Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Rács vagy riasztó vagy mi?
2006-08-04 13:181.

Torolt_felhasznalo_495976
Létrehozva: 2006. augusztus 4. 13:18
Rácsot az ablakra vagy riasztót a lakásba? Szerintetek melyik jobb védekezés a betörők ellen? Esetleg más ötlet? Kíváncsi vagyok ki hogyan csinálja, mert el kéne döntenünk, melyiket válasszuk. Ha egyáltalán érdemes küzdeni...
köszönöm előre is a tippeket!
Nem akarom én eladni! Csak azt mondtam, van ahol jó lehet.
Mert azért ismerek egy-két olyan helyet az országban ahol az utca olyan viszonyban van egymással, ahol még meg is mutatnák, hogy mit vigyen el az illető...
Mi is úgy riasztunk éjszkára, hogy csak a nyílászárók (ajtó, ablak, plusz alattunk pinceszinten a garázs).
Volt, hogy elfelejtettem és le akartam még menni az autóhoz, hát visított is rendesen.
Távfelügyeleteünk is van, több, mint egy éve. 3.700/hó, szerintem megéri. Kijönnek, átugranak a kerítésen, körbejárják a házat.
Téves riasztásokért nem kell fizetni.
No megyek alszom, hogy tudjam éjszaka őrizni az álmaitokat!
Sziasztok!
Zár azt hiszem heveder zár, amit korábban kipontoztam.
Pesten máshogy működnek a dolgok...
A tettenérést követően 5 perc múlva érkezett meg a kivonuló egymagában.
Ránézésre az az ember 10 km/h-nál gyorsabban nem tudott futni.
Tudom vannak ilyenek is, meg akcióéhes fittebb emberek is. Én még mindig a rendőrben bízom
A rendőrség x téves riasztás után számláz.
Ha jó emberei vannak cégnek, akkor lehet, hogy jó a szolgáltatás. Vidéken, ahol csak a körzeti megbízotti rendszer műkszik, sok esetben jobb a távelügyeleti cég kiszállása, stb...
Lehet kapni foliát ablakokra, azzal kb lehetetlen betörni, kiállitáson láttam oriás kalapáccsal probálkoztak.
Ablakra is lehet érzékelöket tenni, riasztora kapcsolva.
Bejárati ajto, ha nem ............... nem ju eszembe a szo, olyan keresztbe az ajton belül, kulcslyuk középen, ez nélkül biztosito nem köt biztositást.
Svéd adat: az összes betörési kisérlet közül csak 4% a riasztos helyre, egyszerübb olyan helyre bejutniuk ahol ez nincs.
Le lehet ugy riasztozni a házat, hogy aludni lehessen, pl emeleten, fsz, pince beriasztozva. Lehet csak háloszobát is kihagyni, de riziko, hogy embör éjjel megy wöcöre félálom, akor beriaszt.
Nekünk sok db-el szol házon kivül is dudál, napelemes, 4 telefonon riaszt, de bekötve nincs biztonságiakahoz. Ja...és tüzriaszto is hozza van kapcsolva, füstre is riaszt.
Persze ezt magán személy is megveheti itt nem csak azt mondom amit a cég ahol dolgozok csinál hanem azt is ami mindenkinek jól jöhet.
Ezt azért írtam mert valaki sokallotta a 6000 Ft-ot havonta. Ezek a biztonságtechnikai rendszerek nem olcsók. Mindent meglehet oldani igény szerint, de ennek ára is van. Kinek mire telik, ha valaki havonta nem tudja kifizetni a távfelügyeleti díjat akkor ez is megoldható, de ajánlatos a távfelügyeleti rendszer.
Nálunk is a műanyag ablakon jöttek be. Alig kivehető karcolás látszik rajta. Nem tették tönkre az ablakot, nem feszegették....
Egy sötét téli délután a tásasház három első emeleti lakását pakolták ki ily módon. Pontosan tudták ki nem jön haza este 7-ig....
Vagy súlyos percek árán értesíted a rendőröket?
Dolgoztam biztosítónál is, de sajnos lakás biztosításból nem vizsgáztam, viszont egy dolgot soha ne hagyj figyelmen kívül:
ha az van, hogy van egy teljesen nyitott ajtód tárva nyitva és hozzád az előírásoknak megfelelt rácsos ablakon törnek be akkor fizet a biztosító, ha meg az ajtón ami nem volt előírás szerinti akkor nem. Itt mindig az a lényeg, hogy hol törnek be. Ami azt illeti a kp-re is vállal némely biztosító biztosítást pl. az ING nél azthiszem ez 100 000 Ft