Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Az egyik legeslegkedvencebb ételem (az Anyukám töltött káposztája után). Igazán a nyár elején kapható friss zöldségekből szeretem, de azért mirelitből sem rossz. Én így csinálom:
Sok zöldborsó, pici rózsákra szétszedett karfiol, kis kockákra vágott karalábé, sárgarépa, kevés olajon, vagy vajon párolva, egy egészen kicsi víz hozzáadásával. A borsót egy kicsit később teszem bele, mint a többit, mert az hamarabb puhul. A vízben, amit a pároláshoz teszek, feloldok egy húsleves kockát is. (kis adag főzelékhez egy felet) Kevés liszttel megszórom, elkeverem, majd felöntöm tejjel. Mire besűrűsödik, addigra készre is főtt. A végén sok apróra vágott petrezselyem zöldet szórok bele és összekavarom. Isteni finom!
igen
Én is imááááádom!
szia!
lehet kapni mélyhűtve finomfőzelékhez darabolt zöldséget(borsó, kockázott répa, karfiol), én abból szoktam csinálni. kevés vajon kicsit megfuttatom a zöldségeket, utána megszórom liszttel, felöntöm kb 1 dl vízzel és annyi tejjel hogy ne legyen túl híg, bár a liszttől sűrűsödik picit. megsózom és pár perc múlva már kész is.
Nálunk nincsen karfiol a finomfőzelékben.
Én úgy szokta mcsinálni, hogy megpucolok karalábét, lereszelem finomra. Majd már nem emlékszem pontosan, hogy mennyi cukrot karamellizálok egy edényben, ha ez megvan, akkor mehet bele a karalábé. Azt egy kicsit megpárolom, ha az is emgvan, akkor mehet bele a zöldborsó és a sárgarépa. Én konzervet szoktam használni. Lehet olyat kapni, amiben mind a kettő benne van. De van mirelitben is. Pld "Gazdaságos" kiszerelésben az egyik hipertől. Ja és a végén behabarom. Azzal még "rottyantok" rajta egyet, s kész. Anyummal imádjuk. Sose tudok leget csinálni belőle.
én is szoktam csinálni,mert nagyon szeretem...de a "menzás" főzeléket meg sem tudom közelíteni....:-)))) Az isteni...