Fogyókúra?
    előzmény:
    kaleva (15081)
    2010-03-25  20:01
  49. 2010. március 25. 20:0115081.

    A szomszédot én sem értem......

     

    Mai vacsim: krémsajttal-rukolával töltött sonka. 

    előzmény:
    ciprussun (15080)
    2010-03-24  16:27
  50. 2010. március 24. 16:2715080.

    mi az a szomszed?

     

    olvasni barki olvashatja, csak nem rondithatna bele.

     

     

    vettem olyan lüke husveti szalvetakat. a lakasba meg minden hely foglalt a husveti diszektol, viszont barmerre megyek nem tudok ellenallni. elobb veszek meg 10 db festett tojast, mint egy uj cipot

     

     

    előzmény:
    andixka (15079)
    2010-03-24  16:06
  51. 2010. március 24. 16:0615079.
    Jaj, ne. :-( Olyan szívesen olvasgattalak benneteket. (És hiányzik is, hogy nem írnak a régiek. Gondolom a "szomszéd" sem megoldás...)
    előzmény:
    ciprussun (15075)
    2010-03-24  15:34
  52. 2010. március 24. 15:4515078.

    Mai főzésem:

     

    - cukkíni és gomba rántva, barnarizzsel

    - cukkíni lepények  

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  53. 2010. március 24. 15:4115077.

    Valójában én is a képet nézem, az beindítja a fantáziámat, sokszor el sem olvasom a szöveget, ránézésre kitalálok hozzá receptet! Ha elolvasnám, akkor is a saját szájízemre alakítanám.....

     

    Ha beleszólhatok: egyelőre ne legyen zárt, meglátjuk, mi lesz.... 

    előzmény:
    ciprussun (15075)
    2010-03-24  15:34
  54. 2010. március 24. 15:3515076.
    Hát ebben még  kép sincs.... 
    előzmény:
    CsillagViki (15074)
    2010-03-24  15:11
  55. 2010. március 24. 15:3415075.

    Viki,

    na azt hittem csak en vagyok olyan elvetemult, hogy a kepes szakacskonyveket szeretem csak. megnyugodtam!

     

    Lanyok, a modik azt mondjak nem lehet lezarani a topicot igy utolag. egy megoldas van, ha nyitunk egy ujat es azt benezesre engedjuk. akkor az iditokat nem tudjak elrontani es a regieket is vissza lehetne csalogatni.

     

    mit szoltok?

     

    előzmény:
    CsillagViki (15074)
    2010-03-24  15:11
  56. 2010. március 24. 15:1115074.

    Á, nincs elásva, csak nem szoktam receptek alapján főzni. A szakácskönyvekkel úgy vagyok, mint a két éves gyerek a könyveivel: csak a képeket nézegetem.

     

    előzmény:
    kaleva (15073)
    2010-03-24  14:51
  57. 2010. március 24. 14:5115073.
    Jobb is, ha el van ásva! Nagyon üzemikonyha jellegű kaják és technikák vannak benne. Ha belegondolok, hogy sokan ebből próbáltak főzni tanulni....... 
    előzmény:
    CsillagViki (15072)
    2010-03-24  09:54
  58. 2010. március 24. 09:5415072.
    Valahol van. A másik kb. ötszáz szakácskönyv között.
    előzmény:
    kaleva (15069)
    2010-03-23  22:59
  59. 2010. március 24. 09:5215071.

    sajat termes miatt kicsi Kata most randán irigy

     

    nekem ha a kutya nem ugralja ki akkor sajat hagymam lesz, meg borso, meg par dolog ami kell a konyhakertbe.

    gyumolcsfa nincs

     

    hetvegere osszeszedem magam es csinalok egy muszakat vegre. mar hetek ota keszulok ra.

     

    ja es az idiota miatt javasoltam Latinak, hogy zarjuk le a topicot.

    ugy is minden masodik topic zart.

    előzmény:
    giza55 (15066)
    2010-03-23  18:16
  60. 2010. március 23. 23:0715070.
    Az őseredeti ischlerben ribizlilekvár van, és csak a tásztájában van dió. 
    előzmény:
    kaleva (15067)
    2010-03-23  19:08
  61. 2010. március 23. 22:5915069.

    Én is csak ezt  sütöm így....

    Ha van H. L. szakácskönyved, megnézheted!

    előzmény:
    CsillagViki (15068)
    2010-03-23  19:16
  62. 2010. március 23. 19:1615068.

