Sütőben sült omlett snidlinggel
Hozzávalók 2 személyre:
• 3 tojás
• 40 ml tej
• 2-3 szelet sült sonka
• 2 szál spárga (elhagyható)
• csipetnyi só
• 50 g reszelt sajt
• 3 ek. metélőhagyma, felaprítva
Villával keverjük össze a tojásokat, és öntsük hozzá a tejet. Adjuk hozzá a kockára vágott sonkát, a felaprított snidlinget, a feldarabolt spárgát. Ízesítsük csipetnyi sóval. Kerek sütőtálkákat kenjünk ki vajjal és kanalazzuk bele a masszát. A tetejét szórjuk meg reszelt sajttal. Tegyük előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre.
Snidlinges lepénykenyér
Hozzávalók:
• 25 dkg liszt
• 1 kk. szódabikarbóna
• 1 kk. oregánó
• 3-4 ek. snidling
• 1 kk. só
• 2 ek. olvadt vaj
• 5 dkg juhtúró
• 120 ml víz
• 120 ml tej
• 5 dkg reszelt sajt (Trappista vagy Gouda)
Egy tálkába keverjük össze a lisztet a sütőporral és a fűszerekkel. Adjuk hozzá a megolvasztott vajat, a juhtúrót, és kezünkkel morzsoljuk össze. Keverjük hozzá a reszelt sajtot, a felaprított snidlinget, majd a tej és a víz hozzáadásával formázzuk cipóvá. Egy kisebb jénai tálat kenjünk ki olajjal, egyengessük el benne a tésztát. Késsel vágjuk be, mint a tortaszeleteket, spricceljünk kis vizet a tetejére és tegyük 200 fokra melegített forró sütőbe. 15-20 perc alatt süssük készre. Nagyon jól illik házi készítésű kencékhez, pástétomokhoz.
Tészta snidlinges sajtszósszal
Hozzávalók:
• 25 dkg penne vagy orsó
• 1 kisebb fej vöröshagyma
• 1-2 kanál olaj
• 2 dl főzőtejszín
• 10 dkg natúr krémsajt
• 5 dkg márványsajt
• só, bors
• szerecsendió
• 4 ek. snidling, aprítva
• 5 dkg dió
A tésztát forró vízben főzzük ki. A diót száraz serpenyőben pirítsuk meg. Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat és pároljuk meg rajta a felaprított hagymát. Öntsük hozzá a főzőtejszínt, olvasszuk meg benne a krémsajtot és a kék sajtot. Főzzük sűrű krémmé. Fűszerezzük sóval, borssal, kevés szerecsendióval és a felaprított snidlinggel. Keverjük össze a szószt a kifőtt tésztával. Tálaláskor szórjuk meg pirított dióval.