Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Sziasztok!
Olyan szuper kis topik volt ez annó, jó lenne ha újra éledne, és újra tippeket adhatnánk egymásnak spórolás terén!
Jaj, én imádom ezeket a különféle színű paradicsomokat! A fekete, a méregzöld, a sárga... Isteniek! A roma nem igazán a kedvencem, az szerintem nem olyan ízletes. Nyáron képes lennék hetekig csak paradicsomsalátán élni ;)
én a töltött paprikát 2/3 rizs, 1/3 hússal szoktam csinálni.
petrezselymet tegyél bele helyette..... vagy esetleg bazsalikomot, ha azt szereted...
utánanézek, milyen ez a falcorosso, még sosem hallottam....
Szia
Nem vagy elkésve, ráérsz akkor elültetni mikor hazajöttök. A lakásba hamarább kikel, májusba szoktuk az szabadföldit kiültetni.
Mi Falcorossó nevűt vetünk, de ezt a gyár adja, ahová beszállítunk.
Koktélparadicsomom tavaly volt 4 tő, a család nem ugrott érte, de a barátoknak szétosztogattam. Rengeteg volt rajta. Nekem is fog kikelni tuti a helyén. Én saját részünkre nem vetek, mert van kint a földön, és csak igazából én ezt szeretem. Biztos van finomabb is, meg sokfajta, de nekem csak pici konyhakertem van, az is csak tavaly óta. Itt-ott volt elszórva pár fűszernövényem, ezt az idén rendezni szeretném egy fűszerspirálba.
Amúgy konyhára semmi növényt én itthon nem termelek. Sajnos időhiányos vagyok nyáron.
A receptet köszönöm, mentettem, ki fogom próbálni.
Én lehet a mentát kihagyom belőle, mert nem kedvencem.
Jó sielést, jó pihenést kívánok.
Még egy szösszenet a töltött kaliforniai paprikára....
Ha van kedved, feltétlenül próbáldd ki ezt a görög töltött paprikát.
http://www.gorogkonyha.com/2010/06/toltott-p aradicsom-es-paprika-sutoben.html
Töltött paradicsom és paprika
Nincs is benne hús, de valami isteni! :-) Ahogy a rizs a paradicsom levében (hagymával, fokhagymával, mentával fűszerezve) fő meg, a paprika pedig jól megsül, kívülről beolajozva.
Nyáron gyakran csinálom. Na ehhez jó nagyméretű paradicsom kell, amilyet viszont nagyon ritkán találok a piacon.
Sarapod, el vagyok már késve, ha most akarok paradicsommagot ültetni? Az az igazság, hogy jövő héten megyünk síelni, és nem akartam, hogy 5-6 napig locsolás nélkül maradjanak a lakásban. Persze én nem vagyok olyan nagygazda :-))), mint ti, de 20-30 tő paradicsomom van minden évben... Többfélét szoktam ültetni.
Te melyik fajtákat szoktad? Nálunk a koktélparadicsom mindig ott kel az ágyásban, ahol előző évben lehullottak a bogyók. :-))) Először majdnem kigyomláltam, aztán láttam, hogy paradicsom....
Szoktam Roma, San Marzano, Marmande, Manó fajtát ültetni, meg amit kapok innen-onnan. A fekete Kumato is volt több évig, meg egy halványrózsaszín (Aunt Ruby), sőt, egyszer kaptam valami sötétzöld gerezdeset is, meg fehéret.
Üdv. mindenkinek
A fóliába nálunk paradicsom palánta lesz, amit ha megnő kiültetünk szabadföldbe.
Kaliforniai paprikából csinálsz töltöttpaprikát? Nem nagy az egy kicsit. Jó sok husi kell bele!
Én most kedd-szerda szabadnapot vettem ki a családtól és Nagyváradon voltam. Ma még aklimatizálódom, mert maradt kaja amit előre megfőztem, nehogy éhen haljon a család férfi része.
Holnapra meg még csak tervezgetés van, de konkrétum nincs. Kár, hogy csepeg az eső, mert a kertbe szerettem volna kaparászni egy kicsit.
Hoztam 2 féle paprika magot és egy zacskó petrezselyem magot kintről. De tavalyról is maradt pár zacsi, csak fel kell robizni még a helyét és ha meghozzák a komposzt a fóliába, akkor oda a kis kertembe is csempészek át belőle.
Nem tudom milyen fajta magot ültettél paradicsomból? Az meg nem is sejtem, hogy miért nem nőtt. Szerintem nem szerette a helyét, vagy pedig mikor kivitted kicsit edzeni kellett volna. Mi mielőtt kipalántázunk pár napig reggel lehúzzuk a fóliát, este fel, így a palánta mikor kikerül már jobban tűri a változást. Raktam fel pár képe, nem éppen abba a sorrendbe ahogy készül.
Sziasztok,
sarapod, mit termelsz a fóliában idén? Én tavaly ültettem paradicsomot a kertünkbe. Amíg a kis palántákat a lakásban felneveltem, nem volt gond, de kint a kertben nagyon nem akart nőni, egy palántát egy nagyon cserépbe ültettem, az kicsit nagyobb lett, de egyész nyáron ha egy kiló paradicsom lett rajta. Amiket a földbe raktam, azok fele csak virágzott, a másik felén 1-2 szem nőtt csak :(
Én a hétvégén saslikot csináltam, hétfőn bablevest és krémest. Az volt tegnap is. Ma grillezett csirke lesz zöldségekkel. Hétvégén töltött paprika kaliforniai piros paprikából. A többit még nem tudom. Pogácsát és valami sós borkorcsolyát keresgélek a neten.
Sziasztok szép napot mindenkinek
Vásárlásról nem igazán tudok beszámolni. Most volt, hogy egy kis körútra megyek Nagyváradra. De sajnos ember tervez, Isten végez. Szóval pakoltam és maradtam.
Ma rántott husi volt, tejgbe főtt sajtos burgonyával, és raguleves épp annyi, hogy el is fogyott. Holnapra viszont van még tegnapi paradicsomleves maradék, majd csinálok mellé valami második félét.
Ötletem nincs, tervezni nem akarok.
Sütésről se tudok beszámolni, mert van maradék almás süti, nem sütöttem semmit.
Gyönyörű idő van, csak nagyon vizes még a föld. Kint volta petrezselyem zöldért, csak úgy csucsogott a papucsom alatt.
Úgy néz ki ha így süt a nap és netán kis szél is jönne, a héten felhúznánk a fóliát. Akkor kész a munkahelyem, minden nap lesz mit csinálnom. Kicsit várom már, de azért tartok is tőle. Nagyon változatos az időjárás, nagyon ki kell pányvázni, mert nem akarok a levegőbe lógva telefonálni a fiúknak, mikor viszi a fóliát a szél.
Mindenkinek kellemes és szép hétvégét kívánok!
Sziaszto
Itt gyönyörű idő van, ezer ágra süt a nap. Jól bereggeliztünk, szokásos hétvégi, főtt krumpli, sült szalonna, főtt tojás, vaj, retek, zöldhagyma, finom friss kenyér. Adtunk az egészséges táplálkozásnak.
A piszkeszósz ahogy én csinálom, egészségesen!
Egy 40-50 dkg fagyasztott piszkét felrakok annyi vízbe, hogy egy ujjnyira lepje el, csipet sót teszek bele. Majd fedőt rá és hagyom kibontakozni, hogy jól megfőjjön.
Közbe egy vaniliapudingot összekeverek, kevés vízzel, 1 vaniliás cukorral, 1-2 kanál tejföllel, férerakom.
Egy tojást felütök, a fehérjét habnak felverem, a tojás sárgáját belekeverem a vaniliás - tejfölös pudingba.
Mikor a piszke megfőtt, akkor kicsit várok - hűljön - majd merülő mixerrel összepürésítem, rögtön vissza a tűzhelyre és öntöm bele a vaniliás tejfölös, tojássárgáját kóficot. Mikor már úgy látom kellő sűrű, akkor belekverem a felvert tojáshabot és azzal még 1 percig főzöm, de végig forgatom fakanállal benne a habot. Ha sűrűnek találom, tejjel fel lehet engedni. Mikor kész, félrehúzom, többször megkeverem, majd irány a leűteni. Nagyon finom langyosan is és hidegen is.
