Fotó

Ételt osztanak és élményt ajándékoznak: egy nap a Segítő Angyalokkal

A Segítő Angyalok Alapítvány egy fiatal értelmiségiekből álló önkéntes csapat, akik nemcsak ételről gondoskodnak a rászorulóknak, hanem programokról is. Végigkövettük egy sűrű vasárnapjukat, amikor gyerekeknek és hajléktalanoknak is segítettek.

Fotók: Bankó Gábor

Az Egységesített Gyógypedagógiai és Módszertani Intézet diákjai 5.30-kor indultak Pécsről, hogy a Segítő Angyalok Alapítvány a karácsonyi Élményház program keretei között vendégül lássa és sok meglepetéssel várja őket. Sokan közülük nem is aludtak, annyira izgatottan várták az első látogatásukat Budapesten.

Az alapítvány önkéntesei villásreggelivel várják a gyerekeket a Madách téri KIOSK étteremben, ami a csapat egyik alapítójáé, Hlatky-Schlichter Huberté. 

Az önkéntesek saját gyerekeiket is magukkal hozták segíteni, hogy a Heti Betevő Egyesület ételosztására készítsenek 350 adag rántott húst hagymás törtburgonyával, és hozzá mézeskalácsot süssenek. A rántott hús az ételosztásra járók karácsonyi kívánsága volt, és a Rés Alapítvány női hajléktalanszállójára is jutott belőle.

A gyerekeket lufifújó bohóc…

…és bűvészshow is várta.

Ezt követően a csapat a Minipolisz nevű interaktív kiállításra látogatott el, ahol olyan „felnőtt dolgok” gyerekjátékká avanzsált verzióit lehet kipróbálni, mint például az élelmiszerüzlet…

…az állatorvos…

…vagy a vasúti közlekedés.

A gyerekeket a Fővám téri Up&Down étterem látta vendégül ebédre. 

Első fogás: húsleves.

A második: lasagne.

Fotó: Bankó Gábor

A Segítő Angyalok Alapítvány önkéntesei még nyitás előtt 50 könyvet, ruhákat, tisztálkodószereket, pipereholmikat és a KIOSK-ban készített rántott húst tartalmazó ajándékcsomagot helyeztek el a Rés Alapítvány női szállóján karácsonyi meglepetésként. Kamarás Adrienn, az Alapítvány elnöke azonban hangsúlyozza: fontos, hogy „ne csak a karácsony szóljon a jótékonykodásról”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.