Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Elkészült Magyarország szendvicse
2012-08-20 13:111.
Létrehozva: 2012. augusztus 20. 13:11
Magyarország tortája és az év első új kenyere - augusztus 20-a környékén már nem újdonság. Ezért gondoltunk egy nagyot, felkértük Bodrogiékat, hogy készítsék el az ország szendvicsét.
Nők Lapja Café: Elkészült Magyarország szendvicse
Nők Lapja Café: Elkészült Magyarország szendvicse
Nem is értem, hogy miért kell ilyen Magyarország tortája/kenyere/szendvicse dolgokat kitalálni. Két szomszéd lakásban nem egyformán főznek, nemhogy külön tájegységekben!
A halsonka meg egyenesen röhejes. Legközelebb ha rántott pontyot kérsz egy étteremben, majd megkérdezik, hogy : Szárnyát, vagy mellét, vagy combját???
Persze a csirkemell/pulykamell sonka sem sonka...csak gépsonkát csinálnak a húsból. Ez a finomkodó, ínyenc étkezés propagálása meg kiveri a biztosítékot, az emberek örülnek ha a hónap minden napján tudnak kenyeret meg margarint/zsírt adni az asztalra!
Igazad van, de ahogy olvashattad, "nem kicsit túlzásnak" tituláltam a cseresznyefás füstölést. Lehet, hogy nem jött át az irónia.
Szóval én is úgy érzem, hogy túllőttek a célon. Mint ahogy sokszor az országtortával is. Most épp az ideit néztük a lányommal, hogy ezt végre meg merjük próbálni, mert aránylag egyszerűnek tűnik.
Oh, nem.
nem érzek negatív dolgot a szendvicsekkel szemben.
szívesem ennék ilyeneket.
De azért az ugye úgy van, hogy ilyen cseresznyefán füstölt finomságot mind a 10 millió ember minden további nélkül be tud szerezni,nem?
A pénz a legkevesebb.
Oh, hála és köszönet az infóért.
összeszedem magam és utánanézek Bodrogiék honnan szerzik be.
De ez csak azért van, mert nem vagy elég járatos a Brehmben. A Tisza menti Bivalybasznád apró tavaiban őshonos ez a ritka halfajta. Kimondottan ismert az izmos hátsó végtagjainak felső részéről, amiből ugye a sonkát készítik.
Javaslom, olvasgass!
Soha életemben nem láttam harcssonát.
Sokféle finomságot már láttam, feleannyit eszegettem is, de erről még csak nem is tudtam, hogy egyáltalán létezik.
"Ha van rá lehetőségünk, akkor cseresznyefán 40 percig füstöljük"
Elképzelem, ahogy a magyar háziasszonyok tömegei kiáltanak fel: áh, semmiség, elkészítem én ezt seccperc alatt! Milyen praktikus ötleteket ad ez a nlc!