Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Húsvéti sonka levében

csippcsupp
Létrehozva: 2012. Április 7. 16:55

sziasztok mindenkik!

 

a kérdésem az lenne,hogy valóban finomabb a tojás,ha a sonka főzőlevében fő?

mi imádjuk mindenféléhez használni a sonkalét,igy a tojásokra nem nagyon marad...

 

de ha valóban fincsibb,akkor abban főzném.

 

 

köszi szépen!

 

Kellemes Húsvétot mindenkinek!

  1. 2012. Április 8. 18:5742.

    Én a sonka levéből húsvét hétfőn "sonkalevest csinálok.

    Berántom kicsit, babérlevelet és csombort teszek bele, majd a végén tejfölt.

    Isteni pirított zsemlekockával csészéből.

    A locsolók is mindég lelkesednek érte, mert enyhíti a koccintás káros hatásait.

    De ebbe a sonkalébe ne főzzünk tojást, mert megfertőzheti.

    Én szoktam a vízbe amiben a tojást főzöm egy két merőkanál sonkalét tenni az is megadja a füstös ízt.

    Kellemes ünnepeket mindenkinek!!!!! 

    előzmény:
    Milu (40)
    2012-04-07  21:15
  2. 2012. Április 8. 12:4241.
    Látod erre még soha nem gondoltam. Nem lesz a sonkának más ize ha a krumplival fől??
    előzmény:
    Milu (35)
    2012-04-07  19:29
  3. 2012. Április 7. 21:1540.
    Nálunk is barnás színe van a fehérjének ilyenkor, de ki a fenét érdekel:-)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_495813 (37)
    2012-04-07  20:31
  4. 2012. Április 7. 21:0939.
    Nekünk sem barnul be és sokkal finomabb, mint a tisztavízben főtt tojás. Ilyenkor vagy 30 tojást főzünk, mert gyorsan fogy. 
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_822629 (38)
    2012-04-07  20:59
  5. Torolt_felhasznalo_822629
    Torolt_felhasznalo_822629
    2012. Április 7. 20:5938.
    Nagyon kellemes íze van így, mi régóta ilyen módon főzzük húsvétkor és soha nem tapasztaltam, amit valamelyik hozzászóló - nem te - írt, miszerint bebarnulna.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_495813 (37)
    2012-04-07  20:31
  6. Torolt_felhasznalo_495813
    Torolt_felhasznalo_495813
    2012. Április 7. 20:3137.

    Én is főztem tojásokat a sonka főzőlevében, kb. fél óráig főztem, a fehérje fehér maradt és nincs is erős füstös íze.

     

    Sokkal ízesebb és finomabb így.

     

     

    A sóletnél írtam, hogy sötétebb lett a fehérje, de ott egyrészt több óráig főtt, másrészt ugye az alaplé sokkal sötétebb a tarkabab miatt.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_822629 (34)
    2012-04-07  18:39
  7. 2012. Április 7. 19:4336.
    igen:)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_423662 (32)
    2012-04-07  18:17
  8. 2012. Április 7. 19:2935.
    Annál csak a krumpli finomabb, ami szintén együtt fő a sonkával...
    előzmény:
    csippcsupp (1)
    2012-04-07  16:55
  9. Torolt_felhasznalo_822629
    Torolt_felhasznalo_822629
    2012. Április 7. 18:3934.
    A tojásokat a sonka főzőlevében főztük meg, egyeik sem repedt meg, pedig elég sok készült, a fehérje pedig hófehér. a sárga pedig szép sárga, igaz, ezek házi tojások voltak. :))
    előzmény:
    csippcsupp (1)
    2012-04-07  16:55
  10. 2012. Április 7. 18:3433.

    sziasztooooooooook!

     

    köszi szépen a segitséget!

     

    sonka már megfőtt,szóval együtt tuti nem lesz főzve a tojásokkal.

     

    sajna,ha megbarnul akkor nem nyerő,mert van 1-2 finnyásabb himnemű a családban.ők aztán nem ennének belőle

     

    igy megmarad a sonkalé!