Ma rosszul indult a napom. Készültünk Nagyváradra, de az unokaöcsém - le is tagadom, hogy az - jött fel Bajáról és útközbe ellenőrizték, természetesen 2013.03.01-én lejárt a kocsija műszakija. No comment. Pakoltam és maradtam!
Így tegnap mivel megfőztem szegény családomnak, nehogy éhen haljanak szombaton-vasárnap, ma nem kell főznöm. De azt hiszem sütök valamit.
Annyira szép az idő, hogy lehet kimegyek kertészkedni is az udvarra.
Mindenkinek szép és tartalmas napot!
Szia - sziasztok
3 napja haldoklom, de még nem sikerült befejezni.
A piszkeszósz nagyon - nagyon finom, akár hidegen, akár melegen. Ha gondolod leírom, hogy készítem.
Nálunk is egyik kedvenc hús a tarja. Szaftos, nem zsíros, finom sülve, rántva, szóval jöhet mindennek. A karajt nem igazán szertjük, így nagyon ritkán van itthon.
A felújítás meg tudod egy kötelező muszáj. Semmi nincs olyan ami örök élet + egy nap. A mi házunk 7 éves, és már most a padlófűtés csöveit át kell mosatnom. Szóval engem se kell irigyelni ám! De muszáj megcsináltatni, mert ha leáll a fűtés már nem tudják megcsinálni és akkor a vízkő lerakódik, nehezebben jön fel.
Ha már ilyen nagy munkába vágjátok a fejszéteket, akkor szép sorba kell mindent csinálni. Ha a fürdőt kezditek, akkor ott villanyvezetékeket kicserélni, vízvezetékeket kicserélni, és így tovább. Nekem az a tapasztalatom, hogy nem érdemes a legdrágább, legmodernebb csapokat, szifonokat megvenni, mert előbb utóbb úgy is cserére szorul. Nálunk már 3 szifont cseréltek, sajnos a víz keménysége 29-es és ez elmond mindent. Pedig az egész házon van vízlágyító berendezés. Egyet viszont tudok ajánlani, ha árajánlatot kérsz, azt minimum 3 mestertől tedd. És akié a legszimpatikusabb, annak nézzél meg 1-2 munkáját és hallgasd meg azokat akiknél dolgoztak! Előre soha egy büdös bruznyákot ne adjál, az anyagot vegye meg, de hozzon róla számlát. Ez a legfontosabb, hogy ne üssön meg a guta a felujítás alatt.
Ha ilyenre vetemedsz, privibe írok neked valamit.
sziasztok,
Rea73, szuper a heti menüd, ilyen pizzát én is szoktam csinálni, néha fele ilyen, fele olyan, csak a sajt a tetején ugyanaz :)
Sarapod, a piszkeszósz milyen jó! Meg a meggyszósz és az almaszósz. Azt hiszem, tippet adtál hétvégére, natúrszeletet fogok csinálni meggyszósszal és főtt krumplival. Köszi a tippet!
Én hétvégén tepsis tarját akarok csinálni még meg madártejet, meg pár féle pogácsát.
Nagy dilemmában vagyok, fel kellene újitani a fürdőszobánkat, de nem tudom, hogy értelmes döntés-e erre elkölteni a spórolt pénzünket. Olyan bizonytalan a helyzet, én sose merek ilyenbe belevágni, mert ilyenkor talicskával toljuk kifelé a pénzt az ajtón... két hét múlva jönnek felmérni és megmondani, hogy kb. mennyibe kerülhet a dolog. Eddig sokszor ezeken a dolgokon próbáltam spórolni, de annyi igazán felújitandó dolog van már a házban. Ki is kellene mindent festeni újra, bele se gondolok, hogy az mekkora munka lenne.
Szép estét mindenkinek
Ma nem főztem semmit, viszont elfogyott minden maradék. Holnapra egy könnyű sajtlevest terveztem, zsemlekockával, sütök oldalast valami salátát csinálok mellé, és a nagy fiamnak lesz zúzapörkölt.
Még ma is szenvedtem, nem is ettem csak piszkeszószt, és sok sok vizet ittam.
Ki mit főz - süt a hétvégén azaz vasárnap?
Megyek, nézek valami finom sajtleves receptet.
Vásárlásról nem tudok beszámolni, mert csak a reggeli kenyér, újság ami kell. Bár ma látszik a párom volt boltba, mert ott a hűtőbe a túró rudi, meg a sport szelet, a spejzba meg a keksz.
Kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!
Sziasztok
Kicsit benéztem, de sok mindent írni nem tudok. Betegség ütötte fel a családba a fejét, - anyukám - így kedvem szinte semmihez nincs.
Ma főztem kolbászos tarhonya levest és sütöttem hurkát-kolbászt, volt mellé krumpli jóasszony módra, és savanyúság. Maradék sütit ettünk, ma nem sütöttem semmit.
Sajnos ebéd óta elég gallyul vagyok, pedig csak kis levest és hurkát ettem krumplival, savanyúságot, a kolbász már nálam mumus. Reggelre csináltam kövesztett szalonnát, de nem hiszem, hogy tudok enni belőle.
Holnapra maradt 2 adag leves, és van még egy kis piszkeszószom, azt fogom enni csak úgy a la natúr. Talán attól még nem leszek beteg.
Itt esett a hó, ki se mozdultam a házból. Ma a nagy fiam volt tanfolyamon, ő ment be anyuhoz is. Vitt egy kis szőlőt, kekszet, mézes negrót és ásványvizet neki. Én csak telefonon beszéltem vele, de nagyon jönne haza. Remélem, sőt tudom, hogy nem tartják bent sokáig, mert minden nap csak a "szállodai ellátsá" 12.500 Ft egy főre a kórházba. Azért tudom, mert 22 évet ott húztam le, és ha fizetni nem is kellett, de számlát kapott a beteg távozáskor. Természetesen erre még jönnek a vizsgálatok, meg a gyógyszerelés, de fizetni nem kell érte! Szóval igyekeznek mindenkit időbe hazaküldeni.
Kellemes hétvégét kívánok mindenkinek.
Sziasztok kedves Lányok, Asszonyok,
Úgy alakult, hogy itthon vagyunk a kisebbik lánykámmal a héten, mert betg lett, így főztem mindennap.
És ha már yígy alakult, egyúttal a "főzzünk a hűtőből" hetet is megtartottam. Ja, 3 finnyást és egy vegát kell jóllakatnom
Volt itthon: krumpli, hagyma, tej, tojás, darálthús, egy csirkemell, rizs, paradicsompür, konzervkukoric, darabka sajt,1 cukiini pár szem gomba...
Hétfő: maradt a hétvégéről gulyásleves rántotthús, rántott gomba, burgonyapüré és törtkrumpli.
Kedd: sonkás-kukoricás pizzát csináltam a családnak, sajátkészítésű paradicsomszósszal, ráment még a konzerv kukorica fele, a sajt és némi sonka+ lilahagyma felkarikázva.vega kaja: tötött cukini, a maradék gombából, hagymával, kis paradicsompürével készült a töltelék+ egy kis sajt a tetejére
Szerda: zöldségleves, rizses hús (maradék kukorica+ egy kis borsó is ment bele) vega: rakott zöldség
Csütörtök: maradt a rizseshusiból és a rakott zöldségből is, így ellazáskodtam a napot :)
Péntek: Lasagne egy nagy adag húsos, egy kis adag húsmentes,szintén saját paradicsompürével.
Szép napot mindenkinek :)
Sarapod!
Neked arany kezeid vannak! A gesztenyegolyónak elkérhetném a receptjét?
A kelt tésztákat én is imádom, sokkal jobban, mint a vajas vagy a leveles tésztát.
a mai ebéd nálunk paradicsomos spagetti lesz, holnap grillcsirkét csinálok tepsis sült zöldségekkel (sárgarépa, zeller, krumpli, hagyma, gomba).
