Gasztro

Egy tökéletes csésze kávé, bárhol a lakásban

Régóta szemezem a Nespresso kávégépeivel: tetszik a letisztult formájuk, eleganciájuk, a nagy színválaszték, és a hozzájuk választható sok színes kapszula, melyek finomabbnál finomabb kávéőrleményt rejtenek...

Múlt héten, a szülinapomra megkaptam a Nespresso legújabb gépét, a U-t (ejtsd: ju). Mit is mondhatnék, szerelem első látásra! Gyönyörű krémfehér színű, kicsi, és mindemellett nagyon okos! Képzeljétek, megjegyzi, hogy milyen hosszúságú a kedvenc kávém, és automatikusan azt főzi, nem szükséges minden alkalommal beállítani! Csak be kell tennem a kapszulát, elhúzni a reteszt, és máris folyik az isteni fekete.

Először a konyhába tettem a gépet, hova máshova, hisz ott a helye! Hétvégén viszont összegyűlt a család, és átjöttek a barátok is, nekem pedig egyáltalán nem volt kedvem kiszakadni a társaságból. Kávét főzni a konyhában, miközben én vagyok az ünnepelt? Egy hirtelen ötlettől vezérelve bevittem a U-t a nappaliba. Nem várt sikert aratott, mindenki nagyon élvezte, hogy saját magának készítheti el a kávéját, nagyon jó hangulat alakult ki. Eleinte kicsit tartottam attól, hogy esetleg minden csupa kávé lesz, de felesleges volt. A U nagyon tisztán dolgozik, megfigyeltem, hogy egyáltalán nem csöpög főzés után, a használt kapszula pedig egyenesen a kapszulatárolóba pottyan.

Egy tökéletes csésze kávé, bárhol a lakásban

A U azóta is a nappaliban, a komódon pihen. Gyakran összekacsintunk, amikor elmegyek mellette, és elcsábulok egy kávéra. Kis mérete és szabadon alakítható formája miatt nagyon jól beilleszthető a legkisebb helyekre is, ezért úgy döntöttem, a lakás több pontján is tesztelem. Ki is volt az, aki azt mondta, hogy a kávégépnek mindenképp a konyhában a helye? Most azt tervezem, hogy hétvégére beviszem a hálószobába, az éjjeliszekrényre, hogy egy kicsit tovább lustálkodhassunk az ágyban. Biztos nagyon jó lesz, hogy csak kinyúlok a takaró alól, és egyetlen mozdulat után máris ihatom a kedvenc Ristrettóm. Mondtam már, hogy imádom a U-t?

A U kávégép a Nespresso Boutique-ban (Andrássy út), a www.nespresso.com honlapon, illetve országszerte a Nespresso Cornerekben kapható. A készülék ára: 39 990 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top