    Szoktam tenni az ischler tésztájába diót.

     

    Még nem sütöttem olyan sütit, amibe egyszerre kellett élesztő és sütőpor. 

    előzmény:
    kaleva (15067)
    2010-03-23  19:08
  63. 2010. március 23. 19:0815067.

    Viki, igen, élesztő is, sütőpor is..... Hortáth Ilonka így írta  száz évvel ezelőtt, így van a szakácskönyvben! 

     

    Az ischler valóban málnalekvárral (vagy ribizlivel) a legfinomabb, de ott nincs dió!!!  

    előzmény:
    CsillagViki (15064)
    2010-03-23  14:06
  64. 2010. március 23. 18:1615066.

    Sziasztok

     

    A zserbót én is most készitettem el, megint meg kell sütnöm, mert a férjem imádja. Lányomtól kaptam a recit és a Latsiáé. Isteni finom, igaz egy üveg baracklekvárt beleteszek. Van bőven sokat  főztem be. Saját termés.Nem száraz és minél tovább áll, annál finomabb. Van aki le is fagyasztja és mondta, hogy jobb mint a friss.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  65. 2010. március 23. 15:4515065.

    szap jo napot Mindegykinek!

     

    istenien sut a nap, most mar semmi sem tarthatja vissza a tavaszt

    sajnos ma megint bebizonyitottam magamnak, hogy semmi akaraterom A peknel pont akkor tettek ki s zserbot, mikor mentem es hat vettem 4 szemet, amit hazafele fel is faltam. mara lottek a husveti bojtomnek

     

    a zserbo receptet en is elmentettem. koszonet a nagy zserbofalok neveben is!

     

     

    legyetek jok, sussetek, fozzetek

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_199772 (1)
    2006-06-09  15:57
  66. 2010. március 23. 14:0615064.
    Élesztő és sütőpor?
    előzmény:
    kaleva (15059)
    2010-03-23  13:53
  67. 2010. március 23. 14:0515063.
    Az ischler például azzal a legjobb.
    előzmény:
    kaleva (15060)
    2010-03-23  13:56
  68. 2010. március 23. 14:0215062.
    Komolyra fordítva a szót: a meggy és a málna  íze intenzívebb, mint a baracklekváré, a dióíz jobban érvényesül a baracklekvárral - én ezt tapasztaltam. Próbáltam már a vegyes gyümölccsel is, de az is kicsit elnyomja a diót - abban is van meggy. 
    előzmény:
    kaleva (15060)
    2010-03-23  13:56
  69. 2010. március 23. 14:0115061.
    Koszi a recit, elmentettem!  A héten ki is próbálom!
    előzmény:
    kaleva (15059)
    2010-03-23  13:53
  70. 2010. március 23. 13:5615060.
    Viki, isten ments, hogy én a málnalekvárt zserbóra pazaroljam! Nekem az nagyobb kincs annál..... 
    előzmény:
    CsillagViki (15058)
    2010-03-23  13:26
  71. 2010. március 23. 13:5315059.

    Szemi, ez a receptem van már ezer éve, nekem bevált a tésztája. A tölteléket variáltam meg, dupla mennyiségű diót használok hozzá, a cukrot viszont nem emelem! Lekvárt is vastagon kenem, így jó krémes lesz a töltelék. (A dió mennyisége lehet több is, attól csak finomabb!)

     

    Zserbó 

    Hozzávalók: 

    30 dkg darált dió, 15 dkg cukorral keverve, és baracklekvár.  

     

    35 dkg liszt, 5 dkg cukor, csipet só, 20 dkg margarin, 1 tojás, 1 dl tej, 1 dkg élesztő, késhegynyi sütőpor.

     

    Ezekből tésztát gyúrok. (élesztő felfuttatva, liszt-zsiradék elmorzsolva).

    Három részre osztom, egyenként kinyújtom, tepsibe simitom, megkenem baracklekvárral, és megszórom az elfelezett diómennyiséggel, rá a második lap, arra megint lekvár és dió.

    Az utolsó lappal beborítom, villával megszurkálom, (teljesen az aljáig szúrom a villát. 

    Addig sütöm, amíg szép barnás lesz a teteje. Ha kihűlt, csokoládémázzal bevonom. 