Most igyekszem nem költeni, csak a spájzból/fagyasztóból főzni, túl sokat költöttem mostanában.
Köszönöm, biztos meg fogom csinálni, mert nálunk az ilyen sütik kelendőbbek, mint a torták. De még ennél is jobban szeretik a kelt tésztákat.
Ma nem főztem, tegnapi születésnapból maradt bőven kaja, sőt még holnapra is van.
ez a süti, ha érdekel:
http://mohakonyha.blogspot.nl/2011/08/zebrakocka .html
A tekercseid szuperül néznek ki :)
Szia
Nem ismerem azt a sütit amiről írsz. Kókuszgolyót szoktam csinálni, meg keksztekercset is.
Nekem pedig márciustól jön be a munka - fólia - én inkább ilyenkor érek rá egy kicsit jobban. Ilyenkor is akad jó sok papírmunka, de már látom a végét szerencsére.
A tavaszt én is várom, bár nálunk még tél se volt, meg jóformán hideg se nagyon.
Ma nem főztem, tegnap születésnapot ünnepeltünk és bőven maradt kaja.
Ezek nem most készültek, de finomak és szállíthatók.
Kellemes napot kívánok!
Sziasztok,
sarapos, a torta nagyon jól néz ki! Én hétvégén zebrakockát csináltam, a "tészta" darált keksz, kakaópor, cukor, baracklekvár, tej. A krém tej, kókuszreszelék, cukor, vanília, pici liszt krémmé főzve, kis vajjal lágyítva. Ezt kell rétegezni. Olyan, mint a kókuszgolyó, csak süti formában.
Most én is sokat dolgozom, ezért nem tudok írni. És már nagyon várom a tavaszt, a virágokat, meg hogy ki lehessen ülni a kertbe! Ti nem?:)
szép napot mindenkinek!
Sziasztok
Lianna a krumplis tészta nagyon csábító. Borsófőzelék volt nálunk is, de fehéren, finom volt, mind elfogyott. Dödölle pedig napirenden van. Brokkoli krémleves is volt, zsemlekockával. Pizzát pedig a nagy fiam sütött. Majdnem mintha összebeszéltünk volna.
Ma marhafarok leves volt, eperlevél tésztával, és sült hús piszkeszósszal. Imádjuk, még hidegen is megesszük, akár úgy magába is.
Holnap nagy kanállal eszünk, igaz ma van a születésnapja a páromnak, de holnap tartjuk, mivel a gyerekek most jöttek meg vasárnap este. No nem lesz semmi különös, csak 8-an leszünk a nagyon szűk család.
Én csinálok köreteket - majonézes borsó, majonézes kukorica, majonézes tojás, francia saláta - de mindenből csak kicsit, és sültes tálak lesznek. Majd jönnek a képek, rántott ez + az, töltött ez + az, sültburgonya jóasszony módra, és rizibizi. A torta már készen van, az ünnepelt kérésére oroszkrém torta, ahogy mi szeretjük.
Most pakoltam el egy csomó dolgot a hűtőbe, azt hiszem 2 hónapig nem kell semmi! Itt most beindult a disznóvágás szezon, és ez nálunk a bartelt jelenti!
Kellemes estét kívánok!
Sziasztok!
Edit, most én is megint úgy spórolok,hogy amit bevásároltam hó elején abból főzök.:) Hú, nagyon finomlehet ez a torta, pont nekem való!:)
A héten volt krumplis tészta, borsófőzelék sült virslivel, dödölle, pizza, saláta, szóval vegyes.:) Ma találtam egy kósza brokkolit a hűtőben, készült belőle krémleves, csirkemájas töltelékkel töltött csirkecombok, simán sütött csirkecombok, rántott gomba és rizs lesz a menü,meg persze saláta.
Sziasztok
Először is készen lett a sütim, itt róla a kép. No nem egy spéci fotós csinálta, csak én. A torta pedig akár milyen is, az én "kölyköm", mert kissé ferde, kissé csálé de jó! Ez a karamellás-mascarponés-hullalás-babapiskótás süti.
Ma nem főztem semmit!A párom megette a maradék barátfülét, nekem is hagyott 4 db-ot. Anyukám két lágytojást kért ebédre és főztem neki mellé teát. Igen szegényes, vékony kaja, de nem kívántunk semmit se.
Holnap marhafarokból lesz ököruszály leves, és vagy pincepörkölt vagy rántott csirke lesz. Még nem tudtam eldönteni. Elpakoltam a sok húst, hurkát-kolbászt. Így ebbe a hónapba még véletlenül se kell a hentes felé néznem se.
Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok!
Sziasztok!
Látom mindenki el van foglalva. Nekem ma nagyon jó dolgom van, nem kell főznöm.
A páromnak van még maradék barátfüle. Mi anyuval úgy gondoltuk egy napos böjtöt tartunk.
A hétvégén vágtak a faluba növendéket, és 2 helyen disznót, egy helyen pedig malacokat.
Én eléggé jól feltankoltam most malac és disznóhúsból. Vettem tepertőt, hurkát sütni és kolbászt. Oldalast, ezt már meg is ették. Vettem dagadót, belsőségeket, csülköt, körmöt, fület, májat, oldalas porcos részét, no ebből lesz egy jó pincepörkölt.
Aztán egy sonkát, egy tábla angolszalonnát, és egy tábla kolozsvári szalonnát, egy szép darab tarját - füstölni fogják - a többi meg természetesen először megy a sózóba, majd a füstre. De annyira örülök, hogy finom házi sertéshúshoz is hozzá tudunk jutni. Nem a bolti hirtelen felfújt táposokhoz.
Ki mit főz és süt a hétvégére? Holnapi sütim félig kész, még Hullalát kell rá felvernem és karamellel megcsorgatni. Remélem tudok róla majd fényképet felrakni, nem lesz annyira ronda!
Kellemes hétvégét kívánok!
Sziasztok, vásárlásról nem tudok beszámolni. Szóval csak a reggeli kenyér és pravda volt a költés.
Ma viszont finomat főztem, még pedig garnéla rákot, ázsiai módra.
Igaz csak én és a barátnőm evett belőle, de nagyon finom volt.
Anyunak és a családnak volt, még levesmaradék, lecsómaradék, és sült csülök maradék. Egy világért meg nem kóstolták volna, sőt azt mondták büdös.
A Hétköznapi ebédek topikba beraktam a képeket, nem akarom most ide is. Holnap májgaluska leves lesz, és valami tésztát kért a család. No csak normál - párom diós v. mákos - anyunak valami sós, meg a nagy fiam is gondolom inkább sósat kér!
A hétvégi kaja még kétesélyes, de hűtőből lesz az tuti.
Várom a tippeket, ez a túrófánk recije nekem is tetszik!
Sziasztok,
Antironia, ez a sütős túrófánk jól hangzik, ki fogom próbálni!
Lianna, azt a csíkokra vágott húsos tésztát én sertéshúsból is szoktam csinálni, jó hosszúra hagyva a csíkokat. Próbáld ki egyszer azzal is.
Én ma saslikot csinálok, hús-gomba-lilahagyma-paprika-szalonna. Sajtos krumplipürével.
sarapod, a hűtőtakarítás bizony nálunk is időszerű lenne. Csak nagyon sokáig tart tényleg kiüríteni a fagyasztót.
Ianiko, köszi a gyors fánk receptet, ezt is kipróbálom :)
Gyors fánk ügyben nálam ez a túrófánk jött be a legjobban! :-)
Nagyon utálok sok olajban sütni, tehát ez dupla nyereség! Nem kell mellette állni, és még egy csomó olajat is spórolok. :-)
http://ludanyo.blogspot.hu/2009/05/nagymamam-turo fankja-sutoben-sutve.html
Te ugye szabolcsi vagy...?
Volt két odavalósi kolléganőm, én tőlük hallottam hasonló receptet...
Baboskáposzta Anikó módra!
