Méhszájseb-mi legyen?

barb11
Létrehozva: 2012. november 6. 15:28

Sziasztok!

Még júliusban voltam rákszűrésen, ahol megállapította "A" orvos (SZTK-ban), hogy méhszájsebem van, adott rá kúpot, azt mondta kezeljük először ezzel, és ha ez nem segít, akkor fagyasztás. Később visszamentem (rákszűrés P2 lett), de egy másik orvos volt, aki elég röviden elintézett, hogy ez nem vészes, semmi teendő nincs vele. A napokban valamiért visszamentem, megint A orvos volt, megnézett, mondta hogy nem vészes, de azért mégiscsak fagyasztana...

A kérdésem az, hogy keressek egy harmadik dokit, ő mit mond, vagy hagyjam fagyasztani, nem olyan nagy dolog az, nagy bajom nem lehet belőle?  

 

(Azt elfelejtettem megkérdezni a dokitól, hogy ez hogyan befolyásolja a gyerek-terveinket? Gondolom lesz egy kis "pihenő", de vajon mennyi?)

 

Köszi! 

35 hozzászólás
  1. 2016. október 11. 11:1535.

    Nekem is volt fagyasztották semmit nem éreztem belőle szerencsére. Utána volt egy kis vérzés és ajánlották hogy azért a ph rendben legyen hogy egy kúra gynophilust használjak ennyi. Többet nem jött vissza. Nekem ki volt fordulva ezért húzta-halasztotta a doki aztán csak vége lett :)

  2. 2016. október 9. 07:5634.

    Szia. Milyen aloe Vera termékekett szedtel? :)



     

    előzmény:
    mary77 (31)
    2012-12-31  01:01
  3. 2015. július 9. 08:4133.

    Mégegyszer. A méhszájseb nem betegség, és nem jelenti azt, hogy rákos leszel. Ha P2 vagy, akkor egészésges vagy, a nők 90%-nak van méhszájsebe, van olyan orvos, aki meg sem említi, mert, ha nincsenek panaszaid, nem kell vele foglalkozni. Ha folyás van, vérzés, csak nagyon indokolt esetben van rá szükség, de sok orvos, akkor sem fagyaszt, hanem a lézeres beavatkozást javasolja.

  4. 2015. július 9. 08:3432.

    Sziasztok!
    Nagyon fontos! P2 citológiai lelet birtokában nincs szükség fagyasztásra. A P2 azt jelenti, hogy egészséges sejtek vannak. Ha az orvos erőlteti kérdezzetek meg legalább még két másikat is, akár telefonno is meg lehet kérdezni. Ugyanis nagyon sok orvos nem is csinál egyáltalán ilyet,mert ez nem betegség, ezért felesleges beavatkozás, és minden beavatkozásnak van kockázata, amit nem ő, hanem a beteg visel. Ne járjatok úgy, mint én, hogy megcsinálta az orvos, és utána rettenetes hasjfájásom volt. Mivel szabira ment, nem tudott megvizsgálni. TElefonon felhívtam kb 3 orovost, hogy tudnak-e fogadni, mind a három azt mondta, hogy P2 citológiával nincs további teendő, nem értik miért fagyazstottak. Végül kiderült, hogy elfertőződött a seb, kaptam antibiotikumot, betadin kúpot. Senkinek nem kívánom, mit éltem át, mert ez állítólag fájdalmatlan eljárás, utána sem fáj, és minden orvos értetlenkedett, hogy miért fáj a hasam....

  5. 2012. december 31. 01:0131.
    Sziasztok! Nekem nagyon csúnya méhszájsebem volt, kontakt vérzésekkel, sok panaszt okozott. A nőgyógyászom fagyasztani akarta, én még időt kértem. Kipróbáltam a cikatridina hüvelykúpot és aloe vera termékeket fogyasztottam, és 3-4 hét után, amikor visszamentem kontrollra, a gyulladás, vérzékenység megszűnt, a kolposzkópos kép egészséges, élettani körülményeket mutatott.
  6. 2012. november 11. 17:1730.

