Gasztro

Fûszeres malac





Hozzávalók:

• kb. 3 kg bőrös, csontos malachús
• 10 megpucolt fokhagymagerezd
• 2-3 ág friss rozmaring
• só és frissen őrölt bors


Elkészítése:

1. Bekapcsoljuk a sütőt 220 fokra (gázsütőn ez a 8-as fokozat).

2. Elkészítjük a fűszer-pasztát. A megpucolt fokhagymagerezdeket apróra vágjuk, a rozmaringról leszedjük a leveleit, és sóval meg frissen őrölt borssal összeőröljük őket egy tisztára mosott kávédarálóban. Ha úgy látjuk, hogy a fűszer-paszta túl száraz lenne, tehetünk hozzá 1-2 kávéskanál olívaolajat, de fontos, hogy ne legyen túl híg.

3. A megmosott, szárazra törölt malachús bőrét éles késsel ½ centi mélyen kockásra bevagdossuk. Ezután a húsos részbe 3-3 centinként egymás mellett több helyen beleszúrunk, és az így kapott lyukakat kitágítjuk. A lyukakat aztán olyan mélyen, amilyen mélyen csak tudjuk, megtömjük a fűszerpasztával.

4. A fűszeres malachúst beletesszük egy nagy tepsibe, és 30 percre berakjuk a forró sütőbe. Ezt követően levesszük a sütő hőfokát 120 fokra (gázsütőn ½-es fokozat), és legalább 10 órán át hagyjuk, hogy ráérősen megsüljön. Hagyhatjuk tovább is, annál omlósabb lesz. Akkor van kész, amikor már nagyon éhesek vagyunk, és késznek nyilvánítjuk. Ez a sütési technika nem más, mint a hagyományos kemencében történő sütés modern változata: a hús nagyon alacsony hőfokon szépen, lassan sül át, és ettől hihetetlen omlós lesz.

6 adag lesz belőle






Kóstold meg ajánlatunkat!


• Ha előre készülsz… Mustáros-szőlős csirkecombok »
• Ha kettesben ünnepelsz… Mandarinos csirkemell »
• Ha már túl sokat ettél… Édeskömény-saláta vöröskáposztával és füstölt lazaccal »
• Ha különlegesre vágysz… Kacsamell vörösboros áfonyamártással »
• Ha valami olaszosra vágysz… Mozzarellás tészta citrommal, fokhagymával és sonkával »
• Ha a baba is ünnepel… Baba – menü: Sütőtökös pulyka túróval
Mama-menü: Vajas pulykacsíkok chilis sütőtökpürével »

• Ha hagyományos ízeket szeretnél… Gesztenyés pulyka »
• Ha unod már a rántott halat… Daniel sült lazaca »
• Ha megszállottan szeretsz sütni… Házi croissant »

Stahl Judit az Oli-Olá szilikon konyhai eszközeire esküszik »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top