Szerethető, mint egy brownie.
Kólaszelet csokis kólakrémmel
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 dl olaj
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 kk. sütőpor
- 3 ek. natúr joghurt
- 4 ek. kakaópor
- 2 dl kóla
Kólakrém:
- 35 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 dl olaj
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 kk. sütőpor
- 3 ek. natúr joghurt
- 4 ek. kakaópor
- 2 dl kóla
Elkészítés
Keverjük krémesre a tojásokat a cukorral, majd adjuk hozzá a kakaóport, a felolvasztott étcsokit, a joghurtot, az olajat és a kólát. Szitáljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet! Forgassuk össze a cukros tojással, és öntsük egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe (20 x 20 centis forma). Tegyük előmelegített sütőbe, és kb. 20-25 perc alatt süssük meg. Amikor kihűlt, kenjük rá a kólás krémet. Ehhez forraljuk fel a kólát a vajjal és a kakaóporral, keverjük bele a cukrot, és kis időre tegyük a hűtőbe, hogy dermedjen.
Teljesen olyan, mintha mákos lenne!
Fekete szezámmagos torta narancsos vajkrémmel
Hozzávalók:
- 3 evőkanál cukor
- 3 db tojás
- 4 evőkanál olaj
- 3 evőkanál víz
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 5 evőkanál darált fekete százammag
Narancsos vajkrém:
- 10 dkg vaj
- 2-3 evőkanál porcukor
- fél narancs leve
Elkészítés
Daráljuk le a fekete szezámmagot és keverjük össze a liszttel és a kukoricakeményítővel!
A tojásfehérjéket a 3 evőkanál cukorral verjük fel kemény habbá! Egy másik tálban keverjük össze a tojássárgákat a mézzel, vízzel, olajjal, és a szezámmagos liszttel felváltva forgassuk a habbá felvert tojásfehérjébe!
Egy kisebb tortaforma alját és oldalát kenjük ki vajjal és szórjuk meg liszttel. Öntsük bele a masszát és előmelegített sütőben, 170 körüli hőfokon süssük kb. 25 perc alatt készre.
A tetejét kenjük meg narancsos vajkrémmel! Ehhez keverjük össze a puha vajat, porcukrot és a narancs kifacsart levét.
Ez a sütireceptben kissé bizarrul hangzó hozzávaló szinte teljesen észrevétlen marad. Tipikusan, a “ha nem mondod, nem jövök rá” kategória.
Kakaós süti savanyú káposztával
Hozzávalók:
- 22 dkg liszt
- 3 evőkanál étcsokoládé cseppek
- 1 bögre savanyú káposzta
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- fél kiskanál szódabikarbóna
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 mokkáskanál fahéj
- 1 dl olaj
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 15 dkg cukor
- 1 dl kávé
Elkészítés
Mossuk át többször a savanyú káposztát, facsarjuk ki belőle alaposan a vizet, majd vágjuk fel nagyon apróra. Keverjük össze a lisztet a kukoricaliszttel, kakaóporral, sütőporral, fahéjjal, csipetnyi sóval és a szódabikarbónával. Adjuk hozzá a csokidarabkákat! Egy másik tálban dolgozzuk össze a tojásokat a cukorral, majd öntsük hozzá a kávét és az olajat! Keverjük össze a kétféle anyagot, és tegyük bele az alaposan átmosott, kifacsart és felaprított savanyú káposztát.
Egy 20 x 20 centis sütőformát béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a csokis masszát, és süssük kb. 40 percig. Amikor kihűlt, hintsük meg porcukorral.