     

    Egyéb: a tésztát vékonyra szoktam kinyújtani, mindig marad belőle. (Kifliket csinálok a maradékból)

    A tepsim 35 x 23 cm-es.  Van kisebb tepsim, ha abban sütöm, akkor ezt a tésztát 4 lapba nyújtom, és úgy sütöm meg.

    Eléggé improvizatív vagyok sütés terén... 

     

     

    előzmény:
    szemirámisz (15057)
    2010-03-23  13:25
  72. 2010. március 23. 13:2615058.
    Málna lekvárral is finom.
    előzmény:
    kaleva (15055)
    2010-03-23  12:37
  73. 2010. március 23. 13:2515057.

    Sziasztok

     

    kaleva, beírnád,hogyan készíted a zserbót? Férjem nagy kedvence,mint minden,amiben dió vagy mák van.

    Viszont én még sosem sutottem, anyukám szokta ezt csinálni. De neki sem mindig sikerul egyformán

    Most ráérnék vele bíbelodni, itthon vagyok. Van egy rakat dióm, és házi sárgabaracklevár is!

    előzmény:
    kaleva (15053)
    2010-03-23  10:50
  74. 2010. március 23. 13:1815056.

    Sziasztok!!!!!!!

     

    De jó lenne ha lassan mindenki vissza vissza nézne!

     

    Olyan jó lenne a régiekről pár szót hallani vagy olvasni.

     

     

    Zserbó ügyben én olyan finomat még nem ettem mint amilyen a

     

    Latsia anyukájáé. Nagyon finom és könnyen elkészithető.

     

    Nálunk ha valaki zserbót enne vagy szeretne nekem szoktak szólni hogy nem e csinálnám meg !

     

     

     

    Most már be be nézek!

     

     

    Szép napot nektek!

     

    Lincsi

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_946299 (15050)
    2010-03-22  20:35
  75. 2010. március 23. 12:3715055.

    Editke, a baracklekvár elengedhetetlen része a zserbónak! Méghozzá a jó kis sajátfőzésű  baracklekvár.  A bolti zselés nem ér semmit, íze sincs, és elfolyik! Egyszer sütöttem zserbót házi meggylekvárral, az is finom volt, de a barack az igazi.

     

    előzmény:
    Sarapod2 (15054)
    2010-03-23  11:24
  76. 2010. március 23. 11:2415054.
    Nekem is le van darálva a dióm, meg kell sütnöm, nehogy baja legyen. Majd rakok fel róla képet. Baracklekvárt is szoktam a dió alá tenni. A tetejére kerül a sok csokimikulás.
    előzmény:
    kaleva (15052)
    2010-03-22  21:51
  77. 2010. március 23. 10:5015053.
    Találtam egy képet , puncsos szelet és zserbó. 
    előzmény:
    kaleva (15052)
    2010-03-22  21:51
  78. 2010. március 22. 21:5115052.

    Sziasztok!

     

    Nekem mindig sikerül a zserbó, és nagyon vékonyra nyújtom a tésztát, és kb. dupla mennyiségű diót rakok bele. (Mármint ahhoz a recepthez képest, ami nekem van.)

    Érdekes, nem szerettem gyerekkoromban, mert száraznak találtam, aztán amit én először sütöttem, az olyan jól sikerült, hogy azóta is ez az első, amit sütök, mert ez mindig szuper lesz. Jó sok töltelék van benne.  

    előzmény:
    Sarapod2 (15051)
    2010-03-22  21:01
  79. 2010. március 22. 21:0115051.
    Nekem is a nagyim tudod nagyon jó zserbót sütni. Az enyém nem olyan, pedig tőle tanultam. Neki valahogy sokkal vékonyabb volt a tésztája, több töltelék volt benne, és még is alacsonyabb volt, mint az én bumszlijaim.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_946299 (15050)
    2010-03-22  20:35
  80. Torolt_felhasznalo_946299
    Torolt_felhasznalo_946299
    2010. március 22. 20:3515050.
    Érdekes! A Zserbó nekem is mumusom. A vicc az, hogy egyáltalán nem bonyolult sütemény, de az enyém még soha nem lett olyan, ami NEKEM igazán ízlett volna... Volt egy kolléganőm, az hozott egyszer egy isteni Zserbót be, se előtte, se utána olyan finomat nem ettem... Kalács az nálam is terítéken van!:)
    előzmény:
    ciprussun (15049)
    2010-03-22  08:45
  81. 2010. március 22. 08:4515049.

