Kajári és Pácsonyi főz: így készül a rugelach
Kajári és Pácsonyi főz: így készül a rugelach
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk.
Részletes leírás
Tésztája a krémsajt miatt lesz igazán finom, a tölteléke pedig a karácsony maga. Így készül a hobbiszakácsok kedvenc süteménye: a rugelach.
Hagyományos rugelach
Tészta:
- 20 dkg krémsajt
- 20 dkg vaj
- 5 dkg kristálycukor
- 5 dkg barna cukor
- 25 dkg liszt
- 1 csipet só
Töltelék:
- 5 dkg barna cukor
- 2 ek sima cukor
- 2 tk fahéj
- 5 dkg aranymazsola
- 10 dkg mandula vagy dió
- 6 ek baracklekvár
Tetejére:
- 1 tojás sárgája
- 2 ek tej
- kristálycukor fahéjjal elkeverve