    én nem fagyasztatnám, akihez jártam nőgyógyász azt mondta, hogy jobb, ha nem..

     

    nekem is kezelték, ecsetelték, elmúlt.

    előzmény:
    barb11 (1)
    2012-11-06  15:28
  7. Torolt_felhasznalo_940001
    Torolt_felhasznalo_940001
    2012. november 10. 13:2229.

    Nem állítottam olyat, hogy a spermium (ondó) okozná a betegséget, csak azt, hogy amikor a savas kémhatás eltolódik a lúgos irányába (nem feltétlenül közömbös lesz ekkor a kémhatás, mert a molmennyiségeknek is szerepe van), akkor megnő a veszélye, hogy a nyálkahártya ellenállása lecsökken. Csak ennyit állítottam és hogy ezt az óvszerrel (na meg persze az önmegtartóztatással...) lehet elkerülni.

     

     

     

    Amúgy, egy kis sztori: volt egyszer egy kolleganőm, s mikor az irodában a beszélgetés hasonló területekre tévedt, mélyen elgondolkozva kinézett az ablakon, és utánozhatatlan hangsúllyal kijelentette: "Hát... a hímvessző... az nem egy steril valami..." 

    Hogy mire gondolhatott magában, azt nem tudom, de ahogy mondta, abban minden benne volt. 

    Szóval, a probléma az, hogy nincs abszolúte egészséges férfi :( 

    előzmény:
    LINA (25)
    2012-11-06  20:46
  8. 2012. november 7. 16:0628.

    Nagyon kedves vagy, köszi a bíztatást!

     

     

    És a többieknek is köszönöm, akik írtak, egy pár fontos információval gazdagabb lettem!  

     

     

     

  9. 2012. november 6. 22:5827.

    A kamillás irrigálás? No,ezt akkor szabadalmaztatni kellene:DDDDDDDD

    Ha ez igaz lenne,akkor  többet nem lenne szükség gyógyszerekre,műtétekre stb.ilyen esetekben.

     

     A barátnődnek biztosan nem méhszájsebe volt,ha kamillás irrigálással meggyógyult. Vagy ha mégis méhszájsebe volt,akkor még most is van,mert a kamillás irrigálás sajnos még senkinél nem gyógyította meg.

     

    előzmény:
    rupcsi (26)
    2012-11-06  22:40
  10. 2012. november 6. 22:4026.
    A barátnőmnek kamillás irigálás elmulasztotta.
    előzmény:
    barb11 (1)
    2012-11-06  15:28
  11. 2012. november 6. 20:4625.

    Nem a rendszeres és/vagy monogám(!) házasélet és a spermium okozza a méhszájsebet!!!!!!

    A méhszájseb visszatérő fertőzéses folyás,vírus következménye.

     

    Ha mindkét fél teljesen egészséges és monogám (!),akkor nincs fertőzés,folyás,méhszájseb bármennyit is szexelnek akár óvszer nélkül is!!

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_940001 (23)
    2012-11-06  20:22
  12. 2012. november 6. 20:3824.

    Uhhhhhhhhhhh!

     

    Ha legalább visszaolvasnál,talán rájönnél,hogy a méhszájsebet NEM a lugos kémhatású spermium okozza!!

     

    Amúgy a hüvelynek meg savas kémhatása van normális körülmények között, így a két vegyhatás közömbösíti egymást:DDD

     

     

     Mondok még egy infót!

     

    Ha ezt az erősen savas közeget "túléli" csak egy (1db) életképes spermium - persze óvszer és minden más védekezés hiányában -,akkor a méhbe jutva létre jöhet a terhesség is:DDDD  Merthogy ott már nem savas a közeg.

    Na,ehhez mit szólsz? :-))))))

     

     De pl. egy masszív vírust már nem képes "megölni" a savas kémhatás.

    Az viszont igaz,hogy a legtöbb fertőzést óvszerrel lehet kivédeni.

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_940001 (21)
    2012-11-06  19:58
  13. Torolt_felhasznalo_940001
    Torolt_felhasznalo_940001
    2012. november 6. 20:2223.