    Szia,

     

    hat fogalmam sincs. par dolgot mar levadasztam es a heten megcsinalom a probasutest. ilyen a zserbo is. soha nem csinaltam, kicsit tartok tole.

    egy biztos, valami kalacsot is sutok, meg a csalad egyik kedvence a kukoricas tojasos salata is a menu resze lesz.

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_946299 (15043)
    2010-03-20  20:12
  82. 2010. március 21. 14:0815048.
    Köszi, hogy belinkelted. Ez a töltött padlizsán nekem is tetszik. Kipróbálom.
    előzmény:
    kaleva (15044)
    2010-03-20  22:07
  83. Torolt_felhasznalo_946299
    Torolt_felhasznalo_946299
    2010. március 21. 08:1015047.

    Évikém!

    Köszönöm, azt is mentettem!

    előzmény:
    kaleva (15046)
    2010-03-21  07:59
  84. 2010. március 21. 07:5915046.

    Nincs mit!Andi, ajánlom figyelmedbe ugyanott a "krumplipüré rukolával, karamellizált hagymával és körtével" nevezetű finomságot!

     

    Nekem nagyon bevált, igaz, hogy én már nem karamellizálom a hagymát, csak jól megsütöm, (nem szeretem, ha édes), és a körtekockákat száraz teflonserpenyőben pirítom meg.

    Nagyon finom és szép köret!  

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_946299 (15045)
    2010-03-21  07:22
  85. Torolt_felhasznalo_946299
    Torolt_felhasznalo_946299
    2010. március 21. 07:2215045.
    Köszönöm!
    előzmény:
    kaleva (15044)
    2010-03-20  22:07
  86. 2010. március 20. 22:0715044.

    Szia Andi!

     

    Itt megtalálod a dióval töltött padlizsánt

     

    Annyi változtatással készült az enyém, hogy koriander levél helyett rukolát tettem bele, (szerintem ez még jobb is!), amit ma készítettem, abba meg beletettem a maradék fagyasztott medvehagymámat.

    (Nem volt se korianderem, se rukolám )

      

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_946299 (15042)
    2010-03-20  20:09
  87. Torolt_felhasznalo_946299
    Torolt_felhasznalo_946299
    2010. március 20. 20:1215043.

    Szia Cipri!:)

     

    Én most fogom holnap összeírni, hogy miket akarok csinálni. Édesapáméknak is én csinálom meg a húsvéti menüt, mert a felesége most jött ki a kórházból, de nem csinálhat semmit...

    Az biztos, hogy mindkettőnknek Tormás buciban sült sonkát csinálok, meg  Sonkás-tojásos őzgerincet, Sárgatúrót (az minden évben van) és persze sok sok zöldséggel kínálom. Süteményt még nem tudom és a meleg ételt sem. Tormaleves az biztos lesz! 

    És Te?

    előzmény:
    ciprussun (15039)
    2010-03-20  17:05
  88. Torolt_felhasznalo_946299
    Torolt_felhasznalo_946299
    2010. március 20. 20:0915042.

    Évi!

     

    Leírnád ezt a dióval töltött padlizsánt? Köszi!:)

    előzmény:
    kaleva (15040)
    2010-03-20  19:35
  89. 2010. március 20. 19:5715041.

    Szia Giza!

     Légy szíves, írj ide te is, és képet is hozzál!  

    előzmény:
    giza55 (15038)
    2010-03-20  16:33
  90. 2010. március 20. 19:3515040.

    Ma halat rántottam, (tengeri filét), és cukkíni tócsnit sütöttem hozzá, majonézzel tálaltam.

    Újra megcsináltam a dióval töltött padlizsántekercseket, két nagy padlizsánból, de egyhamar  nem fogok ilyennel vacakolni, bármennyire is finom. (Ezt most a gyerekeknek csináltam.)

    Nekem nincs türelmem a szeletek sütögetéséhez! 

     

     

    előzmény:
    ciprussun (15039)
    2010-03-20  17:05
  91. 2010. március 20. 17:0515039.

    sziasztok Csajszik!

     

    Na ez aztan az ebreszto Kaleva a kepeid tenyleg nagyon gusztak. kethetnenk a recepteket is hozza?

