Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Öreg volt a borsó. Nézd meg a szavatossági idejét mielőtt neki ugrassz az órákig való főzéshez és bosszankodáshoz. A hüvelyesek ha öregek, hiába szárított, akkor soha nem lesznek puhák, akár meddig főzzük.
Nekem sem volt meg semmi bajom vele soha. Jol le kell huteni mielott felnyitjuk a tetejet, kulonben valoban baj lehet belole.
Addig engedek ra hideg vizet, majd nagyon lassal kiengedem a gozt belole, mig magatol konnyen ki nem tudom nyitni.
Isten egyik aldasa ez is. Gyors, olcso. Megeri a befektetest, habarnem tudom most mennyibe kerulmon.
kuktába főzöm én is,és amikor fölforr, a legkisebb lángra állítom.
a babot. borsót. lencsét, is hasonlóan főzöm.
Amikor a kuktaban fozol, akkor abban a pillanatban amikor elkezd forogni a teteje, akkor egesz kicsire ( minimumra) le kell venni, mert az anyagatol a kuktanak es a nyomastol hirtelen tud foni minden, nem csak a sargaborso.
De ez igaz minden ennivalo eseteben. Amikor mar majdnem forr, vagy fo, akkor egesz kis langon, vagy homersekleten, szinte parolva kell fozni.
Ellenkezo esetben sok mindent el tudunk vele "veszteni".
amúgy mindenki másképp csinálja
most tuti szentségtörést fogok mondani
spar-os fél kilós, csomagolt lencsét és felesborsót szoktam venni
pénteken hazajövök a munkából, kb. 4 körül, berakom egy nagy edénybe a főzni kívánt cuccot, rádobálok maggi füstöltes kockákat, kb. 3 db-ot, egész este öntögetem rá a vizet (nem megterhelő, ha kimegyek a konyhába, ránézek, ott a pohár mellette, zsutty rá egy pohár víz), éjszakára bőven ráöntök vizet, délelőtt kezdem a főzését lassú tűzön (gáz), ebédre puha lesz
Sztem selejt a borsód. :(
Soha nem áztatom, egyből főzöm mindig, és nem tart órákig.
Szenya borsó. Te pedig nagyon kitartó vagy, az enyém már a wc-ben landolt volna.
de jó neked!
én már 2 órája főzöm és kőkemény!
Meg ha ajanlhatok valamit. Kuktaba fozd legkozelebb, egy ora alatt peppe fo.
Persze csak akkor, ha ugy szereted. Mi csak pepesen szeretjuk.
Komoly. Eletem elso szodabikarbonajat amikor beletettem solet keszitmenyemben nagyon "rossul" ereztem magam.
Amikor keszen lett, olyan nagy lett az oromom.
Nagyon puha lett es nem fott szet.
Csak eloszor vigyazz, mert habzik.
Sok sikert.
Hát lehet az auchanba vettem,de többet ott nem fogok az tuti!
Tippek?Vagy főzzem ítéletnapig?:D
http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=267224
Oh , te szegény.
Lehet , hogy nagyon öreg már a felesborsód?