Gasztro

A pasihoz a gyomrán át? – 4 tipp, amitől a pasik elolvadnak

A közhelyek azért bírnak időtállóan fennmaradni, mert igazságtartalmuk kétségtelen. Így van ezzel az egyszerű igazsággal is, hisz minden férfi imádja, ha kényeztetik...

Ebéd, tízórai, uzsonna

Képességeidhez mérten készíts neki tízórait/ebédet/uzsonnát másnapra. Ha ügyesebben forgatod a fakanalat, kedveskedj egy ebéddel, ha kevésbé vagy biztos magadban, egy jól megtervezett és kivitelezett szendvics is megteszi.
De kellő hatást érhetsz el egy „jól irányzott” almával vagy a laptoptáskába rejtett kedvenc csokival is.
Egy a fontos: semmiképp se nyuszikás, kiscicás vagy egyéb cukimuki állatmintás szalvétába csomagold kedves kis gasztronómiai meglepetésedet, hogy amikor előveszi, ne a buta arccal vigyorgó állatkákon röhögjenek a kollégák, hanem a finom odafigyelés, a gesztus sugározzon a csomagocskából. Tippek szendvicsre:

Pulykás szendvics almával
Lazacos szendvics
Rafináltan egyszerű szendvicskrémek
Elegáns megoldások, japán módra



Készítsd be a reggeli kávéját

És írd rá egy post-ittel: „Csak gyújts alá.” Hidd el, hálás lesz, hogy nem neki kell reggel matatnia a kávéfőzővel.
Persze ha előbb ébredsz, mint ő, igazi kedvesség, ha el is készíted neki. Szerezz be pár száz forintért egy tejhabosítót, és pillanatok alatt varázsolj kávécsodát. Nem akkora energiabefektetés, mint amennyire jól tud esni egy bávatagon ébredező férfiembernek.
Ha egy kicsit megbolondítanád a szokásos reggeli eszpresszót:

Fehér csokoládés habos kávé
A nagy melegben még jól jöhet: jegeskávé
Igazi ínyenceknek: gesztenyés kávé

Hiába, a gyomrán át…

Hazafelé ugorj be a sarki cukrászdába, és vegyél egy szeletet a kedvenc sütijéből. Magadnak csapj mellé valami finom joghurtos, gyümölcsös, túrós szeletet, és akkor bűnözhettek együtt, ha pedig véletlenül diétázol, legyints, hogy te már megetted a cukiban a magad részét. Ha érzed magadban az erőt és az elszántságot, akár a vasárnapi ebéd után is előrukkolhatsz valami könnyen összedobható, egyszerű, ám lenyűgöző sütivel. Ha még teljesen kezdő vagy ezen a fronton, javasolnám a megbízhatóan teljesítő bögrés süteményeket:

Barackos-túrós clafoutis
Joghurtos teakenyér
Csokoládés-mogyorós szeletek
Túrókuglóf


+1 tipp

Keverj egy jó kis koktélt!

Otthon tikkadtok a hetven fokban egy nyűgös munkanap után? Keverj be egy jó kis koktélt, és add meg a módját egy kis díszítéssel, szép pohárral, színes szívószállal. Nem az alkoholmennyiség a lényeg, hiszen másnap mindketten dolgoztok, nyugodtan vedd le a felére az ajánlott mennyiséget. A lényeg a hangulaton, a pillanaton, az ízharmónián van.

Receptek:

Frozen Matador
Sunny
Bellini long drink
Screwdriver long drink

Alkoholmentes tippünk:

Pink Domino
kb. 20 dkg kimagozott görögdinnye húsa
3 cl grenadine
2 cl citromlé
Az összetevőket turmixoljuk össze, majd tálaljuk jégkásával töltött long drinkes pohárban.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top