Gasztro

Ecetes uborka erdélyi módra

Hozzávalók 5 literes üveghez:


• 4-5 kg apró szemű uborka
• egy darab csíkokra vágott torma
• 2 evőkanál só
• 4 evőkanál cukor
• 2-3 evőkanál ecet (max.10 %-os)
• 2-3 db babérlevél
• 1-1 kiskanál mustármag, feketebors
• kapor
• 1 evőkanál szalicil
• fél kiskanál timsó


Elkészítés:

Az uborkát mosd meg alaposan, helyezd szorosan az üvegekbe, rakj közé kaprot, babérlevelet, tormát. Szórj rá mustármagot, egész borsot, szalicilt, és öntsd fel a felforralt ecetes lével (3 liter vízhez kb. 2-3 evőkanál, max. 10 %-os ecet), amelybe keverd el a sót, cukrot, fél kiskanál timsót. Forrón öntsd rá az uborkára, kösd le, és száraz dunsztban (tekerj az üvegek köré újságpapírt és az egészet alaposan takard be paplannal, vagy párnával) hagyd kihűlni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top