Gasztro

Csemegeuborka csomborral

Hozzávalók 5 literes üveghez:





• 4-5 kg apró szemű uborka
• 1-1 szál répa és torma
• 2 evőkanál só
• 4 evőkanál cukor
• 2-3 evőkanál ecet (max.10 %-os)
• 1-1 kiskanál köménymag, mustármag
• 10 szem szegfűbors, feketebors
• 1-2 szál csombor
• 1 kiskanál szalicil

Elkészítés:

Az uborkát mosd meg alaposan, és helyezd szorosan az üvegbe, tehetsz közéjük karikára vágott sárgarépát és tormát is.
Felöntőlé: Kb. 3 liter vizet 2-3 evőkanál ecettel forralj fel, add hozzá a sót, cukrot, köménymagot, borsot, szegfűborsot, csombort és a szalicilt. Ha felforrt öntsd az uborkára, tetejét szórd meg mustármaggal, majd amikor kihűlt, zárd le. Egy heti pihentetés után öntsd rá a megmaradt felöntőlét, és hűvös helyen teleltesd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top