Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Kókuszkrém vaj nélkül
2007-12-03 08:241.
Torolt_felhasznalo_449954
Létrehozva: 2007. december 3. 08:24
Tegnap ettem egy nagyon finom kókuszkrémes sütit. Piskóta volt a tésztája (csokis és sima) és két sorban pedig kókuszkrémmel volt töltve a tetején csokival.
Egy rokonunk hozta egy falusi kis cukrászdából, és tényleg nagyon finom volt, pedig általában nem szeretem a kókuszkrémes sütiket, mert szinte mindig vajkrémesek...
Tudna valaki segíteni nekem, hogy hogyan lehetne elkészíteni finom kókuszkrémet vaj nélkül? Talán tejszínnel kéne? Nagyon nem vagyok otthon a témában, de szeretnék ilyen sütit készíteni.
Örömmel várnám a jobbnál jobb recepteket!
Előre is köszönöm a segítséget!
Egy rokonunk hozta egy falusi kis cukrászdából, és tényleg nagyon finom volt, pedig általában nem szeretem a kókuszkrémes sütiket, mert szinte mindig vajkrémesek...
Tudna valaki segíteni nekem, hogy hogyan lehetne elkészíteni finom kókuszkrémet vaj nélkül? Talán tejszínnel kéne? Nagyon nem vagyok otthon a témában, de szeretnék ilyen sütit készíteni.
Örömmel várnám a jobbnál jobb recepteket!
Előre is köszönöm a segítséget!
szerintem készíts a párizsi krémhez hasonlót, csak akkor nem kell bele kakaó, helyette a kókusz, csak majd a felverés után, a végén tedd bele. itt van az elkészítése
http://www.konyhamester.hu/a_r_t/recept/340_0 10.htm
Én tejszínben főzném meg a kókusz reszeléket, adnék hozzá cukrot, kis étkezési keményítőt és ha kihűlt még felvert tejsznhabot is, ezzel tölteném meg, másnapra hűtőben megkeményedne és összeérne.
Vagy megpróbálnám egy hidegen elkészíthető vanília punggal, a pudinporhoz kevernék kókuszreszeléket, majd egy kicsivel több tejet, mint a recept írja és így keverném sűrű krémmé turmixgéppel.
Szerintem ha Aranka krémporba teszel kókuszreszeléket és fixálót, jó lesz. Mindkettő hidegen készíthető el. Pudinggal is el tudom képzelni.
Én a az almáskrémeshez Arankát használok, és nagyon fínom. Ott én is kihagyom a vajas krémet.
Én így készítem a kókuszkrémet.2dl tejhez kell 4ek liszt.Hidegen csomómentesre kikeverni,hozzá a kókuszt és sűrűre főzni.Hűlni hagyni.
20dkg margarint 15dkg porcukorral habosra keverni és a kihűlt főzött krém-
hez kavarni.Ez nem lesz vajas ízű.Kókusz aromával még lehet dobni az ízen.Ha habosabbat szeretnél akkor a főzöztt krémet habbá vert tejszínbe
keverd bele.
Nekem van egy kókuszkrém receptem, de ezt sütni szoktam, nem tudom, milyen lehet "csak úgy" betöltve a sütibe.
4 tojás fehérjét kemény habbá verek 4 kanál cukorral és ebbe forgatok bele 15 dkg kókuszt. Az eredeti süti egy linzerszerű tészta, amit ezzel a krémmel megkenek, majd feltekerem, mint a bejglit és vékony csigákra szeletelem. kb. 10 perc alatt megsütöm, nagyon finom. A krém teljesen puha marad, nagyon jó.