Sertéspörkölt alapra, rászórom a savanyúkáposztát, majd a száraz babot, kis szalonna bőrke, v. füstölt hús nem rontja el, kevés liszttel megszórom, fűszerezem, kevés só, bors,jól összekeverem vizzel felöntöm, hogy jól ellepje az egészet , és megfőzöm, kuktában. Jól összeérnek az ízek, nagyon finom. Esti program esetén nem ajánlott!:-))ianiko
Sziasztok Lányok!:)
Edit, nagyon sajnálom a szomszédasszonyod, szomorú!:(
Nehéz volt a Zsolti nélkül, sok minden összejött és nehéz volt ezt megoldani de mostmár jó.Végre újra itthon van!:)
Ma egy gyors kínai tésztát főztem - egy jó maréknyi csirkemellfilé csíkozva, lilahagyma, gyömbér, kurkuma, szójaszósz, spagettivel összekeverve, a végén bőven megszórva sezámmaggal.Isteni!
Sütöttem is- egy jó adag kelt tésztát, ebből készült fahéjas kalács, kakaós kalács és marcipános-mandulás csiga.
Sziasztok
Soha nem panaszkodott a szomszédasszony, rutinvizsgálat - hasi UH - vették észre, hogy epekövei vannak. Aztán felnyitották és sajnos rákos volt.
Ma zöldbablevest főztem, vajgaluskával. Maradék csülök volt, párolt káposztával. Végre összeszedtem magam és mivel hétvégén nem sütöttem semmit, ma egy sajttortát rittyentettem össze. Remélem jó lesz, egy napig hűtőbe kell tárolni, és utána megy rá a tejszín és a karamell.
Hűtőtakarítás volt, az egyik hűtőnek a mélyhűtője már nagyon jeges volt, - így több áramot is fogyaszt - gyors leolvasztottam, meg egy nagy átnézéssel helyrepakoltam mindent. Találtam még spenótot, sóskát, epervelőt, piszkét - köszméte ki, hogy ismeri - lecsónak paprikát, tököt, zöldborsót. Ja és 2 zacskóba kakasalkatrészeket. Most ezek lesznek soron, holnapra maradt leves, és lecsót csinálok mellé, nagy fiam kérésére.
Én még baboskáposztáról nem is hallottam. A fánk receptet pedig mentettem, jó az ilyen gyors fánk is, ha nincs idő másra. A rizses húst jó, hogy említetted, mert nálunk is már régen volt.
Pár dolgot kell vennem - ráma, vaj, joghurt, - de a fiam ma megy tanfolyamra és elintézi helyettem. Így olcsóbban jövök ki tuti!
További szép hetet kívánok mindenkinek!
Sziasztok!
Itt vagyok ! Hál istennek , semmi gond, mindenki egészséges! Apró problámákat, már nem is tekinjük problémának.
Edit! Nagyon sajnálom,hogy a szomszédasszonyod ilyen fiatalon elment :-((! Talán betegség, vagy hírtelen baleset ... mi történhetett?
Ilyen szomorú események miatt tényleg semmihez sincs az embernek kedve.. megértelek..
Más! Nagyon jól hangzik a sült csülök.. a héten én is csinálok.
Múlt héten volt , paradicsomos gombóc, lángos, baboskáposzta, sülthús,...
A tegnapi menü, borsóleves, rántott -cs .alsó, és felsőcomb -sertéshús is. Jégsalátás zöldség saláta. Gyors fánk délutánra.(13 kanál liszt, 2 tojás, 2 evőkanál cukor, 2 vaniliás cukor, fél cs, sütőpor, csipet só, 1 kefir vagy tejföl v. joghúrt-->>. kanállal szaggatni, olajban kisütni, lekvárral tálalni,:-))
A mai menü , maradék leves, paradicsomos káposzta fasírt, fiamnak rizseshús amit nem tud megunni.
A spórolás ebben az volt, hogy a baboskáposztába a fele sertéshúst tettem csak, ebből lett ma rizseshú. A paradicsomoskáposztába tett kicsi káposztát már fel kellett használni, így minden finom lett, és nem ment tönkre semmi, nem dobtam ki semmit. Még tudatosabban próbálok gazdálkodni, ebben ha nincs munka nincs pénz helyzetben.
Lianna!! Örülök, hogy a férjed épen hazaérkezett, volt öröm gondolom a lányok, és mindannyiotok részéről. A pihenés rátok fért, neked itthon kellett helytállnod a két gyerekkel,a férjednek a munkahelyén. Sehol sem egyszerű.
Finomakat főztél biztosan örül a férjed, végre egy kis hazai ízek.Nem is gondolná az ember amíg ilyen helyzetbe nem kerül, hogy a főtt otthoni étel mennyire tud hiányozni, és persze a gondoskodásról még nem is beszéltem.
Juszt!
Rakott zöldbab,...tényleg ,de régen csináltam már, köszi, hogy eszembe jutattad.
ianiko
Szia Lianna
Nem gond ha nem vagyunk fel minden nap. Van más munka is, - hólapátolás - na és meg jött a párod is. Vele is kell foglalkozni, meg a két lánykával is. Nekem úgy el repült ez a három hét, mint ha most írtad volna, hogy elutazik. Gondolom te nem így vagy vele?
Finomakat főztél, mint mindig.
A mai menüt már leírtam lentebb. Holnapra valami levest kell kitalálni, meg a maradék sült csülök mellé köretet.
Itt esett 10 cm hó kb. de nincs hideg, el fog olvadni és lesz jó nagy sár.
Privibe írok majd, gondok tudod mindig vannak, csak ahogy öregszik az ember, egyre nehezebben tolerálja őket.
Anikót már én is várom, nem tudom mi van vele? Remélem nem beteg?
Szép estét
A szomszédasszonyom halt meg, fiatal volt még 63 éves.
Reméljük a következő hét már nem ilyen lesz. Itt esett vagy 10 cm-es hó. De hideg nincs. Viszont minden porcikám, még a hajam is fáj ez az időjárástól van tuti.
Nálunk ma brokkoli krémleves volt, - fiúk dicsérték - el is fogyott. Aztán tegnap lesütöttem egy tepsibe oldalast, 2-3 db-ot megettek belőle, nyugodt voltam, hogy ami van az mára elég lesz! Aztán gondoltam egy jó zöldborsó főzeléket megennék! Meg is főztem. Mikor belenéztem a tepsibe, látom csak 4-5 db oldalas van benne. No az azért nem lett volna elég, mert én olyan egy csontosra vágom, szóval kicsikra. Gyorsan felraktam főni egy csülköt, és mikor már olyan jó 80 %-os volt, kivettem, kicsontoztam és beraktam a sütőbe. Szép pirosra sült, sörrel öntöztem meg egy kicsit. Aki nem kért zöldborsó főzeléket, annak volt egy kevés párolt káposzta mellé.
Sütni nem sütöttem semmit.
Sziasztok Lányok!
Kicsit el vagoyk havazva - szó szerint is, esik a hó tegnap óta.:) Pénteken megjött a Zsolti,azóta alig volt időm rá,hogy ideüljek. Húslevest, sajtos-pácolt karajt krumplipürével és almás-krémes tortát készítettem az érkezésére. Ebből volt még tegnapra is, ma főztem egy tárkonyos krumplilevest, csirkemellett áztattam fokhagymás tejbe aztán szezámmagosan paníroztam be, baconbe tekert csirkemájat és kukoricás rizst is készítettem.
Tegnap farsangolni voltunk, ma délután pihenés volt a program!:)
Edit, baj van? Beteg vagy vagy más gond? Nem szeretnéd leírni-kiírni magadból? Akár privát is!
Ianikó merre jársz? :)
Részvétem :(
hát, reméljük, a következő hét jobb lesz.
Én halat nem kaptam most a héten, így helyette rakott zöldbabot csináltam, konzerv babból. Ez elég spórolós lett.
Sziasztok
Ide ültem, nem valami jó a kedvem. De egyedül vagyok, a fiúk focizni mentek. TV-be semmi jó. Aludni meg nem tudok.
