Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Esküvő Olaszországban

grotta
Létrehozva: 2005. augusztus 9. 12:55
Sziasztok!
Párommal elhatároztuk, hogy áprilisban összeházasodunk,de múltkor egy fórumban olvastam, hogy egyre többen házasodnak külföldön.
Nagy kedvem lenne "megszökni" a teendők és a népes rokonsereg elől, ezért eszembe jutott, hogy mi lenne, ha mi is külföldön kötnénk egybe életünket?!
Szerintetek mennyi időbe telik itthon elintézni mindent és kb. mennyibe kerül a külföldi esküvő?
Akinek van tapasztalata vagy tud bővebb információt adni, kérem írjon!
Köszönöm!
  1. 2005. augusztus 9. 13:132.
    Ez engem is érdekel!:)
    Várjuk együtt a többieket!
    előzmény:
    grotta (1)
     
  2. 2005. augusztus 9. 13:393.
    Na, valaki segítsen már nekünk!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  3. 2005. augusztus 9. 13:414.
    Úgy látszik a többieket nem csigázta fel ez a téma. . . :((
    előzmény:
    BJuci (3)
     
  4. 2005. augusztus 9. 13:425.
    Ja!
    Amúgy volt már ilyen topik, azt hiszem hawaii-os, de ott nem igazán tudtam meg érdemi dolgokat, csak utazási irodák oldalait, de azok mind olyan egzotikus helyek voltak!
    előzmény:
    grotta (4)
     
  5. 2005. augusztus 9. 13:456.
    Nekem ott volt Olaszorszagban valaha, 33 evvel ezelott. . . disszidaltunk, utcai ruhaban kotottunk hazassagot idegen tanukkal. . . . . . a volegenyen oltony, rajtam fehet nyari ruha, feher szandal, kezemben margaretacsokor/ mert azt szerettem/ a hajamban egy szal belole. . . . . es csak polgari. . . . . . csodas elmeny volt, semmivel nem volt kevesebb a hangulat mintha otthon lettunk volna, sot kimenve a terre/ Trieszt/ ahogy korulneztem azon az agusztusi napon hat ragyogott a vilag. . . . . idegen, csodas orszag, legkor, keklett a tenger. . . . . . sosem bantam meg hogy igy kotottuk. . . . . de meg a fickot se akivel. . . . . . tokeletes hazassagnak bizonyult, a vonzodas mellett meg az egymas legjobb baratai is vagyunk. . . . . . de tenyleg. . . . . . . kivanok nektek is hasonlo elmenyt. . . . .
    előzmény:
    grotta (1)
     
  6. 2005. augusztus 9. 13:477.
    Hú, köszi!
    És milyen papírmunkával járt a dolog?
    előzmény:
    leiw (6)
     
  7. 2005. augusztus 9. 13:478.
    Engem is érdekelne a téma, de szerintem erről nem sokat tudni. Igen, az utazási irodák megszervezik a tengerparti, stb. esküvőt. Ha pl. Olaszországban akarsz esküdni, akkor kérdezősködj ismerősöknél, akik éltek Olaszországban, v. ha megy vki ismerős mostanában, akkor ő is meg tudja kérdezni. Esetleg felhívhatod az olasz konzulátust.
    előzmény:
    BJuci (5)
     
  8. cph
    cph
    2005. augusztus 9. 13:499.
    Nagyobb esküvőszervező cégeknél érdeklődtetek már?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  9. 2005. augusztus 9. 13:5210.
    Én addig eljutottam, hogy egy olasz honlapon találtam egy esküvőszervező irodát, írtam is nekik, mire megadták annak a szervezésnek a költségeit, melyet ők vállalnak, pl. :leszervezik a polgári és egyházi esküvőt, hogy van-e abban az időpontban hely, fotóst hívnak, éttermet, szállodát foglalnak. Ez kb. 100 000 Ft.
    Én kértem tőlük egy részletesebb árkalkulációt, hogy mindennel (fotós, étterem, kb. 1hét szállodai tartózkodással) mennyibe kerül, mire azt válaszolták, hogy vegyem fel a kapcsolatot a római magyar nagykövetséggel. Én már beszéltem velük is, a polgármesteri hivatallal is, de ha kikérek minden papírt, felmegyek Pestre a hivatalos fordítással, elmegyek a nagykövetségre és még mindig nem tudom, hogy mennyibe kerül Olaszországban ez az egész, akkor kidobtam egy csomó pénzt, plusz 3 hónap múlva kérhetem ki megint az egészet, mert akkor a magyarországi esküvőmhöz kellenek ezek a doksik. . . nem egyszerű!
    Azért lettem volna kíváncsi, hogy zajlik ez valójában!
    előzmény:
    BJuci (5)
     
  10. 2005. augusztus 9. 13:5211.
    A konzolátuson a nő nem sokat tudott mondani, igaz még egy hónapja Málta volt a favorit, és azt kérdeztem!
    De az esküvőszervező jó megoldás lehet, mindjárt utána is kérdezek!
    előzmény:
    margarétra (8)
     
  11. 2005. augusztus 9. 13:5312.
    Ezek szerint te ki akarod vinni a családot is az esküvőre?
    előzmény:
    grotta (10)
     
