Gasztro

Pompás körtés rizspuding

Érik a körte - gyümölcsrizs új köntösben

Hozzávalók:

  • 6-7 dl tej
  • 2 dl rizs
  • csipet só
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás
  • fél citrom reszelt héja
  • fél narancs héja
  • fél vaníliarúd
  • 4-5 körte
  • 2 evőkanál méz
  • őrölt fahéj
  • friss gyömbér reszelve

Fahéjas, körtés rizspuding

Elkészítése:

 A tejet felforraljuk, majd hozzátesszük a rizst, a sót és 4 dkg cukrot, és puhára főzzük a rizst. (A rizs fajtájától függően lehet, hogy főzés közben még tejet kell hozzáadnunk.) Amikor már megpuhult a rizs, legyen lágy a massza, mert hűlés közben azt a folyadékot még magába szívja, így nem lesz száraz a puding.
A tojások sárgáját habosítsuk fel a reszelt citrom- és narancshéjjal, a 1/2 vaníliarúd kikapart belsejével és 6 dkg cukorral, aztán fokozatosan  keverjük a rizshez. Ha egyszer újra felforrt együtt, vegyük le a tűzről, és alufóliával szorosan fedjük le a lábas tetejét, így hagyjuk kihűlni.
A körtéket tisztítsuk meg és daraboljuk fel, majd serpenyőben forrósítsunk fel 2 kanál mézet, és pároljuk meg rajta a körtét. Ízesítsük a narancs másik felének héjával, őrölt fahéjjal, kevés reszelt friss gyömbérrel. Ha kihűlt, a rizspudingra rétegezve tálaljuk.

493 kcal /adag

Joghurttorta friss gyümölcsökkel
A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top