Tegnap vágtak a faluba 90-120 kg közötti malacokat. Vettem belőle dagadót, oldalast, egy első csülköt, és egy fél fejet. A fejből már elkészült anyukám kérésére a disznósajt. Oldalas felét lesütöttem, holnap majd valami köretet csinálok mellé. A dagadót meg jövő vasárnapra szánom.
A héten az Aldi-ba voltam bent vásárolni, hát nem igazán tudok semmi olcsó dologról beszámolni. Kávét vettem - szemeset - sajtokat, valami vastag olasz szalámit, spagettit, makarónit, étolajat, zöldpaprikát, almát, póréhagymát, köménygumót, kockacukrot, túrót, tejfölt és majdnem hanyatt estem a kasszánál. Kifizettem a koszorút, amit vettem a temetésre - mert ott is voltunk sajnos a héten - és a 30 ezerből nem hoztam haza pént. No most egy darabig nem megyek be az tuti.
Viszont nyílt egy kis bolt, ahol most nagyon jó árba vannak a mosószerek, tisztítószerek, papírtörlők - gyönyörű szép mintásak - és ami még jó, hogy ezek németből vannak hozva. Mert ugye mindenki tudja, hogy más az összetétele a MO-on csomagolt Persil meg Ariel mosószernek, mint amit kintről hozunk. De sajnos az öblítők is így vannak.
Nagy fiam ma mire felkeltünk csinált toast kenyérből melegszendvicset - azt a háromszöget - szóval el vagyok/vagyunk kényeztetve. Akartak menni műtrágyát szórni, de plusz fok volt és így nem tudtak kimenni. Legalább -5 C foknak kellett volna lenni, hogy a traktor ne süllyedjen el.
Holnapi menü még nem tudom mi lesz, főleg a levessel vagyok gondba, mert oldalas van, csak köret kell mellé. Sütöttem tegnap juhtúrós pogácsát, de sajna már elfogyott.
Sziasztok,
ki mit csinál hétvégén?
Én egyik nap pontyot sütök, meg kagylót ezekhez krumplipüré, hagymasaláta.
A másik nap bableves és fánk. Azt még nem tudom, milyen fánk, szeretném megtölteni pl vaníliapudinggal, de még sosem csináltam olyat. Most receptre vadászom.
pihenjetek sokat:)
Szép estét
Lányok csak felugrottam. Segítséget szeretnék kérni. Egy kedves ismerősöm kislánya elvesztette a babakocsiból a "katababát".
Itt küldöm a képet róla!
Sima Tescóba lett véve, sajnos már itt nincs és a környéken se.
Ha valaki lát vagy van neki ilyen és megválna tőle, nagyon kérem írjon.
Megveszem, vagy amit kérnek adjuk. Hanna azóta nagyon sír!
Sziasztok!
Általában csak zugolvaslak titeket, de múltkor gofrisütő-vásárlásról esett szó: vasárnaptól a Lidl-ben lesz, azt hiszem 3300ért, 5 db alakú gofrit lehet benne sütni.
No, gyorsan a "drágaságot" alátámasztandó...
http://www.tchibo.hu/Vizfuerds-meleg itedeny-nemesacel-p400026457.html
2290 Ft.
A KIK-ben tök ugyanilyet vettem 590 ft-ért Karácsony előtt. :-)
Na, Sarapod, lehet nyitni a bukszádat....! :-D
A Tchibo-shopban tényleg szoktak lenni "ellenállhatatlan" cuccok, de tapasztalatom szerint jóval drágábbak, mint egy hasonló termék pl. egy Aldiban v. Lidlben.
Ha jól emlékszem, tán 25 EUR körül volt hasonló kütyü német/osztrák webodlalakon...? Ez a 9 ezer akkor nem is annyira durván túlárazott....
No meg is nézem a Tschibo weboldalát, mire lehet még pénzt elverni a jövő héten...
Sziasztok!
Még mindig nem voltam vásárolni, spóroló üzemmódban vagyok - vagyis a barátnőm mégnem ért rá elvinni, a férjem pénteken jön haza.:) Hétfő-kedd maradék borsó leves volt és főztem egy jó adag csirkepörköltet tésztával. Alányokkal ez két napra elég volt!
Ma nem főztem, egy szép darab húsos szalonnát vettem ki a hűtőből, még eldöntjük hogy mi legyen ebédre!:) Lehet simán megsütve vagy süthetek gyorsan egy kenyérlángost is!
Nálatok mi a menü?
Pénteken jön haza a férjem, még nem tudom mit főzök de mindenképp valami finomat-:)
Edit, sikerült elintézni amiket eddig nem sikerült? Amúgy ez az ügyintézés horror, telefonon is vagy nem veszik fel vagy foglalt, áááá, hagyjuk is!:)
Bojana, írta,hogy a lányoddal laksz, ketten laktok csak? Hány éves?
Antironia, nekünk is anno azt mondták,hogy csak akkor szereltessük be ha olyat tudunk amit ki lehet vezetni a szabadba mert amúgy nem sokat ér.
Sziasztok,
a múltkor keresett valaki iylen sütőt. Jövő héttől lesz a tchiboban.
http://www.tchibo.hu/Cake-pop-suet-12-sueti nyalokahoz-p400026579.html
Ne bosszankodj! Annyi szép van az életben, aminek örülnöd kell! Mostanában a hivatalok, mint egy császár, úgy ülnek a nyakunkon, küldik a leveleiket feszt, akkor is, ha befizetted a számlát. Aztán Te igazold magadat, hogy igenis, befizetted.
Megpróbálják behajtani a sok kintlévőségüket.
De bezzeg, ha Te kérsz választ a leveledre, várnod kell a sorodra. Ez már így van.
De az igazság az, hogy a hivatalokban is egyre kevesebb az ügyintéző. Küldenek el mindenkit, csak azt figyeld, ha a telefonod ügyfélszolgálatát felhívod. Régen? Azonnal felvették. Most? Várnod kell, többször akár 5-6, vagy tán 10 percet is.
Mit mutat ez meg? Azt, hogy kevés az ember. Nem is tagadják. Mert volt, hogy emiatt felhívtam őket, hogyan van az, hogy olyan sokat kell várni. Természetesen burkoltan nyilatkoztak, hiszen a mai világban érthető, mindenki félti az állását, az ottani ügyintézők is.
Magnóra veszik a beszélgetést, de megértettem, hogy mi az ábra. Türelmes vagyok tehát, aki felveszi, mert nem tehet senki arról, hogy kevesen vannak.
*
Minden cég ott spórol, ahol tud. Bezzeg a vezetők?! Ők maguknak megszavaznak akármennyit.
Ez már így van. Szél ellen nehéz pisilni
*
Ne bosszankodj, nem érdemes! Ilyen cudarság miatt! Legfeljebb írsz, még egy levelet, egy EMLÉKEZTETŐT, hogy hol késik a válaszuk?
Hja a legjobb, amikor elküldik a levelet, s az abban kértek már lejárt időpontra érvényesek! Ha ilyenkor telefonál az ember, akkor azt mondják, hogy hja a posta.
Ez van, ezt kell szeretnünk.
*
Mi a lényeg? Van szemünk, szánk, tudunk enni, ha szerényebb ételeket is, van kezünk, el tudjuk végezni a munkánkat, van lábunk, el tudunk menni, ahová akarunk. Tehát összesítve: látunk, hallunk, beszélünk, írunk!
Van számítógépünk!
*
Hidd el, a meglévő dolgainknak tudjunk örülni! De nagyon! Már akkor a nyertes oldalon vagyunk! A sok idegesség, a rossz kedv melegágya a betegségeknek!
nézz optimistán a világba, még akko is, ha az a világ borongós! Ott egye meg az egér! Igazam, van, Kedvesem? Igazam van? - Bojana*
Szia
Nekem van tarkedli sütőm, de sajnos a legkisebb tojás se fér bele. Most meg mióta kerámia lapom van, nem is próbálkozom vele.
Bécsből én is zöldséghámozót és gesztenyekinyomót hoztam. Néztek is mint egy UFÓ-ra. De ez van. Ki minek tud örülni.