  12. 2005. augusztus 9. 13:5913.
    Nem, a család marad itthon:) ez titokban zajlana!
    Egy kicsit izgulok, hogy mit fognak hozzá szólni, főleg anya, ha megtudja, hogy lemaradt. . . :( egy szem lánya vagyok, de már annyi embert meg kellene hívni, hogy a szűk 50 főből már nem is tudom hánynál járunk, csak hogy ne legyen sértődés belőle!
    Meg a legénybúcsút sem díjaznám!
    előzmény:
    BJuci (12)
     
  13. 2005. augusztus 9. 14:0314.
    50 fő! Az nem is sok! Mi már a 250-nél járunk! Mi ktg. csökkentés szempontjából gondolkodunk a szökésen!:)
    előzmény:
    grotta (13)
     
  14. 2005. augusztus 9. 14:1215.
    nem tudom, hogy a hozzaszolasommal segitek-e, de leirom neked!:-)
    nekem ugy zajlott, hogy Mo-n kertem kulfoldon (es kulfoldivel)kotendo hazassaghoz anyakonyvi kivonatot, erkolcsi bizonyitvanyt, (voltam-e buntetve, folyik-e ellenem eljaras). a hivatalos forditoirodaban lefodittattam. romai kovetsegen bemutattam, + alairtam akarhany papirt a jovendo ferjemmel egyutt, amit az elozoekkel egyutt kellett benyujtanom a helyi onkormanyzatnal. aztan kitaltak, hogy hogy hitelesitenem kell a nagykovet alairasat. elmentem a megyeszekhelyre, es ropke nehany oras varakozas utan sikerult. vissza az onkormanyzathoz, kitoltottunk ot kilo papirt, es lehetett 'publikalni'. ez azt jelenti, hogy az onkormanyzat elotereben van egy oriasi tablo, ott kifuggesztve, hogy x, es y ekkor es ekkor hazassagot kivannak kotni. egy honap utan lehet hazasodni.
    "csak ennyi"!:-) egy csomo penzbe kerult, es rohangalasba.
    de en, mint emlitettem az elejen, olasz pasassal hazasodtam, szoval nem tudom, hogy rad ugyanezek vonatkoznak-e. azert azt ne felejtsd el, hogy Olaszo. -ban a burokracia felelmetes mereteket olt!:)) sajnos. . .
    előzmény:
    grotta (10)
     
  15. 2005. augusztus 9. 14:3116.
    Köszi! Elég sokat kellett utánarohangálni. . . de , ha az ember férje olasz, azért megéri!:))
    előzmény:
    saschamora (15)
     
  16. 2005. augusztus 9. 14:3317.
    Szió :) én tavaly októberben dél tirolba mentem férjhez egy itteni sráchoz. A mindkettönktöl a lakcímnyilvántartóban tárolt adatok és hitelesített fordításuk kellett plusz szül. akvi és fordítás - neki persze minden ott volt egyben már az anyakönyvi hivatalban úgyhogy csak az enyémet kellett fordítani ;) mikor minden megvolt és a milánói konzul is ráütötte a pecsétet, akkor aláírtuk az anyakönyvvezetö elött, hogy össze akarunk házasodni, ö kifüggesztette ezt a polgármesteri iroda elött, mert 2 vagy3 hétig kint kell lennie, aztán a paphoz is elmentünk, elvittük neki mindkettönk keresztlevelét (a magyar latinul van kiállítva, nem kell fordíttatni) megkérdeztük vállal-e bennünket, ö is aláiratta velünk az ö papírjait és kifüggesztette a templomnál két hétre utánna el kellett vinnünk töle az igazolást, hogy ez megtörtént és senkinek nem volt kifogása a házasságunk ellen. Akkor lehetett csak összeházasodnunk - ja itt olaszban a templomi esküvö többnek számít mint a polgári, az azt jelenti, ha templomilag akarsz összeházasodni, akkor polgárilag már nem kell - a templomban írod alá a polgári esküvö papírjait is. Két tanu kell hozzá - lehet idegen is, csak a nevüket igazolvánnyal be kell mutatniuk a papnak aki azt feljegyzi ;))
    Nálunk az egész csak a fordítási költségbe került, kb. 100 Euró meg a papnak és orgonistának össz. 30, utánna csak kávézni voltunk és pizzzát ettünk 9 személy össz-vissz mi azt sem gondoltuk, hogy ennyien leszünk ;))) ja és fényképészt rendeltem még hozzá, aki digitális felvételeket csinált 150 Euróért kb. 150 képet CD-ROM-ra, elöhívási költség külön jött még hozzá. Mindent egybevetve totál szuper volt, megnézheted a bem. oldalamon ;)) (jelszó: Pöttyös)
    Sok sikert! Remélem tudtam segíteni :))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  17. 2005. augusztus 9. 14:3818.
    Ja elfelejtettem - az esküvö elötti estén gyónnunk is kellett, de ez csak inkább egy beszélgetés volt a papnál otthon ;) kb. egy héttel elötte megbeszélte velünk, melyik szöveget akarjuk hallani az esüvön és hogyan akarunk válaszolni - meg van egy házasságfelkészítö kurzus is, ami templomi esküvönél kikötés, de máshol is meg lehet csinálni, vagy késöbb is - nekünk még máig nem szól a pap, hogy mikor menjünk ;))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_954878 (17)
     
  18. 2013. július 16. 22:3319.
    Szia! Leírnád az olaszországi szervező elérhetőségét? Köszi!
    előzmény:
    grotta (10)
    2005-08-09  13:52

Címlap

top