Kukoricás muffin
Hozzávalók:
- 10 dkg liszt
- 1 db tojás
- 0,5 dl olaj
- 2 dl tej
- 1 kiskanál sütőpor
- 50 g reszelt sajt
- 8 dkg kukoricadara
- 2 evőkanál snidling
- kevés, kockára vágott pritamin paprika
Elkészítés
Keverjük össze a lisztet a kukoricadarával, sóval, sütőporral.
Dolgozzuk össze a tojást az olajjal és a tejjel, majd adjuk a lisztes keverékhez. Lazán forgassuk össze. Adjuk hozzá a reszelt sajtot, a feldarabolt snidlinget és az apróra vágott pritamin paprikát. Kanalazzuk muffinformába és előmelegített sütőben 170 fokon süssük készre.
Gombás csirkeragu sajtos puliszkával
Hozzávalók:
- pár csipet só
- 1 tv paprika
- 3 ek. paradicsompüré
- 10 dkg csiperke gomba
- 1 kk. majoranna
- 2 paradicsom
- 1 mk. oregánó
- ízlés szerint bors
- 2 ek. olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 4 csirke-alsócomb
Sajtos puliszka:
- 50 g vaj
- 8 dl víz
- 50 g reszelt sajt
- 10 dkg kukoricadara
Elkészítés
Szeleteljük fel a zöldségeket. Kevés olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, majd tegyük rá a paradicsomot és a paprikát is. Adjuk hozzá a csirkecombokat, és erős lángon pirítsuk tovább, majd amikor a saját leve elfőtt, öntsük fel a paradicsomlével. Ehhez a paradicsompürét hígítsuk fel másfél deci vízzel.
Fedő alatt pároljuk. Közben tisztítsuk meg a gombákat, szeleteljük fel, és adjuk a csirkés raguhoz. Főzzük, amíg a hús megpuhul. Fűszerezzük sóval, borssal, kevés majoránnával és oregánóval.
A puliszkához forraljunk fel 8 deci vizet, és szórjuk bele a kukoricadarát. Hamar duzzadni kezd, kevergessük sűrűn. Ízesítsük sóval és reszelt sajttal. Amikor a dara már megpuhult adjuk hozzá a vajat. Keverjük át, és fedjük le.
Szilvalekváros kukoricamálé
Hozzávalók:
- 10 dkg liszt
- 15 dkg kukoricadara
- fél db citrom reszelt héja
- fél fb citrom leve
- 1 kiskanál sütőpor
- 150 ml olaj
- 1 db tojás
- 150 g tejföl
- 1 csipet só
- 20 dkg cukor
- ízlés szerint szilvalekvár
Elkészítés
Keverjük össze a lisztet a kukoricadarával, a sóval és a sütőporral. Dolgozzuk össze a tojást a cukorral. Adjuk hozzá az olajat, a tejfölt és a citrom reszelt héját. Forgassuk össze a kukoricadarás liszttel. Hagyjuk állni 20 percig, hogy a dara magába szívja a nedvességet. Egy kerek piteformát kenjünk ki vajjal és liszttel, szórjuk bele a masszát. Kanállal szaggassunk rá szilvalekvárt, és előmelegített sütőbe 170 fokon süssük 30 percig.