A www.nosalty.hu napi szinten rajta vagyok.
Ma maradékot ettünk. Szóval főzésről nem tudok beszámolni. Holnap majd valamit összeütünk.
Mosás volt a program, és töménytelen papírmunka. Most már kezdem én is unni. Sajnos a sok hivatal sz@rik a határidőkre, - no itt nem a büntésnél gondoltam - hanem a válaszadásra. Mert tudtommal 30 napon belül egy ajánlott levélre válaszolni kell. Ha nem, akkor tudatniuk kéne, hogy miért késik. Ma jól felhúztam ezen magam!
Nem akarok senkit elkeseríteni, de az ilyen jellegű szagelszívók kb. szenteltvíz hatásfokúak.
Csak az ér valamit, amiben erős motor van, és a szabadba kivezeti a szagokat.
Szia Sarapod2!
Menj fel a Bako Hungária honlapjára.
Ha nekik nincs, küld el a fotót a golyókészítőről, hátha beszerzik neked!
www.bakohungria.hu
Szép napot! Pogikata
Nyomozd ki azt a szagtalanítót, amiről már írtam. Felül beszívja a rossz szagokat - vagy alul? Ezt nem tudom, de egy másik lyukon pedig kifújja a jót, a frisset. Közben semlegesít.
Én is szeretnék egy ilyet, hirdették a tévében, de még nem jártam utána, egyéb +kiadásaim miatt.
*
Bojana*
Szép reggelt,
lianna, a nagybevásárlással én mindig olyan gondban vagyok. Időnként túl sok minden halmozódik fel a kamrában, igyekszem figyelni a lejárati időkre. Nálam fenn áll a veszély, hogy ha sokat veszek valamiből, akkor a végére bizony vészesen közelít a lejárati idő.
sarapod, a rácponty isteni! Jó ötlet jövő hétvégére :)
Bojana, lehet, valóban, hogy kis teljesítményű az elszívónk, ekkora szobához nagyobb kellene valószínűleg. Amivel két bajom van: a nagy elszívók hangosak, és drágák. Azt hiszem, kompromisszumot kell kötnöm, ha már amerikai konyhám van. Amit amúgy nem bánok, mert így nem vagyok annyira elzárva a konyhában ;) és ha mondjuk valami finom süti sül a sütőben, akkor az illatokat se bánom annyira ;)
bögrék, aranyos kiöntők, tányérkák, tálak.... apró fazekak... Most egy tarkedli sütőt vadászok! Abban jó sütni tükörtojást és "egérkét" - olyan fánkféleség!
Még külföldről is, anno Moszkvából egy hatalmas lekvárfőző fazekat hoztam. Mindenki tök hülyének nézett, huszonéves koromban. Más, apró, hordozható fekete-fehér tévéket, vodkát meg az ég tudja még mit, én pedig cipeltem az óriás lekvárfőző fazekat. Nem, nem néztek hülyének, szerintem nyilvánosan nem, de a hátam mögött, biztosan! Még a saját családom is.
De megmondom, itthon nem is lehetett, ugyan mostanában nem néztem, de olyan vastag fenekű szép piros zománcos fazék? Nem volt. Most? Nem tudom, nem kerestem...
A fűstölt sajtos sárgarépás krém IS szerepel a www.nosalty.hu-n és a Hetes lángos is! Így, ezen a néven: Hetes lángos.
*
No én hol lángost, hol fánkot készítek - ha van bent a hűtőben! Nagyon praktikus!
*
Ajánlom ezt az oldalt, nyithatsz virtuális receptkönyvet is, belementheted a Neked tetsző recepteket!
Lianna már csak pár nap, és jön a párod haza. Gondolom már nagyon várod és a lányok is. Nálatok milyen idő van, mert itt nagyon rossz, szeles, hideg, és havas eső esik. Még a kutyust se küldeném ki ilyen időbe.
Én is szeretem ha van itthon tartalék, no de max. 10 kg liszt, ugyan ennyi cukor, tej, rizsből kevesebb, prézlit én készítek. De van pár puding, és pár zacskó kész tészta is mindig itthon. Olajból egy 5 litereset veszek, meg 1-2 üveg olivát. Rámát is tartok itthon, meg ha van akciós vaj, abból veszek.
Én is keresem a golyósütőt, amelyikünk előbb rálel, ide írja be, jóóóóóó!
Gofrisütőm sincs, de fogok venni, mert a fiúk szeretik.
Nálunk ma ebéd a spórolás jegyébe készült. Volt marha nyakszirtem, abból leves 2 napra, sok zöldséggel. Aztán volt 6 szelet pontyom, abból volt rácponty, krumplival, zöldpaprikával, paradicsommal, tejföllel leöntve.
Volt egy fél fej káposztám, - nagyon kicsi - de főztem belőle paradicsomos káposztát, mert szeretem. A nagy fiamnak pedig darált húsból csináltam ilyen olasz fűszeres pörköltet, spagettivel és sajttal azt evett. Lassagne volt tervezve, de nem volt itthon a mártás hozzá. Így is finom volt.
Sütni nem sütöttünk semmit, majd holnap talán.
Én meg szinte konyhakütyü mániás vagyok. Mindent szeretek megvenni, kipróbálni. De azt is be kell vallanom, hogy van azért olyan gép amit nem használok. Pl: a pici fánksütő. Valami óborzalom kivárni mire kisüti az aprócska fánkokat.
De ez a gömbsütő most piszkál és járok is utána hol lehet kapni.
Szerintem mindenkinek van "mániája", kinek az utazás, kinek az arany, kinek a ruha-cipő, szóval senki sincs kivédve az ilyenek ellen. Igaz a "kes" szab határt mindennek. De én vállalom, hogy kütyümániás vagyok.
Nem jött át a link sajnos se itt, se privibe.
Üdvözöllek a topikba Bojana
Én is szoktam sárgarépa krémet készíteni, nem egésszen így. A receptem nekem is innen van egy topikból. Nálunk nagyon szeretik, csak várni kell vele legalább egy napot, hogy összeérjen.
Vásárolni általába én is teli hassal szoktam menni.
Most kaptam egy új lángos receptet én is, joghurtos. Ez is állítólag olyan, hogy több napig is el áll a hűtőbe. De be kell vallanom még nem próbáltam ki. Anyukám sütött tegnap reggel hagyományosat. Mostanába nem lesz sütve, mert az egész ház teli lett az "illatával".
A banánt csak hidegen és úgy a la natúr szeretem. De a gyerekeknek biztos jó ötlet lenne megcsinálni. Az enyémek ugyan már nagyon, majd ha lesz unokám.
Addig is, amíg nem lesz ilyen csodád! VIGASZ-DÍJKÉNT fogadd tőlem szeretettel, igaz ez nem édesség, de valami más, valami különleges mégis megvalósítható!
http://youtu.be/WwhKrA3wMYw
A vajas és a libazsíros változatot már elkészítettem! HIHETETLENÜL jóÓÓÓÓóóóóÓÓÓÓóóóóóÓÓÓóóóóóóÓÓÓÓóóóóóóó Boj ana*
http://youtu.be/2jq6Eao2V3A
Itt is sütő nélkül oldották meg, nézd meg, milyen ügyes a módszer! Remélem, jól sikerült ide másolnom a jó öreg YouTube-ról?! Bízom benne!
Bojana*
Az elszívót mikor tisztította szakember? Lehetséges, hogy kell bele vásárolni olyan tisztító nem tudom mit? Mert az is lehet, hogy az a betét telítődött?!
Nem vagyok szakember, nincs elszívóm sem, csak úgy vaktában tippelgetek!
Bojana*
Kérlek, ne értsd félre, nem tartom pénzkidobásnak! Csak meg szerettelek volna kímélni a csalódástól. Megszámoltad, mennyi golyó fér el benne? No és ha egy nagy tepsi piskótát készítesz, kiformázod a legkisebb pogácsa szaggatóval?! Az mennyi lesz! Idő, idő, idő! Időt sprórolsz.
