Gasztro

Tejszínes cukkinileves

Hozzávalók





• 700 g friss mini cukkini
• 1 csomó újhagyma
• 30 g vaj
• 2 db tojássárgája
• 1 dl tejszín
• 1 liter csontlé vagy 2 db tyúkhúsleves kocka
• 1 csomó kapor
• 1 csomó petrezselyemzöld
• só, őrölt bors, őrölt szerecsendió, friss tárkony


Elkészítése

A cukkinit megmossuk, de ne hámozzuk meg, a kétharmad részét vékony karikákra szeleteljük, a megmaradt részt apró kockára, a vöröshagymát, a kaprot, petrezselyemzöldet és a tárkonyt finomra vágjuk. A húsleveskockát kb. egy liter vízben feloldjuk. A vöröshagymát a vajban üvegesre pároljuk, beletesszük a karikára vágott cukkinit, néhány percig fedő alatt pároljuk, majd hozzáöntjük a húslevest, és puhára főzzük, kb. tizenöt percig.

Közben a finomra vágott kaprot, a petrezselymet és a tárkonyt elkeverjük a tojássárgájával és a tejszínnel, majd a tűzről levett levesből néhány kanálnyit hozzáadva simára keverjük, és állandó keverés mellett a forró leveshez öntjük. Felforralni már nem szabad. Ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top