    Persze, ezzel egyetértek, hogy legjobb azonnal kezelni, de rendszeres házasélet mellett folyton kiújulhat egyéb intézkedés hiányában :( 

    előzmény:
    eda-1952 (22)
    2012-11-06  20:18
  14. 2012. november 6. 20:1822.
    Ez is, de én úgy gondolom, ha nem vár az ember arra, hogy hátha elmúlik, meg úgyis jó még a citológia, akkor megállapítják, csinálják meg és kész. Főleg akkor, ha valaki babát szeretne.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_940001 (21)
    2012-11-06  19:58
  15. Torolt_felhasznalo_940001
    Torolt_felhasznalo_940001
    2012. november 6. 19:5821.

    Ebbben van a lényeg: "A gyógyulást meg lehet gyorsítani a méhszáj fagyasztásával vagy pedig lézeres vagy elektromos égetéssel, vagy pedig ecseteléssel. A kezelés gyakorlatilag minden esetben hatásos, akkor, ha mellette a megelőző óvintézkedések is megtörténnek. Tehát nem szabad engedni és tenni kell ellene, hogy a hüvelyben a savas pH eltolódjon a lúgos tartományba. "

     

    A spermium bizony erősen lúgos, így az, hogy mit lehet tenni a méhszájseb ellen, nyilvánvaló: tessék óvszert használni. (Babaprojekthez persze egyszer el szabad felejteni.) 

    előzmény:
    eda-1952 (9)
    2012-11-06  16:36
  16. 2012. november 6. 17:1420.

    Budapesten a Mária utcában van és nem kell beutaló és TB-re megy a legtöbb vizsgálat! Viszont a spéci vizsgálatokért ott is fizetni kell,de előtte megkérdezik és megbeszélik a beteggel. Ha ajánlják ezeket a vizsgálatokat is,akkor érdemes rá áldozni.

    (Egyetlen STD ambulanciára,bőrgyógyászatra sem kell Mo.-on beutaló).

    Telefonon kell bejelentkezni,de személyesen is lehet/sztem könnyebb/,csak az a gond,hogy min. 1 hónap múlva kapsz időpontot,mivel országos intézmény és rengeteg a betegük. Viszont mindenkit meggyógyítanak.

    Ps: Ha van türelmed,akkor az előző hsz-emnek ne csak a végét olvasd el.

     

    előzmény:
    barb11 (14)
    2012-11-06  16:56
  17. 2012. november 6. 17:0719.
    Nem áll módodban elmenni a klinikára, amit Lina javasolt?
    előzmény:
    WB1888 (18)
    2012-11-06  17:03
  18. 2012. november 6. 17:0318.

    Két dokinál voltam: az első irogatta fel a kúpokat, gyógyszereket, miután nem használt, mentem el a másikhoz, aki a  fagyasztást végezte. Most rákszűrésre visszamentem az elsőhöz, ő javasolta a másik műtétet. 

     

    De ahogy olvasom, lehet, hogy rossz irányba tapogatóznak, mert ha vírus okozza, akkor ki vagyok segítve azzal, hogy eltávolítja a gyulladt részt, vissza fog térni... 

    előzmény:
    eda-1952 (16)
    2012-11-06  16:58
  19. 2012. november 6. 17:0017.
    Igen, ilyet is hallottam. De nekem "sima" kezelésre nem múlt el pár hónap alatt, a babatervezés miatt pedig nem szívesen várakozok a "csodára". De te szerencsés vagy .
    előzmény:
    barackmano (15)
    2012-11-06  16:57
  20. 2012. november 6. 16:5816.
    Nézd, tudom én, hogy most neked nehéz dolog, ha azt mondom tökmindegy mennyit kell várni, de hidd el, utólag te is ezt mondod---pelenkázás közben...))) Egyébként egyik legaranyosabb dokis emlékem volt.  Az orvos   valami borzasztó kaján vigyorral   mondta az asszisztensnőnek, hogy kéri a tüzes vasat, meg tüzes kést és erre a nő jól letolta, hogy miért idegesít, félek én nélküle is. Én meg teljesen megnyugodva mondtam, hogy akkor már nem is félek, mert ha fájna, akkor nem hülyéskedne velem....))) Szóval volt méhszájsebem, pillanatok alatt eltűntette, ennyi. WB esete talán ritka és halkan talán azt is mondanám, hogy keresnék egy másik dokit...
    előzmény:
    barb11 (11)
    2012-11-06  16:45
  21. 2012. november 6. 16:5715.
    Csak a legvégét olvastam el, de az enyém magától elmúlt. Én külföldön lakom, de hazajárok rákszűrésre. Tavalyelőtt szólt a doki hogy van ilyenem, azt mondta ja rosszabbodna majd csinálnak vele valamit. De tavalyra nyom nélkül elmúlt, most voltam nemrég, semmi nyoma.
    előzmény:
    LINA (13)
    2012-11-06  16:49
  22. 2012. november 6. 16:5614.