Természetesen ha ez a vágyad, kívánom, teljesüljön!
De én, gyakorlott házisszonyként gondban lennék, hogy bekeverem a piskótát és részenként kisütni? Megbolondulnék!
*
Én olyan csapom-vágom-gyorsan vagyok. Nem tudom elviselni, ha egy gép diktálja nekem a tempómat.
Csak ez a gondolat vezérelt, no meg az, hogy egy géppel több, amit hányszor használnál?!
*
De legyen ez a Te örömöd, és sikerüljön, szívből kívánom! Bojana*
Sziasztok!
Már mindjárt ebéd, még sül a husi, rántott csirke, rizibizivel, salátával és borsó leves. A lányok kérték,most az ő igényük szerint főzök mert a férjem még nincs otthon.
Kelly,szerintem abszolút nem pénzkidobás az a gép, persze, lehet csinálni kiszaggatott piskótából de az más állagú, ezeket a golyókat könnyebb is lehet becsokizni.:) Amúgy abban egyet értünk,hogy ha olyan gépet veszel amit tényleg használsz,vigyázol rá, sok-sok évig megkönnyíti az életed. :)
A gofrisütőt nem tartom pénzkidobásnak,sokszor, sokfélét készítek benne, teljeskiőrlésű és grahamlisztből is szoktam,ebből tud a lányom vinni tízóraira, szóval ez egy jó vásár volt.
Ha látok valahol ilyen golyócskasütőt akkor biztosan beszerzem magunknak is!:)
Jövő héten valamelyik nap szeretnék elmenni nagybevásárlásra, liszt, cukor,olaj, ilyesmik, amiből szeretem ha van otthon elég. (normális kereteken belül:) - ismerek olyat akinek alaptól 10-20 liter olaj, 20-30 kg liszt, cukor van pluszban mindig otthon, annyit nem tárolok.:)
Bojana, a csokisbanán jó ötlet, még nem csináltam de fogok!:)
Szép vasárnapot nektek!:)
a szivacsot kipróbálom, beszámolok majd, hogy működik-e. Érdekes, van elszívónk, de nem semlegesít 100 százalékosan.
A banánt én is szoktam csinálni, epret is, de úgy, hogy a banánt vastagabb karikákra, darabokra vágom, azt egy hurkapálcára szúrom, lehet többet is egyszerre. Így hurkapálcával együtt csokiba mártom, és egy hungarocel darabba szúrva szárítom. Fini.
A kiszaggatott süti is jó ötlet, persze. Én úgy vagyok vele, hogy szeretem ezeket a konyhagépeket. Lehet, hogy egyszer picit többe kerül, de jó esetben akár 10-20 évig is megmarad. Pl. tésztát robotgéppel keverek, dagasztok, sokkal egyszerűbb, mint fakanállal vagy kézzel. Kenyérsütő gépem is van. A robotgép több, mint 10 éves és még mindig tökéletes. A kenyérsütő is van vagy 6 éves. Szóval relatív, hogy mi az olcsó, vagy drága. Megjegyzem, érdekes, hogy Lianna gofrisütőjét nem tartottátok pénzkidobásnak, de az én golyósütőmet igen :))) Persze egyik készüléket se muszáj megvenni, de szerintem ha van hely, ahol elfér és vigyázunk rá, jó, hoyg vannak ilyen gépek, amik megkönnyítik a munkát, esetleg olyan dolgot produkálnak, amit máshogy nem lehet ugyanúgy megcsinálni. Nem?
Szia, azert nem olyan filleres olog az amelyik a kepeden van, itt talatam, boltan is ennyi, vagy dragabb, mint itt:
Olajszag elkerülésére - egy mosogató szivacsot - belemártok ecetes vízbe és kiteszem egy tányérra. Magába szívja az olajszagot!
De lehet kapni, én még nem vásároltam, de a tévében láttam a hirdetését olyan készüléket, hogy a rossz illatokat beszívja felül és alul pedig az átszűrt, jó illatokat bocsátja ki.
Fogalmam nincs mennyibe kerül(ne) - ez is egyik vágyálmom.... Ilyen esetekre! Mint olaj... De az ecetes víz valamit kozmetikáz az illatokon..
*
A pogácsa szaggatós megoldáshoz mit szólsz? Nem tetszik? Szerintem jó ötlet (lenne) - Hiszen azt is lehet pálcára szúrni, mártani és cukorral meghinteni?!
És a csokoládés banán? Nem tetszett?!
Bojana, hm, lángos... Az az igazság, nem szeretem az olajszagot a lakásban :( de imádom a lángost :) a szomszédasszonyom ezt úgy oldja meg, hogy a teraszra viszi ki az olajsütőt, abban süti az ilyen dolgokat :)
Sarapod, ha addig nem találtok, tavasszal viszek nektek golyósütőt ajándékba;)
Én ma felesborsólevest csináltam meg csokiskekszet.
Tavaszi nagytakarítás, ne is mondjátok! Le kellene mosnom az ajtókat, de padlószőnyegünk van mindenhol, valamit alá kell majd raknom, hogy ne áztassa el a szőnyeget, nincs sok kedvem nekiállni.
Ti mit csináltok most a hétvégén?
Volna egy ötletem, de meg ne kövezzetek érte!
Amikor kisütöd a piskótát, normál, megszokott "tepsis" módon, ha a legkisebb pogácsa formázóval - amikor kihűlt - kiszaggatod, s úgy teszel vele, mintha olyan szép golyóskák lennének, amit szeretnél? megspórolod ezt a készüléket, mégis megvalósíthatod, amiért kicsit fáj a szíved. Íly módon egy kütyüvel kevesebb lesz a konyhádban, mert megoldottad egy LEGKISEBB pogácsa szaggatóval?! Vélemény?!
A maradékot pedig elkészíted somlói galuskának, főtt vaníliás pudinggal, olvasztott csokoládé krémmel?!
No, hogyan tetszik!?
*
Nálunk nagyon nagy sikere van a csokoládés banánnak! Úgy készítem el, hogy azt a szokásos kakaós (de KESERŰ) CSOKOLÁDÉT megveszem, azt a tortabevonót!
A banánokat átszúrom fogpiszkálóval, hogy ne feküdjenek le a tálra, de maradjon alattuk némi "levegő". Kiskanállal bekenem a banánokat, majd be a hűtőbe. Rádermed a csokoládé máz!
Újból ki, majd óvatosan megfordítom, szintén a fokpiszkálók segítségével, szintén marad alatta hely! Újból végigkenem, majd ismét hűtő!
*
Szépen megdermed rajta a csokoládé, majd amikor teljesen "felruháztam" - nem folyik, de "működik" a bevonó massza, no akkor kínálom! Természetesen tiszta tányéron.
A csokoládésat pedig elmosom.
Ennyi!
*
Családom tagjai, nagyon szeretik! Nem egy nagy ügy és valóban finom! - Bojana*
Ismeritek a Hetes lángost?
A receptje ott a www.nosalty.hu-n!
Ha akarod, lángos, ha akarod fánk! Egy hétig, no nálunk 5 napig marad meg a tészta, valóban egyszer lángost máskor pedig fánkot készítek. Olyanra formázom, utóbbit lekvárral, előbbit dinsztelt káposztával megrakva, vagy tejföllel, vagy sajttal.
*
Kiadós és jó megoldás!
Szeretettel üdvözöllek Téged és a Topic Tagokat is!
Már évekkel ezelőtt tanácsolta nekem valaki, hogy otthon lakjak jól, úgy menjek vásárolni! Így elmarad a kakaós csiga, a túrós batyu és egyéb felesleges dolgok megvétele. A leányzómmal tehát itthon eszünk, minden esetben úgy megyünk vásárolni!
Az alábbi receptet a www.nosalty.hu-ról "lőttem"! Nekünk nagyon "bejött", reggelire, időnként vacsorára is (hétvégén) most is készítettem, örömmel lakmározzuk.
