Gasztro

A szakácsokat okolják az elhízásért?

A kövérség érzékeny, milliókat érintő téma. Különösen Amerikában, ahol a lakosságnak nagyjából kétharmada túlsúlyos. Újabban viszont ezért a sztárszakácsokat kezdték el hibáztatni.
A szakácsokat okolják az elhízásért?Az USA-ban már a gyerekekkel reklámozott ételeket is tiltanák.

Karaj, bacon, sült oldalas – ínycsiklandó, szaftos, zamatos fogások, ám könnyűnek mégsem mondhatók, igaz? Ha az utóbbi néhány év kulináris trendjét vesszük alapul – legalábbis a tengerentúlon –, akkor elmondható, hogy az átlag amerikaiból, aki előszeretettel eszik ilyesmit, nem véletlenül nem lesz Audrey Hepburn. Ha megfeszül, akkor sem.

A közvélemény pedig most, hogy már egyre tehetetlenebb, új célpontot szemelt ki magának. Egészen pontosan a szakácsokat – Jamie Olivert többször is kikezdték, de nemrégiben a nagyszájú séf, Gordon Ramsay is kapott hideget-meleget. A támadók szerint a sztárséfek által képviselt új, az állati zsiradékot előszeretettel használó ételek okolhatók azért, hogy lassan már az országból is kifolynak a kövér emberek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top