     

    en ma egesz nap a kertben molyoltam. az osszes dughagyma elultetbóve, a petrezselyem is foldben van vegre. remelem nem lesz mar fagy, mert akkor megut a guta.

    holnap meg a borso es a spenka lesz a cel. de a muskatlikat is megnyirtam.

    most meg azon morfondirozok, hogy palicsintat csinaljak, vagy turogombocot.

    kozben meg lazasan gyujtogetem a Husveti menuhoz a recepteket.

    Ti mar tudjatok miket csinaltok?

     

     

    előzmény:
    kaleva (15034)
    2010-03-20  10:33
  92. 2010. március 20. 16:3315038.

    Lányok élesszétek ujjá ezt a topicot, nagyon jó. Sok extra dolgot lestem már el tőletek, de csak zugolvasótok vagyok.

     

    Hajrá, kivánok sok siker hozzá.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  93. Torolt_felhasznalo_946299
    Torolt_felhasznalo_946299
    2010. március 20. 15:0515037.

    Sziasztok!:)

     

    Szombaton nálunk általában nem igazán húsos étel szokott lenni, inkább tésztás, krumplis vagy rizses.

    Ma Gombás-sonkás rakott rizs volt. Nagyon finom lett!:) Még valami süteményt is szeretnék kreálni és csokis kifliket sütni... Hát, nem tudom mennyi energiám lesz hozzá...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  94. 2010. március 20. 12:2715036.

    Szia Ercsa!  

    Én ezt hússal is szoktam csinálni, és mindenféle zöldséggel, de most nem volt türelmem kiolvasztani csirkemellet, de így is nagyon finom, könnyű kis étel volt. Örülök, hogy ötletet adtam! Azért jók ezek a képes topikok! 

    előzmény:
    ercsa1 (15035)
    2010-03-20  12:21
  95. 2010. március 20. 12:2115035.

    Sziasztok!

    Képzeld Kaleva, a zöldséges spagetti képeden felbuzdulva, tegnap én is ilyet csináltam magamnak  vacsira. El nem tudtam volna korábban képzelni, hogy a spagettit ne valamilyen husos, vagy baconos szósszal egyem, de nagyon tetszett a képed és gondoltam kipróbálom.

    Én valamilyen zacsis mirelite zöldséget, spárgafejet, cukkinit pároltam hozzá és nagyon-nagyon fincsi lett. Nem tudom miért mostanában én sem vagyok oda a husért (pedig általában igen), szóval nagyon jól esett ez a zöldséges tészta.

    előzmény:
    kaleva (15034)
    2010-03-20  10:33
  96. 2010. március 20. 10:3315034.

    Ugye, hogy semmi sem lehetetlen? Jól néz ki a máglyarakásod!  

     

    Élesszük fel ezt a topikot ! Kár lenne érte, ha ez is a süllyesztőbe kerülne...

     

    előzmény:
    ciprussun (15033)
    2010-03-18  09:07
  97. 2010. március 18. 09:0715033.

    azert az szomoru, hogy egy ilyen jo dolgot el tud cseszni a harag, vita

     

    de azert remenykedni szabad nem? hat ha vissza lehet csalogatni a tarsasagot

     

    en minden esetre elkeszitettem eletem elso maglyarakasat. a fura az, hogy nem szeretem az almat. viszont most a tepsibol kanalaztuk ki a sutit .

    előzmény:
    Pandora1 (15032)
    2010-03-09  14:36
  98. 2010. március 9. 14:3615032.

    Szia! Latsiát itt megtalálod. De biztosan ismered az oldalát. Oda rendszeresen tesz fel recepteket képekkel. Zárójelben: az alapítók sincsenek már jóban egymással.

     

    Latsia konyhája

    előzmény:
    rágica (15027)
    2010-03-08  17:42
  99. 2010. március 8. 19:5915031.

    Szia !

    Gratulálok az unokához, és örömmel tölt el, hogy magyarul is tanítjátok.  Szép nevet adtatok neki.

    A férjednek jobbulást kívánok.

    Nekem hol ez hol az a bajom. Már alapjába "öregjáraton" vagyok. 

     

     

    Biztosan ki fogom próbálni a halat, mert én szeretem, a páromnak meg a köszvénye miatt hal-pulyka-csirke lenne az ideális. De nem igazán tudom a tengeri halra rábeszélni. A morzsát én is be tudom keverni, van szárított petrezselymem, és parmezánom is van itthon. Szerintem könnyű kis ebédet lehet belőle csinálni.

    előzmény:
    micheleke (15030)
    2010-03-08  18:35

Címlap

top