Gasztro

Gesztenyés pulyka

Hozzávalók:





• 15 deka aszalt szilva, kimagozva
• kb. 1 deci száraz vörösbor
• 30 deka pulykamellfilé, 1×3 centis csíkokra vágva
• só és frissen őrölt bors
• 1 evőkanál liszt
• 2 + 1 evőkanál vaj
• 1 + 1 evőkanál olívaolaj
• 1 gerezd fokhagyma, megpucolva és finomra zúzva
• 1 csokor újhagyma, fehér része vékonyan felkarikázva
• 15 deka mirelit hámozott gesztenye, felolvasztva
• 2 deci forró víz
• ½ húsleveskocka
• 1,5 deci tejszín
• 1 teáskanál étkezési keményítő
• 2 marok friss kakukkfű, apróra vágva


Elkészítése:

1. A magozott aszalt szilvára annyi vörösbort öntünk, hogy ellepje a szemeket. Betesszük a mikróba, és közepes fokozaton 1-2 perc alatt megpuhítjuk a szilvát a borban.

2. A felcsíkozott pulykamellet megsózzuk, megborsozzuk, és összekeverjük a liszttel. Ezután egy közepes méretű serpenyőben összeolvasztunk 2 evőkanál vajat 1 evőkanál olívaolajjal, majd ezen a keveréken megsütjük a pulykacsíkokat. Ha készen vannak, szűrőlapáttal kiszedjük őket, és félretesszük.

3. Beleteszünk a serpenyőbe még 1 evőkanál vajat és még 1 evőkanál olívaolajat, aztán megpároljuk benne a zúzott fokhagymát és a felkarikázott újhagymát.

4. Amíg a hagyma puhul, feloldjuk a leveskocka-felet a forró vízben, valamint egy kisebb keverőtálban kézi habverővel csomómentesre keverjük a tejszínt az étkezési keményítővel.

5. Visszatesszük a serpenyőbe a megsütött pulykacsíkokat. A hagymás pulykához aztán hozzákeverjük a vörösboros aszalt szilvát, a felolvasztott mirelit gesztenyét, és hozzáöntjük a 2 dl kocka-levest.

6. A gesztenyés pulykát megsózzuk, megborsozzuk, és felforraljuk. Néhány percen át csendes forrásban tartjuk, hogy az ízei jól összefőjenek.

7. A gesztenyés pulykához végül hozzáöntjük a keményítős tejszínt, és kevergetve besűrítjük vele. Vigyázat, nem szabad hosszan melegíteni! A keményítő egy idő után ugyanis elkezd lebomlani, és ettől az étel felhígulhat.

8. Tálaláskor a gesztenyés pulykát apróra vágott, friss kakukkfűvel hintjük meg.

2 nagy adag lesz belőle






Kóstold meg ajánlatunkat!


• Ha előre készülsz… Mustáros-szőlős csirkecombok »
• Ha kettesben ünnepelsz… Mandarinos csirkemell »
• Ha sokan jönnek… Fűszeres malac »
• Ha már túl sokat ettél… Édeskömény-saláta vöröskáposztával és füstölt lazaccal »
• Ha különlegesre vágysz… Kacsamell vörösboros áfonyamártással »
• Ha valami olaszosra vágysz… Mozzarellás tészta citrommal, fokhagymával és sonkával »
• Ha a baba is ünnepel… Baba – menü: Sütőtökös pulyka túróval
Mama-menü: Vajas pulykacsíkok chilis sütőtökpürével »
• Ha unod már a rántott halat… Daniel sült lazaca »
• Ha megszállottan szeretsz sütni… Házi croissant »

Stahl Judit az Oli-Olá szilikon konyhai eszközeire esküszik »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top