    Ez a Bőrklinika STD ambulancia ez fizetős, illetve kell bármiféle beutaló, vagy csak "beeshetek" utcáról? (Igen hasznosnak és logikusnak tűnik ez az infó!)

    Köszi! 

    előzmény:
    LINA (13)
    2012-11-06  16:49
  23. 2012. november 6. 16:4913.

    A méhszájseb SEB(!) és nem normális állapot,kialakulásának oka van és magától nem múlik el!

     

    Leggyakrabban makacs folyás az ok,amit minden esetben addig kell kezelni amig el nem múlik. Gyakran vírus okozza /ebben az esetben gyakran folyás sincs!/amire a kúpok nem használnak. Sokan  feladják a kezelést,mert a dokik többsége csak lazán felír valamilyen kúpot /ami vagy jó,vagy csak átmenetileg szünteti meg a panaszt/ anélkül,hogy előtte célzott kenetvizsgálattal a laborvizsgálat kideríthené,hogy mi okozza a folyást. 

    A vaktában adott kúpok,krémek stb. aztán kipusztítják  a normál hüvelyflórát,ami megint problémát okoz. Így ez egy ördögi kör és kialakul a "méhszájseb",ami kezelés nélkül évek múlva vérző sebbé is alakukhat és okozhatja a méhnyakrákot is.

     

    Régi szabály:ha egy seb nem gyógyul az elrákosodhat.

    Okát mindig ki kell deríteni és kezelni kell ami költséges és időigényes,de nem lehetetlen.

     Ha vírus okozza a bajt,akkor hiába fagyasztják le a sebet,ismét ki fog újulni.

    Érdemes elmenni a Bőrklinika STD ambulanciájára,ahol az összes bacira,vírusra és gombára elvégzik a tesztet és adnak kezelést. Azért oda,mert egy "mezei" nőgyógyász a legritkábban végezteti el ezeket a teszteket,mert drága és időigényes. Tucatnyi nőt gyógyítanak meg ott,akik évekig /évtizedekig/kűzdöttek a visszatérő folyásokkal,panaszokkal.

    Utána érdemes csak a méhszájseb "lefagyasztása" vagy műtétje.  

     

    A nőgyógyászok a könnyebbik utat választják: vagy elbagatellizálják,vagy visszarendelik a méhszájseb ellenőrzésére a beteget és elegendőnek tartják a cytológiai vizsgálatot. Amig P2,addig nem lépnek.

    előzmény:
    menyus81 (5)
    2012-11-06  15:52
  24. 2012. november 6. 16:4612.

    Köszi a jókívánságot! :) 

     

    A három hónappal én úgy voltam, hogy mivel ez évek óta visszatérő probléma, emiatt már sokkal több maradt ki összességében. Egyetértek az előttem szólóval, ha babát szeretnétek, feltétlen tedd rendbe ezt, ne hagyd olyan sokáig, mint én, nekem sem lett volna szabad, de most már ez van. 

     

    Minden esetre remélem, hogy hamar összejön a gyerkőc, és mindketten jó egészségben leszek! :) 

    előzmény:
    barb11 (10)
    2012-11-06  16:40
1 2

Címlap

top