     

    köszi mégegyszer a tippeket

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  11. Torolt_felhasznalo_423662
    Torolt_felhasznalo_423662
    2012. Április 7. 18:1732.
    Ja, igen, a nagymamák! Én is tőle szedek minden régi jó praktikát! Olyan nagy áldás, hogy vannak, nem? 
    előzmény:
    zimmezumma (30)
    2012-04-07  18:07
  12. Torolt_felhasznalo_495813
    Torolt_felhasznalo_495813
    2012. Április 7. 18:0931.

    mivel teljesen ehetetlen az órákig főzött tojás. Csináld hárompercesre,

     

    Ez teljesen kizárt, mert 2-3 órát biztosan fő a sóletben, mire kiszedem. Isteni finom íze van.

    előzmény:
    periféria (13)
    2012-04-07  17:29
  13. 2012. Április 7. 18:0730.

    hát, fogalmam sincs, de szerintem ezek együtt főttek a sonkával:)

     

    De holnap komolyabban utánajárok nagymamámnál az ügynek. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_423662 (29)
    2012-04-07  18:04
  14. Torolt_felhasznalo_423662
    Torolt_felhasznalo_423662
    2012. Április 7. 18:0429.

    Szerintem attól függ, mennyi ideig fő a sonkalében. 

    Egyszer kevesebb tojást tettem bele az elején, és a gyerekek még nagyon ette volna. Fogtam a sonkalevet, beletettem még tojást, de ugye az nem főtt egy óráig, csak 10-15 percig.

    Semmi színe nem lett, és nem volt oylan finom füstüs íze sem.

    Talán ezért? 

    előzmény:
    zimmezumma (26)
    2012-04-07  17:52
  15. Torolt_felhasznalo_667442
    Torolt_felhasznalo_667442
    2012. Április 7. 17:5428.
    Én megfőzöm a tojást nagyszombaton. Azon forrón megtisztítom, kettévágom, sózom, borsozom, kis pirospaprikát teszek rá, lefóliázom, így hűl ki. Mire kihűl, magába szívja a fűszerek ízét. Isteni finom. 
    előzmény:
    csippcsupp (1)
    2012-04-07  16:55
  16. 2012. Április 7. 17:5327.
    A fehérje színe nem számít, csak az íz. Nekünk mindig a saját sonka kerül a húsvéti asztalra. Azok mindig több, mint 1 kilósak. De most akkor már tudom, a viszonyítási időt, tehát a sonka mellé berakom a tojást is. Köszi!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_423662 (25)
    2012-04-07  17:50
  17. 2012. Április 7. 17:5226.
    Miért barnul meg a tojás fehérje? Nem értem, mi is mindig is sonka ( házi ) levében főzzük és soha nem barna. Komolyan érdekel, mert nem értem:(
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_423662 (25)
    2012-04-07  17:50
  18. Torolt_felhasznalo_423662
    Torolt_felhasznalo_423662
    2012. Április 7. 17:5025.
    Több kis sonkát veszek, tehát 1 kg körülit. Ezeket egy óráig főzöm. Így láttam otthon, szóval nem is próbáltam másképpen. Jó barnás a fehérje, és nagyon szeretjük.
    előzmény:
    periféria (22)
    2012-04-07  17:48
  19. Torolt_felhasznalo_423662
    Torolt_felhasznalo_423662
    2012. Április 7. 17:4924.
    Több kis sonkát veszek, tehát 1 kg körülit. Ezeket egy óráig főzöm. Így láttam otthon, szóval nem is próbáltam másképpen. Jó barnás a fehérje, és nagyon szeretjük.
    előzmény:
    periféria (22)
    2012-04-07  17:48
  20. Torolt_felhasznalo_423662
    Torolt_felhasznalo_423662
    2012. Április 7. 17:4823.
    Attól is függ, hogy hűtőben tartod-e...én igazi tojást veszek, de ha hűtőből forró vízbe teszem, azért könnyen megreped. De a kamrapolcon tartott az nem.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_495813 (19)
    2012-04-07  17:40
  21. 2012. Április 7. 17:4822.

    Mennyi ideig főzted?

    Én azt hittem, olyankor már ehetetlen. Jó pap is holtig tanul, nekem is van a tanulásra még bőven időm. Igaz?

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_423662 (20)
    2012-04-07  17:45
  22. 2012. Április 7. 17:4621.
    nekem mindig megrepedt, ha lobogó vizbe tettem:D
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_495813 (19)
    2012-04-07  17:40
  23. Torolt_felhasznalo_423662
    Torolt_felhasznalo_423662
    2012. Április 7. 17:4520.
    Ehetetlen biztos nem, mert mi megettük. 
    előzmény:
    periféria (13)
    2012-04-07  17:29
  24. Torolt_felhasznalo_495813
    Torolt_felhasznalo_495813
    2012. Április 7. 17:4019.

    Ami nekem van, az nem reped meg.

     

    Rendszeresen főzök lágytojást. Lobogó forró vízbe teszem a tojásokat.

    előzmény:
    mosolyka (12)
    2012-04-07  17:29

Címlap

top