Ha bárki ismeri, elnézést, a valaki nem, akkor boldogan teszem közzé:
amennyi nyers sárgarépát a reszelő kisebbik részén lereszelsz, u.annya füstölt karaván sajtot is reszelj le. Keverd össze tubusos majonézzel, kóstold meg, ízlés szerint sózd, vagy nem. Ízlésed és a krém mennyiségéhez mérten nyomjál bele annyi fokhagyma gerezdet, amennyit "elbír", tehát jó lesz és nem kesernyés az íze!
Tavasszal, ha lesz újhagyma, biztosan azt is belevágok, különösen a zöldjét!
A hűtőben SOHA NEM MŰANYAG, de kis zománcos lábasban tartom, zománcos fedővel lefedve.
*
Szegény krémnek, nincs sok ideje ott elmélkedni, ott a hűtőben mert egy-kettőre, kenyérre kenve télen forró teával, nyáron hideg limonádéval belakmározzuk!
Jó egészséget kívánok és jó étvágyat hozzá! No igen, hétvégére vagy vacsorára ajánlatos, az "illata" miatt... - Bojana*
Sziasztok Lányok!
Megvagyok még, nem vesztem el de ez a hét zűrös volt. Szülői,vásárlás,jelmezkészítés,rohanás oviba-suliba, reggel oda, délben vissza, délután megint vissza Mesiért,szóval nem unatkozom.
Spórolni végülis spóroltam mert nem vásároltam, az otthon lévő dolgokból főztem és egyszerű dolgok voltak. Ma is egy gyors tepsis krumplit dobtam össze ebédre. Holnapra vettem ki csirkecombot, abbóllesz valami és borsóleves.Ez biztos,a többi eldől!:)
Hétfőn vagy kedden mennem kell bevásárolni, még nem tudom hogyan és kivel de igyekszem mert fontos!
Edit, zöldpaprikát én is veszek mert szeretjüka z erőset, meg lilahagymát és uborkát,azt a lányok is szeretik.
Kelly,hallottam már a sütinyalókárólde még nem csináltam. Ilyen sütőt nálunk nem is láttam még.
Anikó, anyósom szokott a Pennybe járni, mostpl.vödrös tejfölt hozott olcsón, én sokat használok sütésre is,ez megérte. 399 volt egy 900 grammos!
Sziasztok, felugrottam ide is. Sok spórolásról nem tudok beszámolni. Csak pár dolgot vett a fiam tegnap a városba. Igazából a hűtőből főzök és a kamra tartalmából sütök.
Ma reggel lángos volt, anyukám készítette, én csak oda tettem neki mindent. Mire elmondom mi hol van, addigra oda is teszem. Jó sok fokhagyma-tejföl-sajt volt rajta. Mindenki nagyon jólakott. Ebédre gondolni se tudunk még.
Most néztem az egyik akciós újságot, onnan kell pár dolgot vennem, főleg takarításhoz. A hó végén el kell kezdeni a nagytakarítást, mert márciusba már itt a fólia.
Vasárnapra ebéd terv: leves még nincs, van brokkolim, zellergumóm, valami krémleves, aztán a nagy fiam Lassag-nét kért, én meg anyu rácpontyot ennénk. A párom még nem mondta mi is a kérése, ezeket kell valahogy összehangolnom. Sütni pedig kevert mákost szeretnék, annyira gusztát tett fel valaki, muszáj megsütnöm.
Kellemes hétvégét kívánok mindenkinek.
Végignéztem a google barátom, de ott nincs ilyen sütő.
Ha valaki valahol rátalál, megírja, hátha esetleg itthon is lehet már kapni? Ígéret van, hogy hoznak, képet adtam róla akik mentek Ausztriába, de mind a kettő férfi.
Már lehet! Időn túl van már! Nyugdíjas lesz egy hónap múlva, nem kell már féltenie.
Igen, vettem. Hétfőn voltunk anyukámmal pedikűrösnél. Míg őt "csinálta" addig én irány a turi. Kell egy kis megnyugvás nekem is.
Nekem ilyen golyósütő kell, már ment a "láncreakció" valaki csak fog hozni?
Ismerlek, mint a rossz pénzt!
Vettél mostanában valami tuti cuccot a turkálóban?
Na majd gondolok rád, ha látok ilyen nélkülözhetetlen cuccokat... :)
Szép estét
No, nekem mint konyhamániásnak ilyenem még nincs. De lesz!
Most megyek, mert már leesik a fejem, csak még olvasok, és holnap írok.
Jó éjt!
Ilyesmit én sokkal olcsóbban, külön ketyere nélkül is szoktam csinálni.....
A piskóta v. más sütemény széleit (amit úgyis levágnék) feldarabolom, és pici rummal, v. lekvárral, egyéb ízesítőkkel golyóvá gyúrom, és mehet rá a csokibevonat, vagy egyéb színes firlefranc.
Annyi "nélkülözhetetlen" konyhai kütyüm van már, hogy nem veszek semmi olyat, ami csak egy dologra jó....
sziasztok,
Sarapod2, az ilyen cukkinis krémeket én is nagyon szeretem, krémsajttal, tejföllel, reszelt sajttal ízesítem általában. A sárgarépásat is így csinálom, csak azt nyers reszelt répából a fenti hozzávalókkal.
Ianiko, a nagy fazék bableves jó ötlet, jövő hétre én is csinálok. Most hétvégén felesborsó levest fogok csinálni. A férjem nem lesz itthon, ő nem szereti, ilyenkor olyat szoktam főzni, amit én megeszek, de ő nem :)
Lianna, a gofrit én is szeretem, főleg csoki- vagy vaníliaszósszal.
Nem tudom, hallottatok-e már a cakepop-ról... ez olyan piskóta, amit kis golyóknak sütnek ki, olyan sütő kell hozzá, mint a gofrisütő. Ausztriában pár euróért kapni. Az ilyen kis sült sütigolyókat pedig valami mázzal bevonják, aztán színes cukorral díszítik, és botra szúrják, mint egy nyalókát :) Na az jó móka, olyat is szoktam csinálni.
Vettem közben függönyt, Ike.-s anyag (olcsó volt) és itthon varrtam meg.
Sokat spóroltam a normál rövidáru bolthoz képest, ott iszonyat ára van az anyag méterének.
Látod Anikó ezek az élet apró örömei. Ritka ahol ilyen gyorsan pikk-pakk megy minden. Én is most kaptam novemberbe, de még az új számát nem jegyeztem meg.
Köszi, hogy megint megírod mi - hol mennyi. Sajnos mi ezeket az újságokat nem kapjuk meg.
Spenótot raktam el a nyáron, abból van még, kefírt pedig itthon csinálom. Itt a faluba van jó házitej és van hozzá gépem. Natúrt készítek, és aki akarja az ízesíti gyümölccsel, lekvárral, szörppel, műzlivel. Tojás még nálunk egyenlőre 35 Ft. Juhtúróm van, abból készülök sztrapacskát csinálni, és még egy adag pogácsa is lesz belőle szereintem.
Sajnos a karalábé, karfiol, zeller, cukkini ára az egekbe van. Cukkinim van megsütve 2-3 db-ként elrakva, abból reggeli krémeket szoktam csinálni.
Cukkinim is van lepárolva, vörös és fokhagymával is, attól függ mit akarok belőle csinálni. Karfiolt én üvegekbe rakok el, nekem jobb mint mélyhűtőbe. Almát vettünk mi is, 3 féléből 3-4 db-kat. De inkább veszek mindig frisset, mint régen ládaszámra vettük, és ott fonnyadt meg.
Narancson gondolkodom, ha ilyen "ócsó" és egy jó bólét csinálok, vagy pedig 3-4 kisüveg narancslekvárt. Az mindig kapós, most pedig kaptam más receptet is, jó lenne kipróbálni.
Paradicsomot ilyenkor nem szeretem, íztelen. A sajátunkból van a mélyhűtőbe pár darab, de az csak pörköltek és levesekhez jó, no meg lecsóba. Zöldpaprikát a fiúk miatt kell vennem, mert szeretik, pedig olyan erős, mint a patkányméreg.
További kellemes hetet és vegyük észre az életbe az apró örömöket is.